keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Juulia Jyläksen valmennukset

Syyskuun lopussa Juulia Jyläs tuli valmentamaan meidän tallille. Hän siis pitää myyntitallia Hollannissa, minne Lupukin reilu vuosi sitten meni. Juulian kautta Hanna aikoinaan myös osti Foxin, joten heppa oli jo ennestään tuttu Juulialle.


Näin syyskuussa, jipii!
Ensimmäisenä päivänä hyppäsimme pelkkää jumppasarjaa. Yllätyin positiivisesti, kuinka fiksusti Foxi oli myös useamman toiston jälkeen. Se nimittäin kuumenee monesti erittäin paljon, mikäli jotain tehtävää toistetaan useasti. Ainoastaan vasemmasta kierroksesta tultaessa jouduin välillä tekemään kaarteeseen muutaman voltin, jotta heppa ei vaan menisi lapa edellä kohti jumppista.

Keskityttiin siihen, että kaarteissa sain hevosen kunnolla sisäpohkeen läpi ja esteillä pysyn mahdollisimman pystyssä ylävartalolla.Toisena päivänä hypättiin rataa. Foxi oli verkkahypyillä turhan villi ja epätasainen edestä. Esteiden jälkeen se lähti tuhatta ja sataa laukkaamaan. Kerran jouduinkin esteen jälkeen melkein kymmeneksi minuutiksi laukkaamaan ilman jalustimia kenttää ympäri niin kauan, kunnes hevonen rauhottui. Huh, ei päästä Foxi minua helpolla! :D

Tärkeintä kuuman hevosen kanssa on, ettei itse lähde siihen hössötykseen mukaan, vaan pysyn rauhassa pääkylmänä. Sain Juulialta aivan älyttömän hyviä vinkkejä tätä varten, joita on hieman hankala tekstin muodossa selittää. Tiivistetysti minun pitäisi ajatella kaikki hieman hidastettuna ja esteen jälkeen vain hengittää syvään, antaa hevosen laukata muutama askel ja istunnan tiivistämällä hidastaa hevosta. Tämän kun hoksasin, niin ero lopputuntiin oli hevosessa valtava! Se ei kiirehtinyt esteille, vaan odotti minua ja mikä parasta, esteen jälkeen se ei kadonnut ratsastajan alta. Myöskin minun tulee ajatella, että lähestyn estettä samalla lailla kuin puomia. Minun ei tarvitse paineistaa taikka kerätä vauhtia, jotta F pääsisi esteiden yli.


Fiilis oli aivan uskomattoman hyvä, sillä tajusin viimein, mitä lähden jatkossakin Foxin kanssa hakemaan ja mihin pyritään. Sain paljon kehuja siitä, kuinka hyvin pystyn muuttamaan omaa ratsastusta annettujen ohjeiden mukaisesti, ainakin valmennuksen aikana. Eri asia onkin sitten, miten muistan tämän jatkossakin korjata. Korjaus vaati vielä sen verran paljon ajattelua, joten automaattisesti se ei todellakaan vielä tule. 

Äiti ja Prinssi
Meidän ihana sinisilmäinen <3
Oli mukavaa kuulla myös Juulialta, että sovimme Foxin kanssa hyvin yhteen. Ei voi muuta sanoa, kuin hevosenvaihto oli erittäin onnistunut ratkaisu.

Nyt ollaankin sitten syyskuu käyty läpi. Lokakuussa meillä on ollut mm. Petran treenit, hallikansalliset, Hannan pari valmennusta sekä Nina Fagerströmin valmennukset. Vähän stressaa kisat, sillä eilen (sunnuntaina) hajosi gägiremmi treeneissä ja meinasin päätyä taas hevosen kanssa ilman suitsia laukkaamaan täysiä pitkin maneesia... Käytiin ostamassa uusi naruinen remmi, kun ei löytynyt nahkaista, joka meillä on ollut jo pitkään käytössä. Toivottavasti Foxi toimisi tmyös tuolla naruisella. Viime talvena meillä oli Hannan naruinen remmi käytössä, mutta se ei ollut ihan niin hyvä.

Tsemppi päälle ja kohti Helsinkiä vaan! Ollaan me ennenkin hengissä selvitty :)

6 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä! :)) nähdään!

    VastaaPoista
  2. miten meni hihsissä? :)

    VastaaPoista
  3. Koitan keretä tekeen siitä postauksen jossakin välissä :) lyhyesti kuitenkin, etten ollut omaan ratsatukseen kovin tyytyväinen, mutta lähtökohdat huomioon ottaen meni ihan kelvollisesti. Eka päivänä alitempoisesti 5vrp ja toka päivänä heppa lähti oman virheen vuoksi lapasesta ja loppurata olikin sitten hevosen hallinnassa, kaks keppiä tuli siinä samalla mukaan. Tietääpähän mitä talvella treenataan :)

    VastaaPoista