sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Tammikuun treenejä

Moikka pitkästä aikaa kaikille! En ole kerennyt kirjoitella blogiin alkuvuoden kuulumisia kaiken ylppäri ja penkkari hässäköiden keskellä. Nyt kuitenkin olisi luvassa videoita tammikuun treeneistä ja pientä tekstiä niistä. Teen huomenna toisen postauksen helmikuun treeneistä, jotka ovat sujuneet huomattavasti tammikuuta paremmin.


Meille kuuluu aika hyvää: treenit ovat sujuneet ja heppa on pysynyt terveenä. Pienemmillä esteillä F ei oikein malttaisi keskittyä, mutta olemme saaneet myös kavalettityöskentelyyn paremman kontrollin, eikä F ole aivan mahdoton. Isompi halli selvästi rauhoittaa sitä!
Petran treenit 4-5.1

Alkuvuodesta meillä oli Petran kaksipäiväiset treenit. Eka päivänä teimme paljon kavalettityöskentelyä ja F oli super vahva ja villi. Lopuksi tulimme paria kaarevaa linjaa kavaletilta pystylle/okserille. Minulla oli hieman vaikeuksia antaa laukan sujua eteenpäin, joten jouduin tulemaan pari kertaa uudestaan, jotta saisin tehtyä linjat vähemmillä laukka-askelilla. Lopuksi tulimme jumppalinjaa, joka sujui ihan kivasti, vaikka välit olivat ahtaat.Toka päivänä hyppäsimme enemmän, mutta mukana oli vielä puomeja apuna. Kettu oli parempi kuin edellisenä päivänä, mutta edelleen melko vahva ja turhan innokas. Lopuksi tulimme radan pätkää, joka sujui kohtuullisesti. Ratsastin vähän taaksepäin, mutta sain välillä kuitenkin rytmistä kiinni. F lähti esteiden jälkeen vähän hanskasta, joten jouduin tekemään paljon töitä. Sain kehuja paremmasta ylävartalon hallinnasta, enkä enää heilunut satulassa liian paljon.Tiinan treenit 13.1Hyppäsimme alkuverkan jälkeen jumppasarjaa koko tunnin. Foxi oli turhan hätäinen hypyssä, eikä tehnyt niin hyviä hyppyjä kuin normaalisti. Lopuksi saimme kuitenkin ihan ok hypyn okserille, joten jätimme hypyt siihen. 

Tiinan treenit 22.1Vuorossa oli tällä kertaa kavalettitreeniä. Foxia ei pienet esteet paljoa hidastanut ja meno oli aika vauhdikasta välillä. Vauhdista huolimatta F odotti melko hyvin ja saimme tehtävät tehtyä. Montaa toistoa ei tämän hepan kanssa voi kuitenkaan tehdä, sillä F alkaa silloin kuumumaan liikaa.

Petran treenit 29-30.1

Äitini oli pari viikkoa reissussa, joten minulla on videota vain ekalta päivältä, kun Sara pääsi kuvaamaan. Teimme tuttuun tapaan ekana päivänä töitä kavaleteilla. Tulimme aluksi innarikavaletteja ympyrällä ja F meni ne melkoista kyytiä... Onneksi se hieman rauhoittui, kun tulimme erilaisia ratoja, niin Foxi ei voinut niin paljoa ennakoida tehtäviä. 


Tammikuussa Tiina myös ratsasti Ketun pariin otteeseen ja kävin yhdessä kouluvalmennuksessa. Harmittavasti en saanut ketään kuvaamaan kouluteenejä, sillä F oli aivan super! Se on mennyt muutamassa kuukaudessa paljon eteenpäin sileällä ja pystymme myös laukassa kolmipalalla työskentelemään pitkiä aikoja ilman, että Foxi tulee liian kuumaksi. Myös vastalaukat taittuu jo hienosti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti