maanantai 22. heinäkuuta 2013

Oikeaan suuntaan menossa

Jes, voidaan lähteä Rovaniemen kisoihin luottavaisin mielin! Tänään Hannan treeneissä meni super hyvin ja vältyttiin suuremmilta kämmeiltä. Minäkin osasin jopa ratsastaa :D

Lupu oli ollut eilen ja tänään tarhassa koko päivän rauhassa, eikä sitä tarvinnut hakea sisälle ötököitä pakoon. Jospa se nyt pikku hiljaa alkaisi rauhoittumaan. Onneksi ulkona tuuli ihanasti, joten kentällä ei ollut yhtään ötököitä. Pystyin siis huoletta kävelemäänkin. Verkkasin ensin vähän itsenäisesti ennen Hannan tuloa ravissa. Lupu vänksläsi ihan koko ajan suullaan, mutta liikkui kuitenkin eteenpäin. En vänksläyksen takia saanut suuhun ihan kunnollista tuntumaa.


Hannan tultua aloitimme ravipuomeilla. Jännä kun ennen valmennusta ajattelin, että olisipa kiva mennä ravipuomeja pitkästä aikaa. Hanna oli selvästi lukenut ajatukseni! ;D No, mutta huomasi ettei olla niitä pitkään aikaan treenattu. Ainoastaan olen laukassa mennyt paria puomia , eikä nekään ole ollut peräkkäin innarina. Lupu meni toiset puomit ihan hyvin, mutta toiset tuottivat päänvaivaa korotettuina. Lupu olisi halunnut mennä ne laukassa, eikä oikein nostanut/venyttänyt askelta tarpeeksi.Lopuksi saatiin yksi lähes onnistunut pätkä, tosin siinäkin viimeinen askel tuli hassusti. Näitä pitää siis treenata ehdottomasti enemmän, hyvää jumppaa hevoselle!Laukassa menin aluksi vain ympäri kenttää lyhentäen ja pidentäen askelta. Sen jälkeen siirryimme laukkapuomeille, jotka menivät huomattavasti ravipuomeja paremmin. Laukkapuomien lisäksi tulimme puomeilta viidellä laukalla sydänpystylle. Mukaan lisättiin myös pieni kavalletti, jolle tuli joka kerta vähän kiemurtelua :D Kaikki radat näette videolta. Neljän laukan linjalle tulin pari kertaa liian juureen pystylle, jolloin osasin heti reagoida eteen, jotta saimme väliin neljä askelta.Toiseksi viimeinen rata alkoi vähän alitemmossa. En taaskaan herättänyt hevosta kunnolla ennen ensimmäistä kavallettia. Toiselle esteelle tulimme hyvin, mutta sydänpystylle kaarteessa laukka kuoli ja Lupu teki ihme kenguru -loikan :D Muutenkin rata oli vähän nihkeä ja sanoin radan jälkeen Hannalle, että Lupu ei ollut kunnolla pohkeen edessä. Hanna sanoikin siihen aika osuvasti, että minun pitää ratsastaa se radan aikana jalan eteen, eikä vaan pistää hevosen laiskuutta hevosen piikkiin :DD Tästä viisastuneena tulin uudelleen saman radan, joka menikin ihan super hyvin! Herätin hevosen ja säilytin kaarteessa laukan, niin yksinkertaista ;)

Kaikkea se joutuukaan kestämään.. :D
Hevoseen olin jälleen tosi tyytyväinen, eikä kertaakaan tullut sellaista tunnetta etteikö se hyppäisi. Toivotaan, että Rovaniemellä kisat menisivät viime vuotiseen tyyliin! Huomenna aloitan pakkailemaan kisoihin ja keskiviikkona sitten lähetään :)

1 kommentti: