tiistai 10. tammikuuta 2012

Pekan treenit

Maanantaina oli tarkoitus mennä kevyesti, kun edellisenä päivänä hyppäsin ja seuraavana päivänä oli Pekan valmennus. Kuitenkin menin sitten ihan normi treenit, kun Lupu vaikutti vähän jäykemmältä. Käynnissä oli taas todella hyvä. Alkuun tein väistöjä ja taivutuksia. Avoa, seinäväistöä, etuosa käännöksiä jne. Ravissa oli jäykemmän puoleinen. Itse askel ei ollut nyt jäykkä vaan kaula ja lapa. Asetukset eivät menneet millään läpi ja kaula taipui hitaasti. Laukassakaan ei kunnolla asettunut. Itselläni alkoi mennä vähän hermot hevosen kanssa. Rauhotin kuitenkin itseni ja aloin ratsastamaan ihan kunnolla, että Lupu rentoutuisi. Johan alkoi hevonen kulkemaan! Tein laukassa vielä vastalaukkapätkiä, lyhentämistä, vaihtoja ja ravi-laukka siirtymiä. Lopuksi ratsastin ravissa kunnolla eteen alas.


hullun kiilto silmissä

Itselläni on vähän huono kärsivällisyys ja oletan aina, että hevonen kulkee heti täydellisesti. Sitten kun ei mikään tunnu sujuvan saatan suuttua hevoselle, enkä ole hevosta kohtaan oikeudenmukainen... Onneksi olen jo vähän oppinut, että hevoselle suuttuminen ei auta asiaa millään lailla. Se vain pahentaa tilannetta!  Joten pitää vain rauhoittua ja aloittaa kaikki puhtaalta pöydältä.








Tänään oli siis Pekka Mäkelän treenit Pikkaralassa. Myöhästyimme melkein 30 minuuttia, kun vinkan yksi renkaista ei pyörinyt. Kun pääsimme lopulta maneesiin aloin verkkaamaan itsenäisesti käynnissä ja ravissa. Pekan tultua juttelimme vähän taustoista jne. Alkuun minun täytyi vain ratsastaa 1kierros maneesin ympäri harjoitusravissa. Sen jälkeen sain jo ensimmäiset kritiikit :D Istun liian etukumarassa, niin kuin olisin kokoajan esteistunnassa. Pekka käski istua suorempana keskellä hevosta. Toiseksi toinen käteni on ylempänä kuin toinen, niiden tulisi olla samalla korkeudella kannettuina. Kolmanneksi perusratsastuksessa pitäisi aina olla 2-3 reikää pidemmät jalustimet, niin saisin jalat paremmin hevosen ympäri.Olen tottunut Lupulla aina ratsastamaan estejalustimilla :D Sitten aloimme työstämään hevosta rennommaksi peräänantoon ympyrällä. Taivutukset oli taas hukassa, eikä Lupu oikein vastannut niihin. Meni välillä hyviäkin pätkiä. Minun pitää ratsastaa jämäkämmin hevosta eteen ja tuntumalle! Aloimme tekemään keskihalkaisijalla avotaivutuksia ravissa. Ne onnistuivat ihan hyvin, vähän oli kuitenkin liikaa poikitusta. Teimme myös käynnissä peilejen edessä etu- ja takaosa käännöksiä. Niitä pitää treenata kotonakin peilejen edessä! Aloimme sitten laukka työskentelyyn. Lupu ei aluksi oikein kuunnellut mitään. Lupu sai tunnin aikana muutamat kilarit yhtäkkiä, hyppäsi vähäsen pystyyn ja pukitteli kunnolla, mitä ei ole koskaan ennen hallissa tehnyt. Johtui varmaankin uudesta paikasta ja pakkasesta. Menimme sitten kolmen puomin linjaa joiden välissä oli 17m. Tulimme sitä 4, 5 ja 6 laukalla.  Minun täytyi laskea aina laukka askeleet siten, että loppuun jäi aina 3 askelta. Esim. Jos tulimme 5 laukalla, laskin yksi,kaksi,yksi,kaksi,kolme jne. Näin pitäisi laskea joka kerta kun menee puomeja/esteitä, että hahmottaisi paremmin esteiden paikat. Olen ennenkin laskenut laukkoja, mutten ihan tuolla tavalla... Aluksi Lupu oli niin innoissaan ettei pidätteet mennyt oikein läpi ja yksi laukka jäi aina välistä. Ryhdistäydyin ja ratsastin paremmin ja alkoihan se sujumaan. Puomit nostettiin esteiksi lopulta ja linjan jälkeen piti ottaa aina pysähdys tai käyntiin. Loppuun hyppäsimme vielä jumppaa. Pekka antoi tarkat ohjeet väleistä, että tekisin samanlaisen Marttilaankin mittanauhalla ja harjoitelisin sitä. Ensin oli puomi, välissä oli 2,2m, sitten innari, jonka välissä 3,3m, sitten tuli okseri välissä 5,5m ja lopuksi vielä toinen okseri jonka välissä oli 6 metriä. Minunkin piti toistaa tuo rimpsu ja muistaa se ensi kerrallakin, kun Pekka sitä kysyy :D Jumpalle piti ottaa vain ohjien päistä kiinni ja ylävartalolla tehdä mahdollisimman minimaalinen liike. Eli niinkuin ei menisi juuri ollenkaan hyppyyn vartalolla mukaan. Käsien tuli kuitenkin myödätä hevosen mukana. Jumpan loppuun taas pysähdys, Minulle tuotti vähän ongelmia ylävartalon liike. Se oli liian suuri, sain kuitenkin korjattua lopuksi tämän virheen ja siihen päätimmekin lopettaa tunnin :)

Oon tuosta tainnut vähän kasvaa :D Mulla oli sillo ihanan pitkät hiukset <3

Pekasta jäi itselle hyvä fiilis! Sain ihan kunnon tehotreenit ja tiesin sen kylläkin jo etukäteen, ettei lusmuilu aikaa ole. Pekan opetustyyli oli vähän armeija mainen, mutta hyvällä tavalla sellainen. Muutaman kerran säikähdin, kun karjaisi minulle ihan kunnolla xD Huumoriakin irtosi kuitenkin mukavasti :) Sain kritiikin lisäksi kuitenkin kehujakin. Hevosesta sanoi, että kapasiteettia vaikka mihin ja sillä on laadukas laukka. Oli kuitenkin vähän vaikeaa tuo ensimmäinen kerta, kun uusi valmentaja,enkä heti ymmärtänyt mitä hän oikein hakee meistä irti. Viikon päästä uudestaan! :)

Osallistun ensimmäistä kertaa tällä viikolla Petran valmennuksiin. Valmennukset ovat torstaina ja perjantaina Äimärautiolla. Huomenna täytyy mennä todella kevyesti kun on nyt viimeaikoina tullut hypättyä useammin :) Yritän huomenna keretä kuvaamaan tallia, jos olisin siellä ihan yksin, ettei kukaan ihmettele, mitä oikein hommailen :D Tässä vielä video valmennuksesta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti