sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kuvapostaus: Viikonlopun heppailut

Täällä taas! Viikko vierähti hyvin sutjakkaasti, eteenkin viikonloppu :) Lomapäivät alkavat uhkaavasti vähentyä, joten täytyy yrittää ottaa joka hetkestä irti ennen lukion alkamista. Lupu on onneksi jo vähän rauhoittunut pään viskelyn suhteen, mutta joutuu silti olemaan vain puolipäivää ulkona, kun kävelee/ravaa ötököitä karkuun. Ötökkäloimi, ötökkähuppu ja ötökkämyrkky ei siihen paljoa auta. Tallilla ei nyt edes ole paljoa ötököitä, ainoastaan muutama pikkukärpänen pörrää, mutta se nähtävästi on Lupulle liikaa :D Talvea odotellessa...

Vähän ostoksia.. ;) Vihdoinkin löysin uuden, ilmastoidun kypärän! Lamicell on merkiltään. Piti vielä ostaa bling bling raippakin!
Lupun uusi ötökkähuppu, jossa heti jo useampi reikä :D
Turpahärpäke ratsastukseen. + ostettiin satulateline ja naulakko. Muutama viikko sitten ostettiin Lupulle kylmäsuojat ja paksut pintelipatjat.

Kaksi ekaa törppöä ostettu klinikalta hännän hinkkauksen ehkäisemiseksi. Helosania turpaan, kun on välillä kuivinut ikävästi. + kaviorasvaa olen nyt laittanut säännöllisesti, kun tarhat on niin kuivia.

Alkuviikko otettiin Lupun kanssa ihan iisisti...Eikun maanantaina menin kevyesti, mutta tiistaina kävimme Lauran kanssa ensimmäistä kertaa tälle vuodelle kunnolla maastoilemassa. Oulunsalossa on aivan huiput maastot, mutta ne ns paremmat maastot ovat sen verran kaukana, ettei sinne ihan joka päivä tai edes viikko lähtä. En tajua, miten ei olla nyt aikaisemmin päästy käymään, mutta vihdoinkin päästiin ja oli kivaa! Lupu käyttäytyi koko matkan todella fiksusti. On se vaan niin paljon viisastunut alkuajoista. Otettiin kolme kiitolaukka pätkää, kaksi vähän lyhyempää ja yksi todella pitkä. Noissa maastoissa ei reitit ja suorat lopu kesken, joten ei tartte heti hidastaa, vaan saa antaa hevosen rauhassa hyytyä omia aikojaan. Käytiin myös hiekkakuopilla vähän kiipeilemässä. Reissussa meni 1h 45min ja sellainen 20km reissu tuli tehtyä.








Keskiviikkona Lupu sai kävely/vapaapäivän ja torstaina juoksutin sitä n.20min juoksutustsydeemillä. Perjantaina kapusin ensimmäistä kertaa kyytiin ratsastamaan kunnolla tai vähemmän kunnolla. Lupu meinasi saada kentällä kävellessä hermoromahduksen, kun siellä oli pari pörriäistä.Sitä ennen se ei oikein olisi suostunut tulemaan edes kentälle. Käynnistä ei tullut sitten yhtään mitään, kun heppa vain viskeli päätään ja meillä melkein osui päät yhteen :D Ravi ja laukka kuitenkin sujui ihan kivasti, varsinkin loppua kohden. Olin ostanut Lupulle turpaan sellaisen härpäkkeen, mutta siitä ei ollut mitään hyötyä ötököiden suhteen..

Ystäväni Terhi oli meillä koko viikonlopun yötä. Lauantaina tuli otettua paljon kuvia! Minulla oli iltatalli, mutta sitä ennen käytiin Tepan vuokrahevosen luona. Jestas kuin ylisöpö suokki siellä oli vastassa! Tosin melkoinen maha sillä oli, ruoka-aikana on ollut paikalla.:D Inostuinkin ottamaan varmaan 100 söpöily kuvaa siitä.

Kaikki vaan möllöttää






Ihana hulmuharja.

Tuitui

Rakastuin noihin suitsiin!



:DD Tepan ilme...

Just ja just jaksaa nostaa koipensa..

Riittäskö jo??

Lentävä lihapulla


Jalat solmussa
Koitin neuvoa Terhiä ja kuvata samaan aikaan, joka osottautui yllättävän hankalaksi. Oli siellä kuitenkin pari onnistunuttakin kuvaa. :) Kun Leena oli hoidettu, niin suuntasimme "meidän" tallille. Siellä minua odotti hyvin väsynyt hevoseni, joka oli aamulla tehnyt jo alkuverryttelyn tarhassaan. Lisäksi uusi ötökkähuppu oli lievästi tuhottu, joka oli ollut sillä vasta ekaa kertaa päässä.


Maansa myynyt!

Lupu ja hänen epätoimiva turpahärpäkkeensä


OMGGG ÖTÖKKÄ!!!

Mää nyt vähän ravistelen vaan päätä!


Hieno poika ;)

Omnomnomnom tätä kuolanta on kiva vähä vänkslätä!




XDD Lupu näki kavalletin! Pikkasen innoissaan ;)


True esteratsastaja kuvittelee hyppäävänsä 130cm okseria...








Tallin vihkoon viestiä

Ajattelin maneesissa kävellä alkukäynnit, jotta kentällä voisin heti ravata. No mutta maneesissakin sattui olemaan pari minikärpästä ja pään viskominen alkoi. Kävelin vain pitkin ohjin, koska ei työskentely olisi onnistunut. Kentälle mentäessä Lupu jumitti jo tallin kohdalla, ettei mene. Terhi sitä sitten joutui taluttamaan vähän väliä kentälle saakka, jossa se junnasi paikallaan pariin otteeseen. Siinä vaiheessa minua alkoi kyrsimään ja pistin heposen liikenteeseen. Alkuverkkassa Lupu vänksläsi suutaan ja oli tyhjä edestä. Kun vihdoinkin alkoi rentoutumaan, niin sitten kentän laidalta löytyi vesimatto, jota piti juosta pakoon, vaikka ohi oltiin menty sata kertaa aikaisemmin. Onneksi lopulta löytyi yhteinen sävel ja heppa alkoi toimia super hyvin! Tulin 17m kavallettilinjaa 4,5,6 ja 7:llä laukalla. Lupu oli aivan innoissaan! Lopuksi menin myöskin muutaman kerran pikku pystyä :)

Sunnuntaina oli aikainen herätys, koska piti mennä tekemään aamutallia. Meinasin tehdä teille myday-videon, mutta akku oli sen verran vähissä, että se sitten jäi. Aamutalli sujui meiltä varsin nopeasti, olimme 50 minuutissa ruokkineet hepat, vieneet ne ulos ja lakaisseet tallin. Tein Lupulle ruuat, siivosin boxin ja hetki lepäiltiin ennen kuin menin rattastamaan.



Menin jälleen maneesiin kävelemään ja lopulta myös jäin sinne, kun tuli pieni sadekuuro. Tällä kertaa ei ollut yhtään kärpästä, joten pystyin myös käynnissä tekemään väistöjä sun muuta. Ravissa ja laukassa Lupu alkuksi vänksläsi suullaan ja oli taas tyhjä edestä, mutta rentoutui suht nopeasti. Sitten se olikin ihan super hyvä ratsastaa! Tein ravissakin avoa ja vähän sulkutaivutusta. Myös muutamat lisäykset tein. Laukassa tulin jälleen paria puomia, joista toinen oli ympyrällä ja toinen pitkällä sivulla. Kertaakaan ei tullut lähestymisvirhettä, jee! Se yksikin puomi olisi hyvä olla joka ratsastuskerralla, jotta oma silmä kehittyy!



Aluksi yritin herkistellä heposta maiskutukselle, pohkeelle ja raipalle. Hetken tehosi ja vartin päästä kaikki oli jo unohdettu!


Väistöää





<3

Hyvä heppa!

www.olen_normaali.fi

Huomenna on Hannan viimeistelytreenit. Keskiviikkona lähdetään Rovaniemelle Lupun kanssa! Mennään torstaina 110cm, perjantaina 115cm pikku trophy karsinta ja jos tai kun päästään lauantaina finaaliin, niin 115cm kaksi kierrosta. Saa nähdä tuleeko tänä vuonnakin tuhat euroa tilille ;) Toivottavasti Lupu ei tule jabasta läpi ötököiden takia.. Pitää tehdä sille yöksi kunnon vuoraukset :D

Saatiin tnä ihan oikeeta pullopostia!! :D

11 kommenttia:

  1. Mistä ostit tuon kypärän? :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia :) Minkä merkkinen satula sulla on? Näyttää tosi kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Se on Antareksen satula, tosi kiva istua!

      Poista
  3. Voi vitsi oispa meilläkin sellaiset maastot, että pääsisi kunnolla laukkaamaan! Tuolla on vain muutamia sallittuja reittejä hevosille ja niilläkin saa varoa sauvakäveleviä mummoja :/
    Toi Lamicellin kypärä näyttää muuten kivalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. Kiitos!
      Oon onnellinen kun meillä on siellä kauempana hyvät ja monipuoliset reitit. Ainut huono puoli siinä vaan on se, että jos haluat käydä vaan n. tunnin maastolenkin, niin joudut menemään yhtä hiekkatietä eestaas tai tietä pitkin, jonka päässä on lyhyt hiekkatie. Talvella tuo tallitie on hyvä, kun siinä ei mee pahemmin autoja, mutta se on taas aina se sama reitti. Kesällä se tie on turhan kova.. Talvella sitten kun on riittävästi lunta, jotta voi tehdä ladut, niin sitten noihin isoihin maastoihin ei pääse, kuin kauempaa reittiä pitkin. Silloin sinne pääsee vain pyöräteiden kautta. Ja joskus on muutenkin vähän hankala, kun aina löytyy niitä hevosia vihaavia tyyppejä ja saa haukut niskaan, vaikka polulla saisikin ratsastaa.

      Ennen meillä oli suht iso pelto, jossa sai ratsastaa lähes ympäri vuoden. Nykyään siinä ei saa enää mennä. Ainoastaan talvella voi tehdä vähän hankitreeniä puolet lyhyemmällä laitsalla. Mutta siinäkään ei tietenkään kesällä voi mennä :D Eli jos tässä lähempänä olis enemmän pikku reittejä niin olis perfekto! ;) Mutta aina ei saa mitä haluaa.

      Poista
  4. Tosi kivan näkönen toi Lamicellin kypärä! Ootko muuten myymässä tota sun 'vanhaa' kypärää? Ilmeisesti Charles Owen, -mitä ainakin kuvista päättelin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookkin! :D Heti kun näin ton kaupassa, nii oli pakko saada. Joo on Owenin kypärä. En aatellut myydä, koska se on kuitenkin ihan mukava talvisin/syksyisin :) Kesällä vähän turhan tukala..

      Poista
  5. jeajea, mul on sama blingikypärääää ♥♥ en oo viellä ehkä maininnu, mut ootte lupunkaa ihania ♥♥

    VastaaPoista