Blogin päätähti

Nykyinen hevoseni Ultrafox (tutummin "Foxi" tai "Kettu") on vielä varsin uusi tuttavuus. Syksyllä 2013 pohdimme hevosen vaihtamista minulle sopivampaan ja lopulta joulukuun alussa tajusin olevani uuden hevosen omistaja. 

syntynyt: 2001
hollantilainen puoliveritamma
koulutustaso: n. heB
re: 130 - 140cm
sk: n. 165cm


Ostimme Foxin valmentajaltani Hanna Tardiveaulta, kuten myös edellisenkin hevoseni, Lupun. Kokeilin Hannan kahta eri hevosta ostomielessä joulukuun 2013 alussa ja Foxi tuntui lopulta sopivammalta. Foxi oli minulle aikaisemmin tuttu hevonen, joten tiesin suurinpiirtein millaisen hevosen olimme ostaneet. Hannan kanssa Kettu on kilpaillut kansallisella ja kansainvälisellä tasolla 130-140cm:n luokissa. Kettu on oikea aikaratsastus specialisti ja onkin voittanut ja sijoittunut paljon 130cm tasolla.Aikaisempiin hevosiini verrattuna Kettu on ehdottomasti kaikista kuumin tapaus ja vasta puolen vuoden yhteistyön jälkeen alkoi säädöt pikku hiljaa kartoittumaan. Foxi on aina innokkaana lähdössä työntekoon ja sen kanssa on ilo työskennellä. Esteille tämä hevonen omaa suuren sydämen. Vauhtia tästä hevosesta löytyy aina ja toisinaan jarrut ovat vähän kateissa. Parempi kuitenkin näin päin, kuin aikaisemman hevosen kanssa ei ollut kaasua, mutta jarrut löytyivät liiankin hyvin.

(c) Essi
Luonteeltaan Foxi on täysi kymppi. Karsinassa se odottaa aina korvat tötteröllä toivoen, että saisi namia ja rapsutuksia. Osaa se kyllä välillä vähän hapanta naamaakin näyttää viereisen karsinan hevoselle tai, jos olen ruoka-aikaan lähdössä ratsastamaan. Kettu on myös äärettömän herkkä ja nöyrä niin hoitaessa kuin ratsastaessakin. Kaikki toimenpiteet onnistuvat ongelmitta ja Foxi onkin käsitellessä aika mutkaton tapaus.

Ensimmäiset ulkokisat Korpikylässä 125cm
Eka 130cm kaksi viikkoa ennen SM kisoja (c) Aada Lätti
SM 2014 (c) Fotomedia

SM 2014 (c) Fotomedia
Salo Horse Show 2014
Savonlinna opera games 2014
Ensimmäinen yhteinen kisakausi sujui varsin mukavasti ja pääsimme hyppäämään hyviä ratoja 120-135cm:n luokissa. Talven ahkera treeni tuotti tulosta ja yllätyksekseni voitimme junioreiden suomenmestaruuden alkukesästä 2014. Kaudella 2015 kilpailimme pääasiassa 130-140cm:n tasolla ja loppukaudesta pääsimme HIHS U-25 tourin finaalissa viiden parhaan joukkoon.

Kaudelta 2015, Ypäjä
Korpikylä
Savonlinna
Rovaniemi

SM Ypäjä
Tuuri 140cm
Kausi 2016 lähti takkuisesti liikenteeseen, mutta pääsimme kuitenkin kiertämään kesällä nuorten GP- sarjaa 135-140cm:n tasolla. Pärjäsimme sarjassa hyvin, vaikka yksi osakilpailu ja finaali jäi välistä. 

2 kommenttia: