sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Hyppytauolla

Helsingin kisat olivat meille kauden päätöskisat, joten Foxi on sieltä asti ollut hyppytauolla. Ei olla menty edes puomeja, vaan ollaan keskitytty perusratsastukseen ja Foxi on saanut käydä viikoittain maastossa. Tiina kävi myös Foxin selässä viikko kisojen jälkeen, jotta hän osaisin paremmin meitä auttaa jatkossa. Tiina yllättyi siitä, kuinka vahva F laukassa todella on. Se ei näytä ulospäin niin vahvalta. Kävin itse Tiinan jälkeen myös fiilistelemässä selässä ja voi että heppa kulki hienosti ravissa! Vielä kun se joku päivä olisi myös laukassa yhtä kevyt kädelle..
Kävin yhtenä viikonloppuna Arton ja Saran kanssa meidän mökillä Rukalla. Oli kyllä kivaa pitkästä aikaa olla pari päivää ilman hevosia. Perjantaina kävin ennen lähtöä aamulla ratsastamassa Foxin, lauantaina Maija ratsasti  ja sunnuntaina poni sai vapaapäivän. Reissun aikana F oli saanut taas yskän, mutta se lähti yhtä nopeasti pois kuin tulikin, kun Kirsi kävi antamassa sille pari kertaa höyryhengitystä. 


Maastossa ollaan välillä tehty reippaampia laukkapätkiä ja välillä vastapainoksi rauhallisempia reissuja. Alkuun tosin saa hieman muistutella, ettei joka kerta saa mennä tuhatta ja sataa. Tänä viikonloppuna satoi lumi maahan, joten hetkeen ei varmaankaan päästä maastoon, jos tulee hirmuiset tilsat kavioihin.Heheh koulussa on aina niin hauskaa

Tämän viikon maanantaina olin naisten iltaraveissa Äimärautiolla ja pääsin mukaan esittelemään Yllärin putiikin uutuusvaatteita, eli siis elämäni ensimmäiseen muotinäytökseen! Meillä oli tosi hauska ilta ja oli ihanaa päästä ammattilaisen meikattavaksi ja hiustenlaittoon. Muotinäytöksen jälkeen syötiin illallista ja katsottiin raveja. Olen vain kerran aikaisemmin käynyt raveissa, joten minulle tuo puuha ei ole entuudestaan kovin tuttua.


Keskiviikkona oli pitkästä aikaa Tiinan kouluvalmennus. Valmennus ei kokonaisuudessaan mennyt ihan niin hyvin kuin aikaisemmilla kerroilla. Foxi kyllä ravissa oli ihan ok, mutta olisin itse voinut olla enemmän skarppina istuntani kanssa. Könötin välillä miten sattuu, eikä nyrkit meinannut millään pysyä pystyssä. Tiinalta sain myös kommenttia, että minun tulisi ravissa uskaltaa vielä enemmän pyytää Foxilta. Se on  välillä vähän nihkeä suustaan ja ravaa turhan nopsaa, joten minun tulisi tehdä kunnon pidäte sen sijaan, että passiivisesti vähän vedän vastaan koko ajan. Oma kevennykseni tulee olla liioitellun hidasta, jotten anna sitä kautta Foxille mahdollisuutta kiireisyyteen.


Vasempaan kierrokseen minun tulee olla ulkoavuista erityisen tarkka, sillä F pullahtaa kaulastaan liikaa ulos, eikä näin taivu rehellisesti. Vasen ravi on heikompaa kuin oikea ja Foxi on siinä jäykempi. Laukassa ero ei ole niin selkeä, mutta siinäkin pitää muistaa kaulan suoruus. Keskiviikkona hallissa oli esteitä, joista F otti laukassa vähän pulttia. Raukka luuli jo pääsevänsä hyppäämään ja yrittikin pariin kertaan väkisin kääntyä kohti ristikoita :D Laukassa se oli normaalia kuumempi ja takapää alkoi polkemaan vähän turhankin aktiivisesti.

Vastalaukka sujui kuitenkin paremmin kuin viimeksi ja pystyin tekemään siinä vähän enemmän vasta-asetusta. Parista laukanvaihdosta F kuumui todella paljon, joten päätimme jättää ne pois. Loppuraveissa F tuntui alkuun nato-ohjukselta ja heti kun sanoin sen ääneen, niin F teki yhtäkkiä hirveän loikan eteenpäin :D (näkyy videolla) Sen jälkeen poni kuitenkin rauhoittui.


Ensi viikolla Tiina käy jälleen Foxin selässä, mutta laitan sille gägin suuhun, jotta Tiina näkee millainen F on sillä ratsastaa. Olenkin noin kerran viikossa ratsastanut gägillä myös sileää, koska sillä kuolaimella pystyn paremmin työskentelämään myös laukassa. Parin viikon päästä Petra tulee pitkästä aikaa Äimärautiolle valmentamaan, joten silloin viimeistään Kettu pääsee vähän pomppimaan pikkuesteitä. Saattaa poni olla hieman innoissaan!

Käytiin tänään katsomassa Katjaponia pitkästä aikaa! Siellä poni näytti oikein hyvinvoivalta, eikä uskoisi ikää olevan jo 20 vuotta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti