sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Elossa ollaaan!!

Tosiaan yksi kuukausi vierähti ohitse, enkä postaillut teille kertaakaan! Olin heti Äimäraution kisojen jälkeen raapustanut teille tätä postausta, mutta kirjoittaminen kuitenkin tökki sen verran pahasti, etten saanut sitä lopulta julkaistuksi. (Ei olisi tarttenut kuin vain kirjoittaa pari riviä tekstiä lisää :D) Ei ollut kirjoitusmotivaatiota, ei aikaa ja ylipäänsä pieni tauko kuulosti hyvältä. Monta kertaa olisi tehnyt mieli tulla kirjoittamaan, mutten vaan saanut sitä aikaiseksi. Kun postausväli pitenee, niin kynnys tulla kirjoittamaan kasvaa ja tuntuu hankalalta aloittaa kirjoittaminen.

Mulla on ollut nyt n. kuukauden ajan uusi puhelin(Samsung galaxy s3), jolla saa paljon parempia kuvia, kuin edellisellä!
Ypäjän kisojen jälkeen ennen seuraavia kisoja teimme kontrolliharjoitusta pienillä esteillä. Hevosta säästellen esteitä ei nostettu, mutta pienet kavaletit osoitautuivat ihan riittävän haastaviksi! Foxilla alkaa monesti pienet esteet keittämään ja nytkin meno oli välillä melko sähellystä. Toistojen kautta saimme hyviäkin pätkiä aikaiseksi. Video treenistä alla, heheh siitä tuli vähän pitkä kun tungin vain kaikki klipit yhteen..23. maaliskuuta suuntasimme kohti Äimäraution hallikansallisia. Olin värvännyt tällä kertaa Jutan tekemään Foxille letit, joten ensin vein hevosen ravikatokseen letitettäväksi. Meinasi tulla vähän kiire, kun luokkani aikaistuikin vajaalla puolella tunnilla. Hevoselle laitoimme ripeästi varusteet päälle ja suuntasimme kohti maneesia. 

110cm:n rata ei oltu tehty turhan helpoksi näin kauden alkuun. Minua ei radan haasteellisuus haitannut yhtään, vaan päin vastoin on mukavaa, että tänne Pohjois-Suomeenkin on pikku hiljaa alkanut tulemaan ratoihin haastetta. Ainoastaan ensimmäinen este oli yksittäinen ja loput 12 estettä oli linjoilla. Ei auttanut muu kuin opetella muistamaan linjojen eri askelmäärät, sillä ne vaihteli 4:stä -7:ään laukkaan.


Verkassa Foxi oli vähän nihkeä, enkä ehtinyt taaskaan kunnolla verryttelemään. Ulkokentällä pystyi menemään vain käyntiä ja verkassa sai olla 8 ratsukkoa, joten hirveästi aikaa ei ollut. Laukassa meno tuntui lähinnä vetokilpailulta ja Jutta yrittikin huutaa hellittämään kädellä enemmän.  

Radalla Foxi oli taas kuin eri hevonen -tasainen ja rauhallisempi. Siellä se ei enää tuntunut ollenkaan vahvalta edestä. Rata oli oikein sujuva ja siihen saan olla tyytyväinen! 2-3 linja meinasi jäädä pitkäksi, sillä vähän viime tingassa muistin sen olevan sujuva 7 laukan väli. En alusta asti edennyt tarpeeksi, joten paikka jäi aavistuksen kauas. Uusinnassa tuli 9. este alas, sillä neljän laukan linjalla Foxi ei ihan tullut riittävästi takaisin ja tulimme aavistuksen lähelle. Toiseksi viimeiselle esteelle Foxi alkoi vähän kuumuessaan pomppimaan kaarteessa, mutta ratkaisin tilanteen onneksi eteenpäin, enkä taakse. 


120cm.n radan kävelin ensin tallikaverin kanssa, jonka jälkeen vielä kertaalleen Hannan kanssa. Rata ei ollut ylitsepääsemättömän hankala. Lähinnä tuskailin kolmea viimeistä estettä: kaarteesta okseri - suora linja neljällä laukkalla pystylle - kaareva neljällä laukkalla leveälle okserille. Ensimmäinen väli oli normaali, mutta toinen lyhyempi.

Verkkaan Hanna pääsi auttamaan ja Foxi oli jo yhden luokan jäljiltä huomattavasti parempi ratsastaa! Verkka sujui hienosti lukuunottamatta viimeistä pystyä, joka tulin vähän pohjaan. Jätettiin verkkahypyt kuitenkin siihen, sillä kuitenkin oli jo yksi luokka takana. Ehkä olisi jälkiviisaana kannattanut hypätä pysty sujuvammin vielä kerran, tiedä sitten jäikö minulle tuon takia radalla käsijarru päälle, vai mikä lie oli taas syynä.

Tosiaan edellisessä luokassa rytmin kanssa ei ollut ongelmaa, mutta toisessa luokassa sen sijaan ratsastin koko radan alitemmossa pidättäen liikaa hevosta.. Huomasin asian itse radan aikana, mutten tehnyt asialle mitään?!? Jo ensimmäiselle esteelle tulin aavistuksen alitemmossa, mutten pahasti kuitenkaan lähelle. Toiselle esteelle sama juttu, mutta hevonen joutui tekemään enemmän töitä päästäekseen puhtaasti esteen yli. Kolmoselle tulin hyvin, mutta en tajua miksi pidätin liikaa viiden laukan normaalissa välissä survoen mukaan yhden extra askeleen. Kahden laukan sarjalle tulin ihan ok, kuten myös 6-7 -linjalle ottaen väliin kuusi normaalia askelta.


Sitten tulikin tämä loppuhuipennus, jota "pelkäsin" jo ennen starttia. Kaarteessa Foxi jäi taas vähän pomppimaan ennen estettä, mutta tällä kertaa reagoin tilanteeseen väärin eli pidättämällä hevosta vielä lisää. Näin ollen tulimme okserille liian lähelle ottaen puomit matkaan. Olisin hyvin voinut kuitenkin jatkaa radan loppuun asti, mutta päätin jostain syystä x tehdä voltin? Kokosin itseni kasaan ja vielä tulimme viimeisen linjan ottaen tyylikkäästi neljän laukan sijaan viisi viimeiselle okserille, hienoa Kirsi!

Radan jälkeen ei todellakaan ollut mikään huippu fiilis, mutta hevonen sai kuitenkin paljon kehuja! Foxi selvitti radan hienosti, vaikka kuski tekikin sen hommasta turhan hankalaa. Hanna sanoi radan jälkeen, ettei rata näyttänyt mitenkään katastrofilta ottaen huomioon , että nämä olivat vasta meidän tokat kisat ja toinen 120cm. Puhuttiin myös, että jatkossa pyritään jättämään radalla turhat voltit pois ja yritetään sinnitellä loppuun asti :)

Jottei tästä postauksesta tule älyttömän pitkää, niin kerron menneen kuukauden treeneistä ( Hanna  lisäksi ollaan käyty Backlundin ja Petran valmennuksissa) ja Ypäjän kisoista ensi kerralla! Voin kuitenkin sanoa, että kehitystä on tullut huomattavasti ja nyt alkaa palaset loksahtelemaan vihdoin paikalleen :) 

9 kommenttia:

 1. No eihän toi 120 nyt niin pahalta näyttänyt! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kovin sujuvaltakaan näytä ja muutaman kerran heppa joutui tekemään turhan paljon selvitäkseen esteistä yli. Mutta joo tiedän, et oon välillä turhan itsekriittinen ;D monesti on käynyt niin, et selkään meno tuntuu huonommalta kuin miltä näyttää ulospäin!

   Poista
 2. Ai että ku hieno tää Fox on! Mä meen ihan kananlihalle kun katson noita videoita kun se hyppää ku enkeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foxi kiittää! :) sillä on kyllä kieltämättä hieno hyppy!

   Poista
 3. Tuutko 10.5 äimärautiolle kisoihin ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi oli tarkoitus, mutta Korpikylässä on pe-su kansalliset, joten mennäänkin sinne :D

   Poista
  2. Eikää oisit tullu nii oisin nähny sut :/ :)

   Poista
 4. Millon teet sen blogikirppiksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän saada tehtyä sen mahd. pian!! Ärsyttää kun menin vahingossa poistamaan, niin täytyy tehdä kokonaan uusiksi.. :D

   Poista