maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogihaaste



Sain tämmöisen blogihaasteen :) Saa nähdä keksinkö mitään järkevää :DD
Derby kenttä :)

Idea on se, että listataan 10 parhainta, hauskinta, ihaninta, kamalinta, mutta mieleenjääneimpiä tapahtumia vuodelta 2011, ja toiveita, odotuksia tai miksei lupauksia vuodelle 2012. Sitten haastetaan vähintään 3 henkilöä tekemään sama, mutta toki muutkin saavat tämän halutessaan tehdä. Haastan blogit http://niinarautiainen.blogspot.com/, http://coolmanii.blogspot.com/ ja http://kouluponi.blogspot.com/.

Tyytyväiset hevosen ostajat
1. Helmikuun alussa ollut Ranskan kolmen päivän reissu on jäänyt positiivisesti mieleeni. Kävimme Hannan luona koeratsastamassa Lupun. Olimme Dinardissa, ihanassa pikku kaupungissa meren rannalla. Maisemat olivat mitä upeimmat. Hannan hevoset asuivat isolla, upealla tallilla, jossa kaikki oli viimeisen päälle. Valtavan iso ja hieno maneesi klubi tiloineen, JUMBO kenttä, en ole missään nähnyt niin suurta kenttää + kaksi "PIENEMPÄÄ" kenttää.... Ja tietysti valtavan hieno DERBYkenttä <3 Olin aivan myyty! Sain koeratsastaa Lupua kolme kertaa ja ihastuin siihen heti. Vietimme kaikki illat Hannan, Charlesin(Hannan mies) ja Jarkon(Hannan isä) kanssa syömässä hyvissä ravintoloissa ja shoppaillen :) Viimeisenä iltana äiti ja Hanna löivät kättä päälle kaupoista.

2. Pari viikkoa Ranskan reissun jälkeen Helmikuun 17 päivä Lupu saapui viikon matkalta Ranskasta Suomeen. <3
hienot maisemat
Hanna ja Lupu 155cm





Lähdössä joulumaastoon
3. Hauskaa on ollut tallikavereideni kanssa maastoilu :) Tallillamme on hienot maastot, joten maastossa on mukava käydä ja löytää uusia kivoja reittejä ja viilettää täysiä, ilman pelkoa siitä että polku päättyisi. Nimittäin monet reitit vain jatkuvat ja jatkuvat. Melkein joka kerta menemme eri reittiä. Nauramme itsemme aina puhki ja puheen aiheet on mitä oudoimmat :D Pulkkaratsastusta harrastimme paljon viime talvena, tänä vuonna ei olla vielä kertaakaan pulkkailtu, mutta tällä viikolla olisi tarkoitus kokeilla :) Kesällä kävimme uittamassa isolla hiekkarannalla hevosia, joka on kävelymatkan päässä tallilta. Tipuinkin Lupun selästä yhdellä uittoreissulla 2 kertaa, kun se muka säikähti aaltoja.



Molemmat ratsukot odottelemassa uusinnan uusintaa
4. Kesällä kisasimme aktiivisesti aluetasolla. Sieltä huikeimpana muistona on P-SM kilpailut. Danin kanssa kilpailut on ollut aina aika ailahtelevaa, välillä kiellellyt ja sitten taas voittanut. Sen kanssa  olin myös vuonna 2010 mestaruuskilpailussa. Silloin sain ensimmäisenä päivänä nollan ja finaalissa kiellettiin ulos. Tänä vuonna ekana päivänä saimme nollan 90cm. Olin muistaakseni neljäs. Finaalissa perusradalta 100cm sain puhtaan radan. Kaikki edellisenä päivänä sijoittuneet perusradalla tyrivät, joten minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa, mutta pelkäsin kuitenkin, että Dani ei enään halua hypätä. Se on nimittäin vähän semmoinen poni, että ei halua mennä toista kertaa radalle. Kuitenkin uusinnassa 110cm poni olikin ihan super ja tein nopeat tiet. Selvisi että voitin luokan ja samalla ponien Pohjois-Suomen mestaruuden. En tiedä olisinko itkenyt vai nauranut, tunne oli niin hieno :) En olisi koskaan uskonut Danin kanssa pystyvän siihen. Lupulla oli ollut kesällä kaviopaise ja muutamat kisat oli jäänyt väliin. Nuorten hevosten sarjassa oli mukana kovatasoisia kilpailijoita. Ekana päivänä 100cm alku rata meni hyvin, mutta kesken radan Lupu vaan pysähtyi, olin vähällä tippua. Siihen meni muutama sekunti turhaa aikaa, joten pistin töpinäksi. Menin vauhdilla radan loppuun ja viimeiselle esteelle menin todella lujaa, mutta päästiin kuitenkin nollilla. Yllättäen sijoituin kolmanneksi. Finaalissa 105cm perusrata meni nollilla. Uusinnassa 115cm etenin vauhdilla ja voitin luokan. Lopulta toinenkin kilpailija oli saanut mestaruudesta saman verran pisteitä, joten jouduttiin ottamaan uusinnan uusinta :S Jännitys oli aivan kauhea. Toinen ratsukko tiputti yhden esteen, joten nollalla voittaisin. Lupulla oli kuitenkin virtaa, joten etenimme tämänkin radan nopeaa ja viimeinen este puhtaasti. Hirveät kannustus huudot kuuluivat ja hymyni oli korvissa.

5.Olen saanut tänä vuonna ihania uusia ystäviä kilpailuiden kautta! En olisi varmaan koskaan muuten tutustunut heihin. <333

6. Kouluun olen alkanut vähän petraamaan enemmän ja se näkyi kyllä todistuksessa. Keskiarvo oli 8.75 :) Luokallani ei ole kuin yksi hyvä ystävä, mutta ei se silti hirveästi haittaa eläämääni. Minulla on muuallakin hyviä ystäviä joita ilman en pärjäisi ;)

7. Isoveljeni oli viime vuonna autokolarissa.


8. Kauden viimeisissä kisoissa starttasin ensimmäiset kansalliset ratani :) Menin Danilla 90cm(alueluokka) ja voitin :) Menin myöskin Danilla ensimmäisen ja viimeisen kansallisen 100cmluokan sen kanssa. Rata meni todella hyvin ja uusinnassa olin nopea, valitettavasti yksi puomi tipahti. Nollalla olisin tullut toiseksi :) Jäi todella hyvä mieli viimeisistä estekisoista ponin kanssa <3 Lupulla menin kansallisen nuorten hevosten luokan 110cm. Lupu kiskoi mua pitkin hallia, mutta saimme kuitenkin nolla radan. Vain kaksi sijoittui ja olin kolmas.

9. Tämän vuoden tavoitteeni on Lupun kanssa kisata alku kaudesta 100/110cm ja kauden edetessä 120cm, Junioricupia olisi tarkoitus kiertää Etelä-Suomessa, mutta aika näyttää. Myöskin junioreiden P-SM kisat. Ratsastettavuutta paremmaksi, mikä oli viime kaudella ongelmana, kun hevonen ruukasi kiskoa minua satulasta. Myöskin omaa kärsivällisyyttä pitää parantaa vielä. On se jo paljon parantunutkin! Kuitenkin viime kaudelta jäi kokonaisuudessaan hyvä mieli, päästiin kisamaan alue/kansallisella tasolla 90-110cm :) Ja kaikki radat ovat olleet puhtaita, ei yhtään pudotusta edes, joka on mielestäni aika saavutus.

10. Dani sai joulukuussa uuden hyvän kodin. Parempaa kotia saa kyllä etsiä :) Ponia ikävä <3 PARAS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti