maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kemiö 13-15.7

Kemiöstä ollaan vihdoinkin kotiuduttu. Tuntuu siltä, etten ole kirjoittanut tänne pitkään aikaan ja alkoi jo kirjoitusriippuvuus iskeä :D Monipuolinen kisareissu tuli tehtyä ja pääsimme hyppäämään nurmella, kokeilemaan derbyesteitä ja tutustumaan isojen kisojen makuun. Ainakin hauska reissu oli, jos ei muuta..

Hyppykuvia kisoista tulee myöhemmin, kunhan saan niitä tilattua! Netissä niitä selaillessa jotkut kuvat oman istuntani osalta näyttivät ihan jäätäviltä...

 
Lupun ja Affen hääkuvia :) Otettiin ponskeista tänään kuvia voittoloimet päällä. Katja sai toimia morsiusneitona ;)




Hääkakku

Torstaina saavuimme ensimmäisten joukossa kisapaikalle. Saimme vähän huonosti neuvoja, että mihin parkkeeramme auton ja missä saa käydä ratsastamassa jne. Järjestäjiltä olisimme siis toivoneet enemmän ohjeita, mutta muuten oli oikein hyvin järjestetyt kisat. Hokkien laitossa oli vähän ongelmia, kun reijissä oli hiekkaa. Onneksi saimme apua ystävälliseltä mieheltä, joka aukaisi reijät. Ratsastaessa Lupu oli ihan hyvä alkuvastustelujen jälkeen. Ratsastuksen jälkeen laitoimme kaikki tavarat valmiiksi huomisia kisoja varten ja yövyimme jälleen pakettiautossa jaba-alueella. Kisakenttä näytti ihanan isolta ja paikka vaikutti siistiltä :)

luxus majoitus ;)


Perjantaina starttasin ensimmäisessä luokassa 110cm, heti alkupäässä. Rata oli todella helpon näköinen ja arvostelu oli A.1.0 eli kaikki puhtaan radan saaneet saavat ruusukkeen. Yöllä oli satanut, joten nurmikenttä oli liukas. Verkassa Lupulla luisti vähän takajalat alta ja meillä oli joka jalassa vain kaksi hokkia. Rata oli hirveää nypläystä! Säädin käsillä kokoajan aivan liikaa ja ponnistuspaikat tulivat liian lähelle. Lopulta sitten tuli yksi puomi alas ja siitä saan syyttää vain itseäni. Puhtaita ratoja ei tullut montaa ja olin vähän yllättynyt, koska rata oli todella yksinkertainen.






Seuraava luokka 120cm näytti myös aika helpolta. Verkassa ja radalla muistin olla säätämättä kädellä ja menikin paljon paremmin. Rata sujui ihan hyvin, lukuunottamatta sarjaa, jonka tulimme yhden laukan sijasta kahdella laukalla. Myöskin olisi saanut olla hitusen reippaampi tempo ja lyhyemmät tiet, joten siitä seurasi perusradalta yksi yliaikavirhe. Aikaraja oli tiukka ja todella moni sai aikavirheitä. Olin kuitenkin ensimmäinen ei sijoittunut.




Lauantaina olin ilmoittanut itseni Kemiö speed derbyyn 120cm. Ilmottautuessani oletin, että rataan kuuluu tyyliin vain banketti ja joku kuivahauta. Noh rataan kuuluikin banketti, kuivahauta, kummun päällä hypättävä este,vesihauta, kolmoissarja jne... Lähdin ihan luokan loppupäässä ja nollaratoja oli tullut vain pari. Rata oli todella haastava ja tiesin, ettemme varmasti pääse maaliin puhtaasti. Verkassa Lupu hyppäsi kylläkin superhyvin!

Rata alkoi ihan lupaavasti, kunnes tuli kahdenlaukansarja, jonka a-osana oli iso ja leveä okseri ja b-osassa esteen edessä oli leveä kuivahauta. Sarjaväli oli aika pitkä, joten piti tulla sarjalle sujuvasti sisään. En sitten oikein tiedä mitä tapahtui, mutta hevosen kielsi a-osalle ja romutimme koko esteen. Pääsimme sitten lopulta sarjan puhtaasti ja seuraavana oli vuorossa vesihauta tai vaihtoehtoisesti iso, leveä okseri ylämäkeen, jonka alla oli vesimatto. Jos tämän esteen olisi hyppännyt, niin olisi joutunut tekemään ylimääräisen lenkin, josta vastaavasti olisi tullut ylimääräisiä sekunteja. Päätin kokeilla vesihautaa, joka oli ehkäpä tyhmää, koska sitä hevoselle näyttäessä jo Lupu kyttäsi sitä aikalailla. No eihän se siitä ylitse mennyt, varsinkaan kun en itsekkään kunnolla ollut menossa mukana ja en laukannut edes tarpeeksi eteenpäin. Siitä seurauksena tuli sitten meidän ensimmäinen hylätty suoritus ja kyllä harmitti!!! Koskaan aikaisemmin meitä ei ole siis hylätty ja radan jälkeen oli todella huonolla tuulella. Ihan oma vikani, kun olin ilmoittautunut niin vaikeaan luokkaan. Emme olleet selvästikkään tarpeeksi valmiita sille radalle. Asiaa hieman lohduttaa se, että luokassa oli n.100 lähtöä ja puolet niistä oli hylättyjä ja vain kuusi ratsukkoa teki puhtaan suorituksen!





Sunnuntaina vaihdoin 120cm luokan 110cm estechampion luokkaan, jotta saisimme varmemmin puhtaan radan ja pääsisimme lähtemään hyvillä mielin kotia kohti. Luokkavalinta osoittautui erittäin hyväksi ja verkassa Lupu tuntui sika hyvältä! Rata oli jälleen helpon näköinen ja pääsimme maaliin puhtaasti ja hyvällä ajallakin. Alkurata sujui ihan hyvin, viidennelle esteelle tuli todella huono hyppy ja hevonen pelasti täysin. Hyppäsimme esteen lähestulkoon paikaltaan. Siinä rytäkässä kypäräni meni silmille, enkä nähnyt loppuradasta enään kunnolla eteeni. Seuraavat kaksi estettä oli myös kamalaa säätöä, mutta loppurata meni taas mallikkaasti. Loppujenlopuksi aikamme riitti luokan voittoon! Tuntuihan se hienolta voittaa ensimmäisissä isommissa kisoissa luokka, jossa oli 83 lähtöä! Saimme hienon palkintoloimen, jossa lukee estechampion 2012. Myöskin voitin hopeisen kaulakorun, todella ison ruusukkeen ja 200euroa. Tosin rahat menivät bensamaksuihin :D






















Pääsimme lähtemään 10h kotimatkalle lopulta hyvillä mielin. :) Ja muuten, kisojen aikana suunnittelimme ihan tosissamme muuttavan Etelä-Suomeen. Kaikki kisat olisivat lähempänä ja  myöskin paljon paremmat treenaus mahdollisuudetkin. Ihan hullua lähteä ajamaan täältä Oulusta 10 tunnin ajomatkoja.. Eteenkin kun kaikki sarjakilpailut ovat etelässä. Täällä pohjoisessa ei vain ole pahemmin isoja kisoja. Tätä olemme aikaisemminkin miettineet, mutta nyt vasta oikeasti ihan kunnolla. Mutta mitään siis ei ole vielä päätetty :)

Seuraavat kisat onkin sitten kahden viikon päästä Rovaniemellä. Tämän viikon heppa saa ottaa vähän rennommin ja treeneihin mennään vasta ensi maanantaina.

Heti kun tuli takas Ouluun, niin ötököitä oli 100000x enempi. Lupua ärsytti!

18 kommenttia:

  1. Muuttakaa Tampereelle:D onnee hienoista radoista ja luokkavoitosta! Ootte upee pari:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan Tamperetta mietitty, mutta Salokin olis ihan kiva paikka :) Kiitos paljon! :)

      Poista
  2. Paljon onnea hienosti menneistä kisoista ja ei tuo yksi vähän huonompi rata muitten hyvien ratojen joukossa mitään haittaa. Olette hieno pari ja toivottavasti pääsette tänne etelämpään kisaamaan ja menestymään vielä lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Totta, aina ei voi onnistua! Joskus tulee alamäkiä, mutta niistäkin on selvittävä. Toivottavasti pääsisimme muuttamaan etelään, niin olisi hieman helpompaa! :)

      Poista
  3. Onnee voitosta! Niistä hokkireijistä, ne on helppo kaivaa auki kenkien kiinnitys neuloulla ja täyttää pumpulilla siihen asti kun hokit laittaa paikoilleen :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Joo laitettiin pumpulia, mutta siltikin oli mennyt hiekkaa reikiin.. Saatiin aukaistua reijät jollain kierreruuvilla? joka oli ihan siihen tarkoitettukkin. Ensi kerraksi pitää hommata sellainen, niin päästäisiin helpommalla :)

    VastaaPoista
  5. Juu se on kans hyvä, saa ne urat tehtyä uusiksi :)
    Ihana muuten tuo kaulakoru jonka voitit!

    VastaaPoista
  6. On tosi hyvä piirre ratsastajalla, että voi noin rehellisesti myöntää yrittäneensä liikoja! Ja tällainen toiminta sitten palkitaan, tuo sunnuntain rata näytti aivan superhyvältä! Onnea! :))
    Meillä on täältä Savonlinnasta vähän sama noiden kisojen suhteen, kun niin paljon on etelä-suomessa ja lännessä kilpailuja :/ Jospa sitä lukion jälkeen suuntaisi Ypäjälle, niin kaikki olisi edes hieman lähempänä ;)

    http://karkkipaiva.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! On se kyllän hyvä piirre ratsastajassa, kun en ainakaan syyttänyt hevosta, vaan tiesin itse tehneeni virheet. Hevosessa ei ole mitään vikaa, ratsastaja suurimmaksi osaksi niitä virheitä tekee. Tosin joskus minulla on vähän liiankin hyvä itsekritiikki ja vatvon mielessäni useita kertoja mitä tein väärin ja miksi. Mutta näin saa niistä virheistä sitten opikseen ja muistaa jatkossa tehdä toisin! :)

      Joo se on rasittavaa, kun kaikki kisat ovat niin kaukana. Teillä on sentään vähän lähempänä kaikki kisat.. Ainut isompi kisa Oulussa on, jos Pokaali tulee takas ensi vuonna. Pakkohan tässä melkeinpä muuttaa viimeistään ysin jälkeen etelään :D

      Poista
  7. Onnee voitosta! Sovitte kyllä hyvin yhteen:) Näin teidät sielä Kemiössä moneen kertaan ja meinasin tulla jutteleenkin, mut en sit vaan kehdannu:D Pyörittiin perjantaina siinä nurmialueelle rekkaparkissa edestakas:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Rohkenehan ensi kerralla tulla juttelemaan! :)

      Poista
  8. Hyvä Kirsi ja lupu!! Ootteko muuttamassa jonnekki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Ei me vielä olla muuttamassa minnekkään. Ollaan vain suunniteltu, että muuttaisimme etelämmäs, kun siellä olisi kaikki kisat lähempänä. Mutta aika näyttää mitä me tehdään :)

      Poista
    2. hyvä, niin ei menetetä kaikkia hyviä etelään ;)
      btw, ihana ulkoasu tämä. mihin meet seuraaviin kisoihin?

      Poista
    3. Rovaniemelle ollaan menossa :) Rovaniemen jälkeen ois Tahkolla isommat kisat, mutten tiedä ollaanko sinne menossa. Sinne ei kuitenkaan mikään älytön matkaa oo :)

      Poista
  9. Mä oon ihan varma että näin sut tuolla, seisoskelin siinä sen yhden "kentän" nurkassa kahden hepan kanssa ^^

    VastaaPoista