perjantai 30. syyskuuta 2016

Viimeiset treenit Ketun kanssa

Salon GP-kilpailujen jälkeen luvassa oli pidempi kisatauko, sillä en saanut mitenkään työvuoroja vaihdettua niin, että oltaisiin päästy kisoihin. Yksi viikonloppu meni veljeni ihanissa häissä. Päätimmekin käyttää Kettua siinä välissä klinikalla tarkastuksessa. Kettuhan oli hypännyt kisoissa erittäin hyvin ja liike oli myös sileällä moitteetonta. Takana oli kuitenkin muutama isompi 140cm luokka ja loppukesän sm-kisoissa halusimme hevosen olevan super iskussa.


Kettu nautti, kun sai melkein koko kesän olla ilman ötökkäloimea ulkona! Äimiskällä tuulee niin paljon, ettei itikoita ole heppojen kiusana.

Klinikalta ei löytynyt mitään isompaa, F lievästi reagoi etusten taivutuksiin, joten molempien jalkojen vuohiset piikitettiin. Myös muistaakseni takapolvet hoidettiin. Viikon Kettu oli kävelylomalla ja toisella viikolla sai pikku hiljaa ravailla. Kahden viikon tauon jälkeen sai mennä jo normaalisti.

Välipaussin jälkeen kävin kerran pitkästä aikaa Tiinan koulutreeneissä. Monta kuukautta oli vierähtänyt edellisestä kouluvalkusta, joten oli erittäin mukava päästä valvovan silmän alle. Olihan siinä sitten työmaata, varsinkin laukassa sain hikihatussa tehdä töitä. F ei olisi oikein halunnut rehellisesti taipua varsinkaan vasempaan suuntaan.Kävimme myös Tiinan kavalettitreeneissä ennen Petran kaksipäiväisiä treenejä, jottei F olisi niissä ihan kreisi. Tämä oli hyvä idea, sillä kuukaden hyppytauko näkyi kyllä Ketussa, kun se meinasi haljeta onnesta! Itse ratsastin alkuun turhan huolimattomasti ja tein viiden laukan sijaan välillä neljä askelta, josta F tietysti sai vain lisää aihetta kuumua. Vasta lopussa pystyin turhautumisen sijaan ratsastamaan ajatuksen kanssa ja johan heppakin silloin hieman rauhoittui.Petran treeneissä menimme ekana päivänä vain sileää paria kavalettia lukuunottamatta. Jouduin todellakin töihin ja kiinnitimme erityisesti huomiota siihen, että molemmat pohkeet menivät läpi ja hevonen liikkui oikeasti pohkeen edessä.Toisena päivänä treenit olivat Tiikun luona Haukiputaalla. Ei oltukaan aikaisemmin siellä käyty. Treenit alkoi hyvin ja ihmettelimme miten F oli niin rauhallinen. Ravihypytkin se jopa joka kerta hyppäsi ravista! Kauaa ei kuitenkaan tätä kestänyt, vaan johan Kettu heräsi alkuhorroksesta.


Kettu lempparipuuhissa eli raviskalla :)

Yhden pienemmän radan aikana sain Ketun ensimmäistä kertaa ikinä Petran treeneissä kieltämään. F veti kaarteessa pään linkkuun vasemmalle. Sen seurauksena jäin vetämään ohjista ja tulimme okserille vetokilpailulla. Paikka osui ihan pohjaan ja F kielsi. Fiksuna olisin kääntänyt hepan pois esteeltä, mutta minulle iski vaan joku aivopieru enkä tajunnut toimia. Loppuvalmennuksen sitten ryhdistäydyin ja meillä sujui tehtävät hyvin.F teki koko valmennuksen ajan aivan mielettömiä hyppyjä! Se oli jopa hieman ylivarovainen ja minulla oli oksereilla työ pysyä kyydissä. Viimeisellä radalla F alkoi lopusta hieman kuumumaan ja jouduin tekemään välissä pari rauhoittelu ympyrää :D


Petran treenien jälkeen meillä oli alkavalla viikolla vielä yhdet Tiinan kavalettitreenit. Halliin oli rakennettu sama tehtävä, joka on ollut meillä pari kertaa aikaisemminkin. Oli ilo nähdä, että vaikka F kävi kuumana, suoritti se silti kaikki tehtävät paremmin kuin koskaan!

Emme päässeet osallistumaan mihinkään kisoihin ennen sm:ejä, sillä en saanut töistä vapaata. Siispä käytimme viimeisen viikonlopun treenaillen ennen kauden pääkisaa. Tiina oli kisoissa, joten kävimme pitkästä aikaa Hannan treeneissä, sillä hän oli sattumoisin Oulussa käymässä tuolloin. Olimme varanneet Tiikun kentän käyttöömme, koska siellä oli sama rata valmiina ja pohja oli osottautunut hyväksi.


Alkuverkka sujui hyvin, laukkapuomeille tosin suharoin itse ilman ajatusta, eikä askel sen takia osunut. Verkkahypyt teimme puomin kanssa ja F teki hyviä hyppyjä. Sitten alkoikin meidän epäonni nimeltä kaatosade. Koko tunnin ajan oli tihuttanut vettä, mutta sitten alkoi satamaan aivan kaatamalla, eikä loppua näkynyt. Jatkettiin vielä kuitenkin siinä toivossa että kyseessä olisi ollut vain ohimenevä sedekuuro.Harjoittelimme kolmoissarjaa, kun ne ovat Ketulle haastavia. Kuitenkin sade haittasi omaa ratsastusta niin paljon, ettei eteen nähnyt kunnolla eikä ohjat pysynyt käsissä. Ekalla kerralla tulin liian rauhassa sisään jolloin F kielsi b-osalle esteen ollessa ehkä huimat 90cm. Seuraavalla kerralla reippaasti yli.


Hannalla oli käytössä No Shout laite, joten videoilla ei sen takia kuulu kommentit kovinkaan hyvin. Oli muuten luxusta, kun kuuli heti tuulesta huolimatta aivan joka ikisen neuvon korvanapin ansiosta!

Toisesta suunnasta kolmoissarjalle oli tiukka lähestyminen.Olin jo ennen sitä lähestyessä varsin epätoivoinen ja himmailin vaan menemään ja F otti stopin a-osalle. Jooh esteet olivat siis alle metrisiä.. :D tulimme vielä pari hyppyä mutta päätimme sitten keskeyttää treenit kun homma alkoi olla jo aika kyseenalaista. Pohja muuttui hetkessä aivan lällyksi eikä siinä olisi enään mitään pystynyt hyppäämään. Olin aivan kauttaaltaan litimärkä, kaikki varusteet ja hevonen yltä päältä kurassa. Rakkaudesta lajiin vai miten se meni!Sunnuntaina otettiin uusi yritys ja suuntasimme Hannan treeneihin vanhalle kotitallillemme. Päätin heti alusta alkaen tsempata kunnolla ja nyt ei ollut kaatosadekaan häiritsemässä. Tunti meni aivan super hyvin, harjoittelimme paljon kolmoissarjaa eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Kettu oli aika villi mutta teki myös hienoja hyppyjä. Hyvään fiilikseen lopetettiin treenit ja innolla odotimme tulevia sm-kisoja!

Pointsit sille, joka jaksoi katsoa kaikki videot! ;D 

3 kommenttia:

  1. missä olet töissä? :) mitä meinaat nyt kun sulla ei ole enään hevosta vai tuleeko sulle jossain kohtaa uusi? itseltäni lähi ylläpitohevonen kk takaperin takaisin omistajalleen ja en tiedä mitä tällä kaikella ajalla oikein tekee kun ei ole sitä hevosta enään :D olitte hieno pari F:n kanssa! Ihanaa syksyä sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oulussa urheiluliikkeessä. Ainakin toistaiseksi olen ilman hevosta ja katsotaan nyt laitetaanko uusi jossain vaiheessa. Hevosen pito on vain tosi kallista ja kun olen kilpailuhenkinen ihminen, niin hepan kanssa tähtäin on kilpailuissa ja sekään ei ole halpaa lystiä :/ Sama ongelma mullakin vähän meinaa olla, en oo tottunut että aikaa on näin paljon varsinkin kun on nyt opiskeluista välivuosi menossa. Ihan tylsää tällainen normaali elämä :D Kiva kuulla ja hyvää syksyä sinullekin! :)

      Poista