sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Elokuussa 1/2

Päätin jakaa elokuun kahteen osaan, sillä elokuussa oli paljon kolmena viikonloppuna kisoja. Huh pakko kyllä sanoa, etten enää mielellään jätä näin pitkää postausväliä! Hirveä homma etsiä, koota ja ladata kaikki videot.

  • (Itsenäisiä hyppyjä 17.7)
Viime postaukseen unohdin laittaa yhden youtubeen lataamani videon. Tämä oli siis ennen Rovaniemen kisoja, jolloin halusin vähän hypätä pientä ennen kisoja, kun edellisestä valmennuksesta oli jo pidemmän aikaa. F oli energinen, kuten aina ja oli ehkä tavallista levottomampi edestä, kun ei ollut martingaalia. Jouduinkin parisen kertaa ottamaan seis esteen jälkeen tai ennen. Lopuksi otin vielä muutaman ravihypyn, jotta hypyistä tulisi rennompia


  • Maijan puomitreeni 7.8
Foxi ei puoleen vuoteen ole ollut noin kamala ratsastaa, mitä se oli tuona päivänä! Kaiken kruunasi oma sähläily puomeilla ja liika kädellä ratsastaminen. Meno ei ollut todellakaan mitään kaunista katsottavaa ja Foxi alkoi loppua kohden kuumumaan turhankin paljon. Taas laukkailtiin ravipuomeja ja hypittiin puomien yli hirveillä loikilla. En osannut ratsastaa edes puomeille, joten soppa olikin sitten valmiina. 




Tuon valmennuksen jälkeen alkoi gägikuuri eli aloin ratsastaa useamman kerran viikossa kolmipalan sijaan gägillä. Ennen F oli parempi ratsastaa gägillä ja kolmipalalla kiikutti minua tuhatta ja sataa. Nykyään F toimii kolmipalalla todella hienosti ja on erittäin kevyt suustaan ja gägillä sen sijaan paljon epätasaisempi. Gägikuuri teki tehtävänsä, sillä jo viikon jälkeen ero oli huomattava!
  • Petran treenit 11.8
Aloitimme verkkapuomeilla ympyrällä. Väliin piti ottaa kolme tai kaksi askelta. Tehtävä sujui hyvin lukuunottamatta ensimmäistä kertaa. Kentälle oli sopivasti rakennettu paljon eri linjoja, joten pääsin heti harjoittelemaan linjoja Rovaniemen epäonnistumisen jälkeen. Ennen linjojen tuloa, hyppäsimme muutaman kerran vinohyppyjä verrytelynä. 



Foxi oli valmennuksen ajan oikein hyvä ja kuunteli pidätteitä. Edelleenkin minun pitäisi uskaltaa kaarteessa laukata ennemmän, jotta voisin esteelle odottaa. Monesti se meinaa olla meillä vähän toisinpäin eli jään kaarteessa himmailemaan ja sitten joutuu turhaan kiihdyttämään kohti estettä. Varsinkin linjojen ensimmäisille esteille jäin aivan liikaa pitämään, jolloin jouduin välissä sujumaan ja seuraava linja vastaavasti kävi ahtaaksi.




Linjoilla jouduin oikeasti keskittymään, jotta pääsimme oikeilla askelmäärillä perille. Foxin kanssa olisi niin helppo ottaa yksi askel lisää väleihin, mutta sekään tapa ei joka tilanteessa ole kovin hyvä. Kaareva linja viisi laukkaa ja siltä kolmella laukalla seuraavalle linjalle oli hankalin tehtävä. Eka väli piti sujua ja oikaista hieman ja seuraava väli olikin sitten lyhyt kolme laukkaa. Lopulta siitäkin selvisimme ihan kelvollisesti. Tietääpähän mitä pitää treenata tulevana talvena.
  • 16.8 pari hyppyä ennen kisoja



Videolla yksi pätkä, kun kisoja edeltävänä päivänä hyppäsin muutaman pienen hypyn. F oli mukavan rento, mutta esteiden jälkeen jäin vähäksi aikaa työskentelemään laukassa, jotta heppa saataisiin rauhoittumaan.
  • OR:n kisat 17.8
Äimärautiolla oli kansalliset estekilpailut. Tuntui varsin mukavalta vain 15 minuutin kisamatka. Petran kanssa tuumailimme, että Rovaniemen flopin jälkeen olisi hyvä hypätä pienempi luokka tähän väliin. Siispä pitkästä aikaa hyppäsin kansallisen 120cm:n luokan. Kolmen viikonlopun kisaputki oli suunnitelmissa, joten päätin hypätä vain yhden luokan säästellen hevosta tulevaan rupeamaan.

Elokuussa tuli myös ratsastettua paljon Hannan heppoja.
Yhden päivän treenit.
Heppa pesulle treenien jälkeen...
... ja myöhemmin iltapäivällä kävin syömässä tosi hyvää frozen yogurttia!
Radankävelyssä esteet näyttivät ihanan pieniltä ja helpoilta. On se vain jännä, miten silmä tottuu esteisiin, kun ennen 130cm:n esteet näyttivät ylitsepääsemättömän korkeilta ja nyt nekään eivät näytä isoilta. 

Verkassa F oli alkuun todella paljon kiinni vasempaan, mutta sain sen melko hyvin korjattua ennen esteverkkaa. Kuulutukset eivät oikein kuuluneet halliin, joten luulimme jo, että meillä on hirveä kiire radalle. Ensimmäiset verkkahypyt mentiinkin vähän tohottaen ja lopulta jouduimmekin melko kauan odottelemaan. Jutta oli verkassa apuna ja muistuttelemassa, etten jää liikaa pitämään vastaan esteillä.

Kuvassa näkyy osa tänä kesänä tehdystä nurmikentästä.

Ykköseste onnistui hyvin, tokalle tulin aavistuksen lähelle, jolloin sain yhtäkkiä päähän, että minun täytyy edetä seuraavalle esteelle, jotta pääsisin välin seitsemällä askeleella. Noh ihan suotta lähdin kiirehtimään, sillä ajauduin kolmoselle liian lähelle ja puomi siitä matkaan. Ai, että ärsytti, kun taas tuli tuollainen tyhmä virhe! Pudotuksen jälkeen Foxista tuli todella vahva, enkä meinannut saada sitä muilla linjoilla takaisin. Rata menikin vähän hätäisesti loppuun ja viimeiselle sarjalle tulin vähän turhan kovaa, jolloin kahden laukan väli päästiin nippa nappa puhtaasti. Uusintaan ei pudotuksen takia päästy.



Rataan en ollut järin tyytyväinen, mutta ainakaan ei menty läpi mistään esteestä. Esteet tuntuivat todella pieniltä, mutta suoritus oli silti ala-arvoinen. Jos jotakin positiivista, niin enpähän pystynyt jäädä liikaa pitämään, kun ei pidätteet mennyt läpi :D  

Seuraavassa postauksessa sitten Kiuruveden ja Kalajoen kisoista. Vielä Kiuruveden kisoissa ekana päivänä olin jotenkin ihan hukassa ja päädyinkin vaihtamaan jälleen pienempään luokkaan. Kalajoella sentään päästiin hyppäämään alkuperäiset luokat, mutta aivan ei päästy enää viimeisissäkään ulkokisoissa takaisin alkukesän tatsiin. 

2 kommenttia:

  1. Oot kyllä kehittyny Foxin kanssa tosi paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos! :) Tosin musta tuntuu siltä, että ollaan menty vähän takapakkia alku kesästä, mutta eikös se niin mene, että yksi askel eteen ja kaksi taakse? Täytyy aina välillä katsella viime talven videoita, niin niistä ainakin huomaa eron selkeästi :D

      Poista