lauantai 9. marraskuuta 2013

Sulfakuurilla

Jep jep, täällä ollaan tiistaista asti katseltu Lupun kipeää jalkaa ja sen takia ratsastukset ja kaksi valmennusta ovat jääneet välistä. Just, kun taas pääsimme vauhtiin, niin eiköhän taas jotakin.. Onko oikeesti kellään näin huonoa tuuria??! Noh onneksi olen saanut tällä viikolla ratsastaa Hannan hevosia ja kerran Pretalla, joten on päässyt kuitenkin ratsastamaan.

Maanantaina tosiaan kaikki oli vielä ihan normaalisti. Minulla oli Hannan valmennus ja menimme puomi/kavallettityöskentelyä. Lupu oli edelleen todella jäykkä, vaikka sainkin sen edellisenä päivänä lopusta super hyväksi. Ratsastus olikin suurilta osin aika tuskaisaa, kun Lupu ei meinannut myödätä niskastaan millään eikä taipua rehellisesti pohkeen ympäri. Hanna laittoi Lupun martingaalin kiinni sen turparemmiin, jottei se saisi päätä nostettua liian ylös, muttei tästä ollut juurikaan apua, koska remmiä ei saanut riittävän tiukalle. Vasta lopuksi jumppatehtävillä Lupu alkoi myötäämään ja jumppailu menikin kivasti. Kuten viime postauksessa kerroinkin, niin Lupu oli viikonloppuna myös ollut jäykkä ja hankalampi ratsastaa. Hannalta sain käskyn laittaa lämpimämpää loimea niskaan, koska Lupu menee aika herkästi kylmästä jumiin.

Treenin jälkeen ratsastin vielä Foxilla. Joka kerta se on ollut parempi, eikä se tällä kertaa enää kuskannut minua sata-nolla laukassa pitkin maneesia ;D Käynnissä tein ensin avotaivutuksia ja sama juttu myös ravissa. Kun ravi alkoi tuntua riittävän hyvältä, niin otin oikean laukan ja yllätyksekseni Foxi oli oikein rauhassa ja otti pidätteet vastaan. Tein sen kanssa samaa kolmen puomin ympyrää, mitä teimme Lupunkin kanssa. Puomitkin sujuivat oikein hyvin joten päätin vaihtaa puomin päällä suunnan. Noh sen jälkeen Foxi heräsi ja pakka vähän levisi käsistä. Kettu on aika menevä kaveri ja laukassa osaa kyllä kiskoa minua satulasta, joten välillä oli täysi työ pidättää vastaan. Vasemmassa kierroksessa puomit eivät sujunutkaan ihan niin mallikkaasti ja kerran heppa tekikin melkoisen loikan yhden puomin yli. Hanna käski tehdä paljon siirtymisiä ja välissä ravityötä, jotta saisin hepan takaisin kuulolle. Lopuksi sain vielä suht hyvin askeleet osumaan puomeille ja otin enää vain loppuravit.

Meidän BOT -loimi tuli vihdoinkin pitkän odotuksen ja virhetoimituksen jälkeen. Oon ollut kyllä tyytyväinen :)
Tiistaina menin normaalisti maneesiin ratsastamaan. Tarkoitus oli saada Lupu rennoksi läpi ja ottaa kuitenkin vähän kevyemmin, koska keskiviikoksi oli sovittu estetreenit. Alkukäyntien aikana valitin jo Heidille, ettei tänään tästä kuitenkaan tule mitään (hyvä asenne jo alusta alkaen, eikös?) Noh eipä siitä tullutkaan sitten mitään, kun ravasin ensimmäiset 10 metriä ja heti huomasin, ettei kaikki ole ihan kunnossa. Kysyin muilta maneesissa olleilta, että liikkuuko Lupu puhtaasti ja vastaukseksi sain, että se ravaa jotenkin todella oudosti ja tönkösti takaa. Jatta käski kokeilla hetki laukata ja testata sitten ravia uudelleen, josko olisi vain jäykkyyttä tms. Hetken siinä laukkailin löysin ohjin molempiin suuntiin ja Lupu oli aika nihkeän tuntuinen. Laukan jälkeen ravi oli hieman huonompaa, joten samantien ratsastus sikseen ja tyydyin kävelemään Lupun kanssa vielä 30min.

Oisko vähän pähee se uusi Lumia? ;D Tai kyl tää mun kännykän 2 megapikseliäkin mennee ;)
Jalat olivat epänormaalin lämpimät liikuntamäärään nähden, eteenkin vasemman puolen jalat, joten laitoin niihin hetkeksi kylmäyspatjat. Yöksi jätin joka jalkaan lämpöpatjat.

Keskiviikkona vasen takajalka oli sitten ihan tukki ja myöskin vasen etujalka oli vähän nesteinen. Valmennukseen ei siis ollut mitään asiaa ja kävimme vain maneesissa Hannan kanssa katsomassa liikkuuko Lupu puhtaasti. Ihan ok se kuitenkin ravasi. Ei muuta kuin heppa takaisin talliin ja jalkoja hoitamaan.


^^ tuollanen kiva tukkijalka.. Kuvista ei vieläpä näytä niin turvonneelle, mitä livenä

Kerta en voinut Lupulla ratsastaa, niin kerkesin sitten ratsastaa Pretalla Heidin pyynnöstä. Preta oli aivan super hyvä heti alkuraveista alkaen! Tein paljon väistöjä niin käynnissä kuin ravissakin sekä siirtymisiä niin että hevonen pysyisi rentona. Laukassa Preta oli ensimmäiset ympyrät vähän jäykempi, mutta vertyi nopeasti ja sen jälkeen oli jälleen super :D Maneesissa oli samat puomit ja kavalletit kuin maanantainakin, joten tulin myös Pretan kanssa niitä. Näen jotenkin Pretan kanssa paljon paremmin askeleer puomeille ja istun sievemmin kyydissä kuin Lupulla. Onhan Lupulla ja Pretalla aika paljon kokoeroa, kun Preta on sellainen miniheppa, joten sikäli sillä on helpompi ratsastaa. Laukkapuomit ja kavalletit meni nappiin joka kerralla ja oli kyllä yhtä hymyä ratsastuksen jälkeen! Mikä parasta Preta pysyi rauhallisena myös laukan jälkeen eikä kerännyt liikaa kierroksia. Hieno heppa :)

Kameli tai sitten muuten vaan järkyttynyt hevonen!
Heidi on Lupun tyttökaveri ;)
Torstaina jalka oli jopa vähän paksumpi ja en varmaan koskaan ennen ole nähnyt niin paisunutta jalkaa! Lupulla kun muutenkaan ei ole koskaan ollut turvoksissa jalat, mitä nyt silloin muutama viikko sitten ekan kerran. Hanna soitti ell Antille ja hän määräsi Lupulle sulfakuurin, josko turvotus alkaisi laskemaan. Hanna oli jo kerran kylmännyt jalan ja myöhemmin laitoin vielä uudelleen kylmäsuojat. Yöksi taas takajalkoihin lämppärit.

Eilen jalka oli ollut aamulla yhtä turvoksissa. Päivällä se oli ehkä hitusen laskenut, kun hain Lupun sisälle. Olin tallilla puoli kolmesta puoli kahdeksaan, joten kerkesin kahdesti kylmäämään jalan ja laittamaan betadinehauteen. Harjasin ja venyttelin Lupun kuten muinakin päivinä. Yöksi vielä takasiin lämppärit.

Lupulla on hullunkiilto silmissä!
Sori, kun ei mitään järkevää materiaalia! Vaan tällaisia randomseko kuvia..
Hanna pyysi ratsastamaan Junnulla ja Winolalla ja tottakai se kävi minulle ;D En ollutkaan aikaisemmin vielä Junnuvauvan kyytiin päässyt ja ihan hauska nelivuotias ratsunalku se oli. Yllätyin kuinka mukava se oli varsinkin ravissa ratsastaa ja ihanan mielyttävä ravi. Hirveästi Junnu ei vielä osaa joten tein vain ihan perusjuttuja käynnissä ja ravissa. Kengän puuttumisen takia ravailin vain lyhyitä pätkiä ja tein paljon käynti siirtymisiä. :)

Junnu_aasi ;)
Junnun jälkeen vuorossa oli Winola, jolle laitoin gramaanit kuten Junnullekkin. Kerran aikaisemmin olen Winolalla mennyt ja silloin vain käyntiä ja ravia. Käynnissä oli selvästi kaikista hankalinta työskennellä, koska neiti ei olisi millään halunnut kävellä rauhassa tai sitten meni turhankin hitaasti. Käynnissä sain tehtyä kuitenkin avoja ja sulkutaivutuksia ja samaa myös ravissa. Madam oli oikein mukava ratsastaa ja herkkä. Laukassa virtaa piisasi, mikä oli mainio juttu, koska heppa ei kuitenkaan painanut kädelle vaan oli edestä kevyt. Yllätyin kuinka vahva laukka Winolalla oikein onkaan ja sai ihan tosissaan käyttää vatsalihaksia kun laitto perseen penkkiin. Hahah meninkin aika paljon kevyessäistunnassa vain nautiskellen keinuhevoslaukasta. Muutamat vaihdot tein laukassa ja ne tuli kyllä melko lennokkasti! :-D

Tällainen viikko siis takana. Tänään käyn ratsastamassa Junnulla ja tietenkin hoidan Lupuskan. Toivottavasti jalan turvotus alkaisi laskemaan, niin ei tarvitse lähteä minnekkään klinikalle, plääh. Ei mitään halpaa lystiä tämä hevosenpito varsinkaan klinikoilla käynti ja lääkkeet. Hanna epäili, että Lupulla on mahdollisesti imppari, muttei kylläkään siinä jalassa ole haavaa... Voihan se tietenkin olla jokin viruksen aiheuttama juttu. Nyt kyllä pitäisi kiiruhtaa koulujuttujen pariin, heipsan!

7 kommenttia:

  1. Eikä, miten teillä voikin olla näin huono tuuri :( Luin muuten vasta jostain toisesta blogista jalkojen turvottelusta ja joku oli siihen kommentoinut, että nyt ollut sellaista virusta liikkeellä että jalat turvottelee mutta ei oo muita oireita. Joten toivottavasti olis Lupullakin vaan joku semmonen eikä pahempaa, ja menis äkkiä ohi!
    Tajusin muuten tässä että Dani on ollut meilä 11pv just kaks vuotta :) Aika menee niin nopeesti!

    VastaaPoista
  2. Lupun jalat onneksi ovat olleet tällä viikolla ihan normaalit ja eilen kokeilin vähän ratsastaakin. Toivottavasti siis meni näin viikossa ohi ja jalat pysyvät normaaleina :) joo tuo saattoi hyvinkin olla joku viruksen aiheuttama syysjuttu.

    Apuvaaa, miten aika näin vaan hurahtaa?! Sanohan turbopapalle terveisiä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, vähän hyvä! Juu kerron ponille terkkuja :p

      Poista
  3. vau mikä heppa, hienosti kulkee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja onhan se, kunhan vaan saa liikkeelle :)

      Poista
  4. Tänään tulen postailemaan pitkästä aikaa, joten siitä selviää ;)

    VastaaPoista