torstai 5. tammikuuta 2012

Hyppyjä


Lupu värkkäämässä :)

Hei! Tein valmennuksista jonkinlaisen "koosteen", jos sitä voi siksi kutsua, kun en oikeasti osaa tietokoneella, kuin perusasiat. Minulla ei ole mitään tietoa mistään videoiden editoinnista sun muusta :DD Olisihan se kiva osata, muttei sille voi mitään, jos on vain tämmöinen tumpelo :)




 Eilen Lupu aukoi suuta paljon vähemmän. Ravissa otti edelleen lyhyempää askelta etujaloilla. Oikea lapa on vielä jumissa. Pikkuhiljaa alkoi venyttämään kaulaansa. Ravissa kiirehti taas aika paljon, joten sain tehdä ihan kunnolla töitä pitääkseen ravin kiireettömänä mutta kuitenkin pontevana. Kerran sai ravissa pienet kilarit, kun "säikähti" jotakin. Laukassa menin ympyrällä yhtä puomia. Alkuun laukka oli jäykkää, vetryi siitä kumminkin. Paikat osuivat hyvin, myös nopeammassa temmossa. Tein myös samalla puomilla laukanvaihtoja. Eeva tuli tekemään esteitä maneesiin, niin päätin vähän hypätä niitä. Eeva vähän aikaa valmensi siinä minua ja alkoihan Lupukin hyppäämään hyvin! Esteet oli jotain 80cm, mutta Lupu oli siltikin aivan liekeissä. En ollut laittanut edes martingaalia... Minulla on ollut Lupun kanssa aina ongelmana se, että kaarteissa en kunnolla liiku ja sitten tullaan vähän ryntäämällä esteille. Nyt Eeva pisti minut ratsastamaan enemmän kaarteissa ja  ylläpitämään  laukkaa tasaisena. Myöskin odottamaan rauhassa esteitä eikä säätää liikaa kädellä. Käsi rauhassa ja ratsastaa pohkeella. Kun korjasin noita virheitä, niin johan Lupun hyppykin parani huomattavasti. Käytti selkäänsä hyvin (: Loppuraveissa venytti kaulaa todella hyvin ja suu oli aivan hiljaa!
Suuri kärsä <3


Kun kerta Lupu ei onnu ollenkaan, eikä ole kipeä mistään, niin aion ratsastaa sillä normaalisti. Tietenkin hevonenhan on jäykkä, jos se ei ole päässyt paljoa hyppäämään ja normaalisti liikkumaan. Mintti on muuten aivan superhyvä valmentaja! Mutta yksi asia on tullut huomattua. Aina jos hevonen liikkuu vähänkin oudosti niin se on jostakin kipeä. Lupu ei ole kipeä varmastikkaan mistään, koska ei se muuten liikkuisi  ja riehuisi tarhassa yms. Akupunktio hoitajakin sanoi, että liikaa ollaan etsitty vikoja. Sen pitäisi vain saada liikkua normaalisti eteenkin hypätä, niin alkaisi paranemaan. Nyt kun Mintti on lomalla aion käydä vaikkapa ensimmäistä kertaa kokeilemassa Pekan treenejä. Jonsu on sitä niin paljon kehunnutkin. Haluan nähdä pystyykö Lupu menemään normaali treenejä ongelmitta. Jos pystyy, niin kun Mintti tulee takaisin aion sanoa hänelle suoraan, ettei sillä ole mitään ongelmaa. Ongelma on vain siinä, että se ei ole päässyt kunnolla hyppäämään ja siinähän se hevonenkin tylsistyy. En siis todellakaan aio vaihtaa valmentajaa, koska Mintti on muuten aivan mahtava ja olemme kehittyneet huimasti! Kuitenkin olen huomannut tehokkaaksi käydä joskus myös muidenkin valmentajien silmien alla! Kaikilla on aina omat näkemyksensä ja heiltä hyviä vinkkejä.

Tänään onkin iltatalli ja perjantaina ollemme lähdössä maastoon Ainon ja Jutan kanssa. Lauantaina kuvailen tallia esittelyä varten. Sunnuntaina Eeva aikoo pitää minulle tunnin. Pidän silloin myös Ainolle ja Katjalle estetunnin :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti