sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kausi alkoi tuplanollalla!

Moikka! Pääsimme vihdoin aloittamaan kauden täällä pohjoisessa. Meillä oli siis seurakisat Äimärautiolla ja hyppäsin viimeisen luokan 120cm. Oli hyvä käydä harjoittelemassa "oikeita" kisoja varten vähän pienemmissä kisoissa. 


Tiina oli tämän viikon reissussa, joten treenejä meillä ei ollut. Sen sijaan pääsin ratsastamaan kahdella uudella tuttavuudella, sekä kerran myös Easylla. Oli todella kiva päästä eri hevosten selkään, jokaiselta oppii aina jotakin. Pari kesää sitten pääsin ratsastamaan parhaillaan kuusi hevosta päivässä, se oli todella opettavaista! Kävin tällä viikolla Ketun kanssa kerran ekaa kertaa tänä talvena tekemässä hankitreenin raviradan keskellä. Ei tietenkään kovin kauaa menty, mutta oli kyllä hauskaa!



Tänään olin 80cm:n luokassa kuuluttajana ensimmäistä kertaa, olipas jännä kokemus! Aluksi hieman jännitti, mutta pienen ramppikuumeen jälkeen homma alkoi sujumaan ja kuuluttajana oleminen olikin ihan kivaa :)

Foxi oli heti alkuverkassa jo tosi kivan tuntuinen. En ole vähään aikaan käyttänyt sillä edes alkuverkassa gramaaneita, sillä se nykyään on paljon parempi ja tasainen ilman niitä, hyvä niin! Ennen olen aina kisoissa alkuverkan ja ekat hypyt mennyt gramaaneilla, jonka jälkeen olen ottanut ne pois. Viime aikoina F on kuitenkin toiminut tosi hyvin, kun olen sen heti alusta asti ratsastanut kunnolla läpi ilman mitään apuohjia. 



Verkkahypyistä F vähän kuumui, mutta fiilis oli radalle mennessä hyvä. Radalla F oli melko hyvin ratsastettavissa, vaikka aika menossa se olikin kisatauon jälkeen! :D Foxi oli niin innoissaan, kun viimeksi ollaan HIHS:issä oltu kisaamassa. Hyppäsimme kelvollisen 0/0 radan. F oli hieman hätäinen, mutta nämä olikin vasta ensimmäiset kisat, joten varmasti meno tästä paranee, kunhan vain saadaan startteja alle. 



Parin viikon päästä onkin sitten hallikansalliset, joissa hyppäämme 120cm ja 130cm:n luokat. Päätin mennä pienemmän luokan alle, jotta Kettu saisi purettua enimmät virtansa sinne ja olisi sitten parempi toisessa luokassa, toivottavasti!

6 kommenttia:

  1. Saako Kettu ollenkaan kauraa?

    VastaaPoista
  2. Olipa sujuva rata! :)

    VastaaPoista
  3. Eri hevosilla meneminen on ihan mielettömän kivaa ja opettavaista :) On aina hauska huomata, miten oman hevosen kanssa jotkun asiat ovat ihan piece of cake ja menevät todella automaattisesti kun taas toisella hevosella ei olekaan niin helppoa ja sujuvaa tehdä välttämättä yhtään mitään niitä samoja juttuja.

    Mäkin olen ollut kuuluttajana oman seuran kisoissa. Kahteen otteeseenkin olen tainnut olla. Yllättävän hauskaa ja jännää puuhaa vaikka puhutaankin vaan mikkiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! On aina ilo huomata kuinka helpolta ja "turvalliselta" oma heppa tuntuukaan kun käy välillä muiden selässä.

      Joo itse jopa hieman yllätyin kuinka kivaa kuuluttajana oleminen olikaan! Aluksi nimittäin kauhistuin, kun näin oman nimeni listassa kuuluttajan kohdalla. Mukavaa vaihtelua puominnostelijan duuniin ;D

      Poista