keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Petran treenit pitkästä aikaan

Heips! Kauheeta kiirettä nyt viime päivinä ollut. Onneksi huomenna alkaa pääsiäisloma! Tuntuu etten enään millään jaksaisi kouluhommia... Olen kyllä todellakin loman tarpeessa ja pääsenkin oikeasti lomalle, kun menemme Rukalle, eikä tarvitse viiteen päivään heppailla. Tekee ihan hyvää välillä vaihtaa maisemaa :)

Sunnuntaina koulutuubbailin hallissa(ainakin yritin). Olisi tehnyt mieli lähteä maastoon pitkästä aikaa, mutta on kestohanki tai sitten teillä on jäistä... Meillä ei sitten sujunut yhtään! Menetin pitkästä aikaa ihan kunnolla hermoni hevosen kanssa. Lupu oli todella hankala ja ihan yksinkertaisetkin asiat olivat todella vaikeita. Lopulta oli sitten pakko rauhoittua, kun raippa alkoi käymään vähän turhankin tiuhaan tahtiin. Kas kummaa kun itse rauhotuin heppa alkoikin kulkemaan vähän paremmin. Siltikään se ei mikään mahtava ollut ja pidin tehtävät mahdollisimman helppoina. Ärsyttävää kun juuri hehkutin viime postauksessa, että olen oppinut pitämään malttini, niin sitten pää räjähtäää! Argghhh.

Maanantaina olisin halunnut korjata eilisen huonon ratsastuksen, mutta mahani oli aivan järjettömän kipeä, niin en voinutkaan ratsastaa. Kävin kyllä yhden käyntikierroksen maneesin ympäri, tuumasin, että jätän suosiolla väliin. Juoksutin sitten Lupua liinassa sivuohjien kera. Ärsytti vähäsen, kun huomenna on Petran valmennukset, enkä voinut ratsastaa hevosta läpi.


Tiistaina oli piiitkästä aikaa Petran valmennukset. En ole päässyt kahdella viimeisellä kerralla, kun aina on ollut jotain menoa. Ensimmäisenä päivänä taas keskityimme enemmän perusratsastukseen. Verryttelimme yhteisesti hevoset. Aloitimme hyppäämiset kolmella kavalletilla, joiden väliin tuli kolme laukkaa. Lupu ei oikein reagoinut pohkeeseen kunnolla, niin muutaman kerran tulimme vähän miten sattuu. Sitten rupesimme tulemaan jumppasarjaa. Tämä menikin hyvin! Viimeiselle, hieman isommalle esteelle Petra kehotti, että rohakaisen enemmän pohkeella, kun Lupu on aika varovainen hevonen.





Lopuksi tulimme vielä pientä rataa, jonka tarkoituksena oli tehdä vähän lyhempiä teitä. Lupulla tahtoo laukka sammumaan kaarteissa ja sitten yhtäkkiä pitäisi jostain tempasta vauhtia esteille. Joskus sitten ollaan jouduttu ryntäämään estettä kohti tai laukka on sammunut kokonaan ja esteet ovat rytisseet. Kumpikaan ei siis ole hyvä vaihtoehto. Tämä onkin tuottanut ongelmia, kun kaarteessa pitäisi liikkua, niin Lupu ei vastaa pohkeeseen.. Rataa tultiinkin muutaman kerran ja lopulta se meni ihan ok:sti.




Tunti olisi voinut mennä huonomminkin, mutta myöskin paremminkin :D !
Tässä vielä muutama Petran kommentti  parannettavista asioista:
  • Ohjat yhtäpitkät molemmissa käsissä, älä siis pidä sisäohjaa lyhyempänä, vaan suorista hevosta. Hevonen on muuten aina vähän vino. Myöskin huolehdi, ettei takaosa ole sisempänä kuin etuosa.
  • Liiku kaarteissa äläkä missään tapauksessa itse hidasta ohjalla.
  • Säilytä tasainen tuntuma joka tilanteessa.
  • Alapohje kylkiin kiinni ja rohkaise hevosta enemmän jalalla. Käytä siis aina enemmän jalkaa kuin kättä.


Keskiviikkona eli tänään oli Petran treenejen toinen päivä. Halliin oli rakennettu kunnon rata, vesihautoineen päivineen. Petra oli siis virittänyt pitkän vesiesteen myöskin. Verkkasimme itsenäisesti, Lupu oli yllättävän energinen. Aluksi hyppäsimme pari kertaa ristikkoa, jonka jälkeen tulimme muutaman linjan ja veden. Aluksi oli vähän laukan säätämis ongelmia, kun piti tulla seitsemällä laukalla, niin tulimme joko 8 tai 6. Lopulta sain kuitenkin laukan kuntoon. Sitten tulimme ison ja "haastavan" radanpätkän. Minusta se ei ollut mikään hullun hankala, mutta radalla oli paljon tehtäviä. Minulla on vähän keskittymisongelmia, niin tämä rata oli juuri kuin minua varten, kun jouduin oikeasti keskittymään kunnolla. Tsemppaan ja ratsastan paremmin haastavilla tehtävillä, kuin helpommilla.







Aloitin radan jo ennen kuin Petra huomasikaan, kun minun olisi pitänyt ottaa pari verkka hyppyä ennen rataa. ja se  rata menikin vähän niin ja näin. Tulin väärän esteen ja Petra sanoi, että pidetäämpäs pieni miettimis tauko ja aloitetaan ihan alusta, niin että keskityn kunnolla. No sittehän rupesi sujumaan! Rata meni todella hyvin ja Lupu hyppäsi superisti! Kunnes viimeiselle esteelle kielsimme kaksi kertaa, johtuen täysin minusta! Petra oli tarkoituksella jättänyt viimeiselle esteelle pitkän tien joka tultiin heti okserin takaa. Este näytti todella helpolta pystyltä joten itse en sitten keskittynyt 100 prosenttisesti vaan menin vähän sillä ajatuksella, että vielä tuo helppo yksi este... Kuitenkin pääsimme kolmannella kerralla ylitse, kun käytin jalkaa, enkä säätänyt kädellä!


Nyt kyllä suurimmat parantamisen kohteet ovat ehdottomasti kaarteissa liikkuminen ja se, että käytän kunnolla jalkaa, enkä säädä kädellä turhia. Petra sanoi, että Lupu hyppäsi tänään erittäin hyvin! Tästä on hyvä jatkaa ja parin viikon päästä Petra tulee pitämään yhden päiväv valmennuksen.

Olen siis torstaista maanantaihin Rukalla, joten blogia en päivittele lähiaikoina. Lupulla on huomenna rokotus ja vkloppuna Mintti liikuttaa sen. Hyvää pääsiäisen viettoa kaikille! :))

2 kommenttia: