perjantai 11. joulukuuta 2015

Petra Aittolan treenit #2

Maanantaina jatkoimme puomi/kavalettityöskentelyllä. Edellisenä päivänä työskentelimme paljon vain sileällä, mutta maanantaina menimme myös pieniä esteitä. Vielä joulukuussa ei tarvitse ottaa mitään isompia hyppyjä. Muutenkaan Foxin kanssa ei tarvitse hypätä treeneissä kovin isoa, koska sillä on riittävästi isoja hyppyjä takana. Toki minulle olisi hyvä päästä treenaamaan myös kotona isompia ratoja, mutta siihen tarvittaisiin toinen heppa. Kaikkea ei voi saada, vaikka ottaisin kyllä mielelläni toisen hevosen kilpailtavaksi ;)

Foxi oli todella villi heti kun puomit nostettiin maasta ylös. Minua hieman jännittää hypätä sen kanssa pieniä esteitä, mutta isoja esteitä ei lainkaan! F ei oikein kunnioita pieniä esteitä, eivätkä ne myöskään sitä hidasta. Meno saattaa olla välillä turhankin villiä, mikäli F ei malta riittävästi ja esim. jättää linjoilla askelia pois. Nykyään tällaista ei juurikaan tapahdu, mutta alku aikoina meno oli aika vauhdikasta :D

Foxin mielikuvituseste.
Foxin innokkuuteen on pakko suhtautua hieman huumorilla, sillä tosikkona olisi aika hankalaa treenata sen kanssa talvisin. Reppana on niin innoissaan hyppäämisestä ja ottaa kavaletitkin tosissaan. Jos joku hevonen tykkää hyppäämisestä, niin se on Foxi!

Aluksi tosiaan hommassa ei meinannut olla päätä eikä häntää, kun F vain riepotteli minua pitkin maneesia. Jouduinkin välillä siirtymään kesken tehtävän raviin ja tulemaan kavaletit ravissa. Tai no, ei se ravissa niitä hypännyt, vaan nosti aina laukan pari askelta ennen. Petralta sain ohjeeksi asettaa kaarteissa jopa hieman ulospäin ja pitämään kättä edessä, jotten jää itse liikaa pitämään hevosta. Jumppalinjan F hyppäsi vasempaan kierrokseen hyvin, eikä välit käyneet liian ahtaaksi. Oikeaan kierrrokseen vimeinen väli kävi ahtaaksi, mutta F ei kuitenkaan yrittänyt mennä kaikkea kerralla, positiivista! Viimeisen tehtäväradan F suoritti jo melko rauhassa ja pystyin itsekin vaikuttamaan siihen enemmän. Hyvään suoritukseen voitiin siis päättää treenit. Ravasin vielä pitkät loppuravit eteen alas ja F rauhottuikin siinä tosi hyvin :)

Maanantaina oli ihana auringonpaiste!
Kotiläksyksi sain mennä mahdollisimman usein (n.3krt/vk) puomeja tai kavaletteja, jotta F näkisi puomin mahdollisimman usein, eikä se olisi niin siistiä päästä niitä menemään. En tosin tiedä miten tämä onnistuu, sillä Äimärautiolla on tietyt säännöt milloin saa esteitä laittaa. Onneksi minulla on tosi rento viimeinen jakso lukiossa, joten pääsen jo päivisin ratsastamaan, jolloin ei ole ruuhkaa. Petra myös suositteli juoksuttamista. Kaksi viikkoa sitten päätin, etten Foxia Äimiskällä enää juoksuta, koska se on aivan pösilö isossa hallissa.  Petra ohjeisti rajaamaan johonkin nurkkaan pienen alueen juosksutukseen, mikä voisi rauhoittaa heppaa. Katsotaan saanko pahoja katseita, jos menen nauhan ja tolppien kanssa halliin värkkäämään nurkkausta :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti