maanantai 7. joulukuuta 2015

Ups and downs

Moikka! Kahdessa viikossa on ehtinyt tapahtua paljon. Mukaan on mahtunut mm. valmennuksia, tallin pikkujoulut, Tiinan ratsastus Ketulla, keuhkojen tähystys, hallin uusi kumirouhe pohja jne. Viime viikolla ratsastin useamman kerran gägillä ja F on tuntunut sillä todella hyvältä. Kolmipalallakin se on paljon parempi kuin kaksi kuukautta sitten, mutta laukassa pystyn gägillä työstämään hevosta paremmin läpi.

Viikko sitten keskiviikkona reilu kuukauden hyppytauko päättyi. Tiinan treeneissä menimme puomeja ja kavaletteja. Foxi oli innoissaan, mutta kuitenkin yllättävän fiksu. Se ei kuumu isossa hallissa niin paljoa, joten meno ei mennyt missään välissä aivan mahdottomaksi. Olin aluksi oman vartalon kanssa vähän hukassa, joten heiluin selässä aivan liikaa. On todella vaikeaa pysyä itse rauhallisena ja vartalostaan tiukkana silloin, kun F yrittää kiskoa kaarteissa ja heiluttaa päätään. Lopussa tulimme pientä jumppaa, joka sujui hyvin. Tulimme tämän ihan vain kolme kertaa pienenä. F tajusi heti ekan kerran jälkeen tehtävän, joten vikalla kerralla huijasimme sitä tulemalla jumpan oikeassa kierroksessa. 


Viime viikon perjantaina Tiina ratsasti toista kertaa Foxilla. Tällä kertaa laitoin suuhun gägin, jotta Tiina huomaisi eron verrattuna kolmipalaan. F oli gägistä huolimatta laukassa varsin villi, sillä Tiina laittoi sen tosissaan töihin ja väistämään pohjetta. Tästä F otti vähän nokkiinsa ja yritti vain kiihdyttää vauhtia. Vastalaukka oli vaikeaa, mutta jo selvästi parempaa kuin viime kerralla. 

Kävin Tiinan jälkeen Foxin selässä ja vitsit se oli todella hyvä! Tiina oli saanut sen hyvin läpi, joten minulle F ei yrittänyt pistää yhtään hanttiin ja liikkui myös laukassa rauhallisesti. Minun pitäisi vieläkin paremmin vaatia läpi molemmat pohkeet, sillä F helposti vähän makaa sisäpohkeen päällä.

Tämän viikon tiistaina meillä piti olla vielä toinen kavalettitunti ennen viikonlopun Petran treenejä. Jo tallissa F yski melko pahan kuuloisesti, mutta päätin kuitenkin varustaa hevosen, jos yskä menisi ohi. F on niin pölyherkkä, joten välillä se on sen takia vähän yskinyt, mutta se on aina mennyt hetkessä parin köhäisyn jälkeen ohi. Annoin Ketulle vielä ennen halliin lähtöä yskänlääkkeen, josta on monesti ollut apua. 

Essi kävi perjantaina kyytsäämässä minut tallille ja ottamassa muutaman kuvan siinä samalla.

Kamerasta kuului pelottavia ääniä ja F meni sen takia mököttämään nurkkaan


Olin hurja ja menin kolmen kävelypäivän jälkeen ilman satulaa.
F liikkui oikein kivasti uudella pohjalla!


Hycin epäluuloiset katseet molemmilla :D
Hallissa jo käynnissä Foxin hengitys rohisi pahasti. Muutama ravikierroskaan ei auttanut, joten päätimme lopettaa treenit heti alkuunsa. Vielä aikaisemmin Foxilla ei ole noin pahaa yskää ollut meidän aikanamme, joten päätimme käyttää sitä klinikalla tähystyksessä mahdollisen tulehduksen varalta.Klinikalla ei löytynyt mitään ja F sai terveen hepan paperit. Henkka kehui Foxin näyttävän oikein hyvältä ja sen karva kiiltää todella upeasti. En ole sitä klipannut tänä syksynä vielä ollenkaan, sillä Foxi on melkein kuin kesäkarvassa! F sai kortisonikuurin ja yskä loppui kuin seinään. Alkuviikosta oli todella huonot kelit, joten se saattoi olla osasyynä yskään. Oli helpostus, kun ei ollut mitään keuhkoputkentulehdusta, joten ei saatu sen takia lainkaan saikkua :)

Petran treeneistä sitten seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti