keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Hyvin menneet hallikisat

Ypäjän kisojen jälkeen meiltä jäi siis Helsingin kv-kisat väliin ja Foxi oli pelkällä kävelyliikunnalla hiihtolomaviikon. Pikku hiljaa Foxilla sai alkaa jälleen ravailemaan. Se liikkui puhtaasti, mutta se oli sileällä melko vahva ratsastaa. Kerran hyppäsin Foxilla itsenäisesti kotona paria estettä ja melko kuumana se kävi.

Nämä kuvat hyppypäivältä (c) Essi Alakopsa







Kolme viikkoa Ypäjän kisojen jälkeen vuorossa oli Äimärautiolla hallikarkelot. Kisat olivat yksipäiväiset ja päätin hypätä kaksi luokkaa. Yleensä olen hypännyt Foxilla vain yhden luokan päivässä. Halusin kuitenkin verkkaluokan alle ennen isompaa luokkaa, sillä Ypäjällä 130cm ei sujunut toivotulla tavalla.

Samalla viikolla täytin 18 ja käytiin Foxin kanssa synttärimaastossa.




Ensin vuorossa oli siis 120cm:n luokka arvostelulla 367.1. Verkassa Foxi ei tuntunut kovin hyvältä. Se oli kovin jännittynyt, eikä jarrutkaan toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Hypyt kuitenkin olivat hyviä, joten vähän ristiriitaisissa tunnelmissa lähdimme radalle.


Kaikki kisakuvat (c) Vilma Seppänen
Tyylillä mennään :D

































Radalla Foxi oli älyttömän hyvä ratsastaa. Heti ekalta esteeltä kakkoselle oli melko hankala tie, mutta tässä ei ollut meillä ongelmaa. Ypäjän kisoissa Foxi oli todella vahva, mutta nyt siitä ei ollut tietoakaan ja hypytkään eivät olleet yhtään hätäisiä. Tuloksena oli nolla nolla ja lopulta se riitti kolmanteen sijaan. Jes ensimmäinen sijoitus tälle kaudelle!

Videolta puuttuu viimeinen sarja



130cm:n luokkaan verkkasin lähinnä vain sileää parin hypyn lisäksi. Foxi tuntui jo paljon paremmalta ratsastaa ja kuunteli pidätteitä. Radalla Foxi oli jälleen mukavan rauhallinen. Esteet olivat mitoissaan ja  tekemistä radalla oli kivasti mm. suoraan kaarteesta kolmoissarjalle. Neloselta vitoselle eli sarjalle oli pidempi neljän laukan linja. Välissä sain sujua hieman enemmän, mutta Foxi hyppäsi silti hienosti sarjan. Sarjan jälkeen se tuli vähän vahvemmaksi, mutta sain sen silti pidettyä hyvin hallinnassa.




Kolmoissarjalta oli viiden laukan kaareva linja viimeiselle okserille. Radankävelyssä linjalle tuli vähän hassu kulma, joten sille piti ratsastaa tarkasti. Radalla kolmoissarjan jälkeen Foxi ei tullut heti takaisin ja vahingossa oikaisin hieman linjaa. Näin ollen viimeiselle okserille ajauduimme todella lähelle ja olin ihan varma, että puomi napattaisiin mukaan. Mutta mitä tekikään super Kettu? Ponnisti leikiten okserin yli puhtaasti!


Lopulta saimme ainoan nollaradan luokassa ja näin ollen voitimme luokan, tosin lähtijöitä taisi ollakin säälittävät neljä. Olin silti todella iloinen tuloksista Ypäjän fiasko kisojen jälkeen! Seuraavana viikonloppuna olikin vuorossa taas kisat Ypäjällä, jotka menivät melko vaihtelevalla menestyksellä. Tehtiin yhdessä luokassa uusi virhepiste-ennätys...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti