sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Laukkapiruetti Foxin tyyliin

Perjantaina meillä oli Tiinan hyppytreenit. Itsenäisen verryttelyn jälkeen tulimme ensin ristikon ravissa, jolta toisen kerran jälkeen jatkoimme okserille. Myöhemmin tulimme myös "putki"tehtävää, jossa tulimme kaaresta useamman kavalletin putkeen. Väleihin tuli raviristikolta kavalleteille 6-5-2-2 laukka-askelta ja tietysti toisesta suunnasta välit olivat päinvastaiset.

Foxi teki putkitehtävän hienosti malttaen, mutta melkein aina sen jälkeen hänellä loppui keskittyminen ja lähdettiin tuhatta ja sataa okserille/pystylle. Erityisesti okseri oli Foxin mielestä aivan mahtavaa hypätä ja sille lähestyminen ei ollutsen takia rennoimmasta päästä. 


Itse tuntuin heiluvan satulassa taas aivan liikaa. Ketulla on niin voimakas laukka, joten minun on hankala pysyä siellä seilaamatta. Tauon jälkeen tuntuu, että heilun selässä entistäkin enemmän.. No ei auta kun treenata valtava sixpack itselle :D 


Foxin kanssa joudutaan aina vähän improvisoimaan tehtävien kanssa. Sen kanssa ei voida tehdä montaa toistoa samalla tavalla tai yrittää hinkata jotain tiettyä kohtaa paremmaksi. Jätimme esimerkiksi välillä okserin pois, sillä se villiintyi siitä liika. Välillä tein myös ravivoltin heppaa rauhoittaakseni ja sitten vasta jatkoin tehtävää. Kerran F lähti tehtävän jälkeen pinkomaan melko kovaa, enkä meinannut millään saada sitä takaisin. Se ei kääntynyt edes ympyrälle vaan jatkettiin sitten pomppuloikkalaukkaa suoralla ja F esittikin hienon "piruettiympyrän" muille. On se vaan huvittava hevonen!



Tiina sanoikin ettei Foxin kanssa kaikki ratsastajat varmastikaan viihtyisi, sillä se on aika erikoinen ja temperamenttinen tapaus. Minä kuitenkin tykkään siitä aivan hulluna, vaikka välillä onkin vähän hankalaa. Tuskin minulla tulee tämän hevosen jälkeen olemaan toista näin kuumaa tapausta! Vaikka Foxin kierrokset kasvavat välillä turhan korkeiksi, niin se ei ole kuitenkaan pelottava, vaan tulee aina (joskus hieman viiveellä) takaisin kontrolliin. Kisoissa isolla radalla tämän hevosen kanssa on mahtava fiilis, kun se keskittyy 100%:sti ja yrittää aina parhaansa. Innolla odotamme kautta 2016!

6 kommenttia:

  1. Huvittavaa toi Foxin pomppiminen :D Oma kouluhevonen kun on niin tylsä tapaus, että jos se loikkaisee joskus johonkin niin lähinnä kiitän sitä päivän piristyksestä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foxi on kyllä hauska persoona! :D Tuohon olen itse jo niin tottunut, ettei pääse yllättämään.

      Poista
  2. Foxi on kaikista loikistaan huolimatta niin ihana, onhan se mukavaa kun ei tarvi potkia esteille ja toista noin rehellistä ja hyppäämistä rakastavaa hevosta en ole varmaan ennen nähnyt! Pisti vähän silmään tuo varusteviritys, gramaanit melko kireällä ja gägi yhdellä ohjalla? Hieman epäreilua hevosta ajatellen, kun et itse jaksa pitää tarpeeksi vatsalihaksilla vastaan. Eli salitreeniä mars!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foxi on kyllä super ihana hevonen! Mieluummin tällainen kuin eteenpäinpotkittava malli. Edellisen hepan kanssa minulla oli vaikeuksia sillä se oli niin hidas, mutta Ketun kanssa sitä ongelmaa ei ainakaan ole. Salitreeni aloitettu!;D

      Poista
  3. Haha, tervetuloa porukkaan hankkimaan vatsalihaksia! Näin joulun alla kun on sixpackeistä hyvä ja helppo puhella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä..! Oon sellainen suklaarohmu, ettei toista. Tällä hetkellä näkyy vähän erilainen sixpack vatsassa :D

      Poista