maanantai 22. helmikuuta 2016

Kisakausi lähestyy

Tässä olisi helmikuun treeneistä videoita. Kisakausi lähestyy pikku hiljaa, en malta odottaa! Parina viime vuonna olemme aloittaneet kauden jo helmi/maaliskuussa Ypäjällä, mutta helmikuun Ypäjän kisat jäivät penkkareiden vuoksi väliin ja maaliskuun Ypäjän kisoihin emme varmaankaan lähde. Pakko selvitä pitkänmatikan kirjoituksista läpi, joten se viikonloppu olisi fiksumpaa käyttää laskemiseen. No katsotaan, ehtiihän sitä kisata ylppärihässäkän jälkeenkin :)
Yhtenä päivänä kävimme Ketun kanssa ekaa kertaa Äimiskän raviradalla treenaamassa, kun hallissa oli treenejä menossa. Yllätyksekseni F oli todella fiksusti, jopa paljon rauhallisempi kuin maastossa! Äiti otti alkuverryttelystä pienen videoklipin. Uskalsin myöhemmin jopa päästää Foxin laukkaamaan melkein täyttä laukkaa ja aina kaarteessa se tuli heti takaisin. F tykkäsi paljon, kun pääsi vähän revittelemään.


Viikon päästä meillä on ekat kisat tälle vuodelle. Tai no Äimärautiolla on seurakisat, joten varsinaisesti kunnon skabat alkavat vasta kolmen viikon päästä Äimäraution hallikansallisissa. Hypätään kuitenkin seurakisoissa treenimielessä 120cm:n luokka, jotta saadaan lisää ratatreeniä alle.

Tiinan treenit 4.2


Näistä treeneistä ei ole videota, mutta teimme voimaharjoitusta innarien muodossa. Pitkällä sivulla oli monta innaria peräkkäin ja tulimme sitä aina neljä kertaa molemmista suunnista peräkkäin muutamaan kertaan. Foxi kävi jälleen vähän kuumana, koska tehtävä oli aina sama ja se tiesi mitä pitää tehdä. Hämäsimme Kettua välillä tekemällä innareille lyhyemmän tien tai tekemällä voltin ennen innareita.

Tiinan treenit 10.2Pitkästä aikaa meillä oli ratatreenit. Foxi toimi tosi kivasti ja keskittyi jo selkeästi paremmin, kun esteet olivat hieman isompia. Esteet pysyivät kuitenkin max. 120cm korkuisina. F teki hienoja hyppyjä, eikä enää lähtenyt niin pahasti esteiden jälkeen litomaan kuin aiemmissa treeneissä. 


Tiinan treenit 15.2

Hyppäsimme alkuviikosta kavaletteja ennen Petran treenejä. Kettu yllätti meidät ja oli yllättävän "rauhallinen" ja fiksu. Tehtävänä oli tulla välit joko neljällä tai kolmella askeleella. Kolmella askeleella tultaessa F vähän innostui, mutta tuli kuitenkin melko hyvin takaisin. Lopuksi hyppäsimme pidemmän radan, johon kuului myös vinohyppyjä. Viimeinen rata sujuikin mukavasti, tosin loppua kohden vauhti vähän pääsi kasvamaan.


Petran treenit 21.2

Hyppäsin vain toisena päivänä treeneissä, sillä olin lauantain abiristeilyllä. Reippaana heti reissun jälkeen olin treenaamassa, tosin hieman väsyneenä. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, sillä Foxilla oli ollut viikko kevyempää liikutusta rokotuksen vuoksi. Foxi tuntui kuitenkin jo heti alkuverkassa tosi hyvältä ja teki mielettömiä hyppyjä koko tunnin. Kaikki sujui super hyvin: ratsastin keskittyneesti, enkä jäänyt jarrailemaan! Petra oli tyytyväinen meidän suorituksiin ja vihdoin F oli hyvä ratsastaa. Rata oli kuitenkin jo hieman pidempi ja F pysyi nahoissaan koko radan ajan.6 kommenttia:

 1. Olitko sä Turusta vai Helsingistä lähteneellä risteilyllä? :)

  VastaaPoista
 2. Löysin sun blogin vasta äsken Rosannen linkkaa blogisi- blogeista ja oli ihan pakko päästä katsomaan! Aivan superkiva blogi, lukulistalle menee!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että,kun kiva kuulla! :) Tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 3. Oot niin nätti!! ☺☺ ja ihana kettu!

  VastaaPoista