lauantai 14. tammikuuta 2012

Petran reenejä

Heips! Nyt tulee hirveesti tekstiä, mutta koittakaa jaksaa lukea. Mulla on niin mennyt hermot kamera asioiden kanssa! Olen tällä äidin kameralla pystynyt kuvailemaan. Ainut vika on vaan, ettei laatu ole todellakaan niin hyvä kun omassa kamerassani. Pekan treenejen jälkeen äidin kameran muistikortti oli täynnä, joten siirsin materiaalit koneelleni. Torstaina unohdin muistikortin kotia, joten otin tallilta oman kamerani muistikortin ja laitoin sen äidin kameraan. Muistikortissa on ilmeisesti joku vika eikä se anna torstain materiaalia koneelleni..... Tällä muistikortilla on myös istuntakurssin videot. Ilmeisesti kamerani on asentanut siihen jonkun oman asetuksentai jotain.... Vaihdoin onneksi perjantaiksi tyhjän muistikortin ja sain materiaalit koneelle. Joten minulla ei ole koneella mitään videoita torstailta :(( Kamerassa ne kyllä näkyy, mutta kone ei hyväksy niitä!

Keskiviikkona ratsastin Lupun läpi Petran treenejä varten. Menin taaskin aika normaalisti, vaikka piti mennä kevyemmin. Taisin innostua vähän liikaa! Hevonenkin oli aivan Super! Aloitin perinteisesti käynnissä väistöillä, tein kuitenkin niitä tavallista vähemmän. Keskityin Pekan antamiin ohjeisiin tarkasti. Pidensin jalustimia 2 reikää ja todellakin sain jalat paremmin hevosen ympäri. En oikein tykkää mennä estesatulalla pitkillä jalustimilla, mutta sain vaikutettua huomattavasti paremmin hevoseen. Eteenkin kun Lupu välillä on ollut vähän kuuro pohkeelle. Katselin paljon peileistä menoani ja yritin istua mahdollisimman suorassa ja keskellä hevosta. Lisäksi ratsastin paljon tehokkaammin hevosta eteenpäin ja peränantoon. Sen jälkeen Lupu menikin aivan mahtavaa ravia ja oli ihanan rento ja pyöreä kaulastaan. Ei voinut muuta ajatella kun WAU! Laukka oli aluksi hankalaa, kun ei laukannut kunnolla eteen vaan aukoi suutaan ja töpötti pientä askelta, mitä teki aluksi myöskin ravissa. Jatkoin määrätietoisesti ratsastamista ja pikku hiljaa laukkakin alkoi paranemaan. Lopuksi sekin oli kivan oloista, ei kuitenkaan niin mahtavaa kuin ravi. Laukasta tein pysähdyksiä, kun niitäkin eilen harjoiteltiin ja tuotti vähän ongelmaa, kun vartaloni horjahti liikaa. Keskityinkin vatsalihaksiini ja niiden kautta pysähtymisiin ja Lupuhan pysähtyikin heti! Lopuksi vielä ravissa keventelin eteen alas ja sai kunnolla venyttää kaulaansa. Jäi todella hyvä fiilis ratsastuksesta! Hyvillä mielin voin lähteä Petraan, mutta luulenpa, että sekoilee siellä jonkin verran :D


Torstaina oli Petran treenit äimärautiolla. Tulimme paikalle liian aikaisin, kun valmennukset olivatkin tunnin myöhässä... Katselin sitten minua edeltävää ryhmää. Kauhukseni huomasin, että tehtävät eivät näyttäneet olevan helpoimmasta päästä. Paljon kääntämis ja kontrolli tehtäviä. Ne ovat olleet Lupun kanssa vähän hankalempia. Petralle kerroin, että olemme kisanneet 110cm viime kaudella ja pahin ongelmamme on se, että hevonen kiskoo minua satulasta esteiden välillä ja lähtee vähän hallinnasta ja sitä on vaikea kääntää esim uusinnassa. Aluksi menimme paljon perustyöskentelyä. Ravissa tulimme kaarevalla puomeja ja lisäksi kiemurauria. Lupu oli aluksi todella hankala. Suuta värkkäsi kokoajan ja jännitti vähän vierasta maneesia. Tulimme laukassa samat puomit, mutta kavalletteina. Lupu meni ne ihan hyvin. Alkoi laukassa rauhoittumaan ja ei värkännyt enää suutaan. Kerran teki ovi aukon vieressä vähän rodeopukkeja ja potkaisi yhestä esteestä puomit maahan.Petra huomasi, että kiskominen johtuu siitä, että hevonen ei liiku tarpeeksi eteenpäin eli on pohkeen takana. Lisäksi minun täytyy kokoajan istua hyvin satulassa, myös esteiden välissä. Myöskin ratsastan liikaa sisäohjalla, molempien ohjien  tulisi vaikuttaa ja olla tuntumalla saman verran. Esteiden jälkeen minun pitää ratsastaa kunnolla kulmiin, eikä oikaista liikaa, muuten menetän laukan työstämis aikaa. Aloimme sitten tulemaan toisessa päässä kaarevasti olevaa ristikko-okseria. Lupu meni sen ihan hyvin, mutta muutaman kerran askel ei ihan sopinut ja tulin joko ravissa tai esteen jälkeen ristilaukassa. Aloimme sitten tulemaan jumppalinjaa. Jossa oli kolme estettä ja paljon apupuomeja. Väleihin tuli kaksi laukkaa. Se sujui meidän osalta ihan hyvin. Lisäsimme sen jatkoksi sitten lävistäjällä olevan okseri okseri sarjan ja sen jälkeen vielä piti mennä kaaravalla ristikko-okseri. Ensimmäisellä kerralla rata meni todella hyvin ja sain käännettyä myös ristikko-okserille. Toisella kerralla kun tulin radan Lupu kiihdytti liian kovaa jumppalinjalla ja väli kävi ahtaaksi sekä viimeiselle ristikko-okserille tulimme ravissa. Minun piti tulla linja uudestaan ja rauhallisemmin. Tulin kuitenkin liian rauhallisesti ja Lupulla loppui vauhti kesken ja läsähti keskelle estettä. No seuraavilla kerroilla sekin onnistui, kun käytin ääntä tarpeeksi :) Tästä valmennuksesta jäi hyvä mieli ja selvisin kääntämisistä hyvin. Ihan turhaa hermoilin etukäteen tehtävistä.

Perjantaina valmennukset olivat onneksi ajallaan.Ensin taas työstettiin hevosia ravissa. Lupu taas aluksi aukoi suutaan, mutta rauhoittui paljon nopeammin kuin eilen. Kaikilla oli aluksi keskittyminen hukassa ja hevoset oli ylienergisiä. Petra huomautti taaskin sisäohjalla ratsastamisesta. Laukassa sitten menimme ympyrällä kahden puomin yli. Lupu tuntui ihan kivalta. Aloimme sitten hyppäämään keskihalkasialla olevaa jumppasarjaa. Sisään tultiin ravissa ja minun täytyi pitää esteiden välissä laukan pituus samana lisäksi jumpan jälkeen piti pysähtyä. Jatkoimme sitten tehtävää niin että jumpalta piti mennä viidellä laukalla joko vasemmalle talo okserille tai oikealle lankkupystylle. Tehtävä meni hyvin paitsi ekalla kerralla kun menimme talon Lupu hyppäsi sen todella isosti ja jouduin menemään nurkkaan. Esteiden jälkeen oli suhteellisen tiukka käännös, ettei voinut mennä sinne miten sattuu. Menimme lopuksi ratoja. Jotkut esteet oli 120cm. Itseä alkoi hieman jännittämään, kun ei ole hypätty pitkään aikaan ratoja vähän isommilla esteillä. Yksi pudotus oli Lupun oma vika ja yksi minun. Lisäksi kerran Lupu kielsi lankulle, kun kaarteessa en kunnolla ratsastanut laukkaa. Lupu teki radoilla hyviä hyppyjä. Itse vaan pitää istua väleillä paremmin satulassa. Petra sanoi, että tänään meni paljon paremmin, mitä eilen. Eikä meinannut uskoa, että emme ole hypänneet kunnolla kuukausiin. Ehdottomasti käski liikuttaa normaalisti, eikä hevonen hänen mielestään liikkunut huonosti. Parin vk päästä Petra tulee uudestaan sinne siis! Hän oli aivan huippu valmentaja! Tykkäsin paljon hänen opetustyylistään :)



Tänään kävin hallissa ratsastamassa joku 15 min. Tein käynnissä väistöjä jne. Ravissa liikkui MAHTAVASTI! Ratsastin eteen alas ja venytti mukavasti kaulaa ja askelta. Juttakin sanoi, että Lupuhan liikkuu hyvin! Menimme vielä reilu puoleksi tunniksi Jutan kanssa kentälle ja pellolle hankeen ravailemaan ja kävelemään :) Hepat olivat innoissaan! Oli ihana auringon paistekkin, harmi vain kun ei ollut kuvaajaa mukana.

4 kommenttia:

  1. huippua että tykkäsit petrasta :)) ps hieno ratapiirrustus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Petra oli mahtava! :)) Niin on! Öö ihan itse tein tos parissa sekunniss... :D

      Poista
  2. Katoppa muistikorttis saattaa olla lukittu. Siinä sivussa pitäs olla semmonen tosi pieni nappi tms. jota voi laittaa ylös ja alas niin koita laittaa se siihen toiseen asentoon mitä se nyt on :D Toivottavasti tajusit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ollut lukittu, siinä on joku vika tai jotain... mutta ärsyttää vaan suuresti kun siinä oli aika paljon materiaalia :( Meninkin hukkaamaan joskus sen kameran piuhan, nyt sitä ei oo missään enää myytävänä. Pitää vielä kysyy maahantuojalta että saako sitä enää mistään, jos ei niin nakkaan tuon kameran hevon kuuseen ja hommaan uuden :DDD

      Poista