maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kisakuulumisia!

Hei! Taas jäi vähän päivittely kokeiden takia! Yritän nyt saada loppuviikosta sen varustepostauksen!! Argghh ihan ärsyttää, kun en saa mitään aikaiseksi...

Pejantaina ja lauantaina ratsastin hepan läpi kisoja varten. Lauantaina oli vaan aluksi hieman hankala ratsastaa, kun maneesissa oli meneillään kouluvalmennus. He tietenkin harjoittelivat rataa, kun Kajaanissakin oli koulukisat sunnuntaina. Lopulta pääsin rauhassa treenaamaan. Lupu välillä tuntui todella mukavalta! Tosin se on nyt keksinyt jonkun uuden niksin, että miten karata pois työn touhuista. Nimittäin kun olen juuri saanut palikat suurinpiirtein kohdalleen, hevonen pättääkin alkaa nakkelemaan niskoja ja tuntuma yllätys yllätys katoaa ja kaikki pitää aloittaa uudestaan... Rasittavaa..

Sunnuntaina alkoi siis virallisesti kisakausi. Äimärautiolla oli kansalliset esteratsastuskilpailut ja menin siellä Lupun kanssa alueluokat 100cm ja 110cm. Olen kauhia jännittämään kisoja ja varsinkin kun nämä oli kauden ekat kisat, niin... Parina edellisenä yönä olin herännytkin jännitykseen. Ihme kyllä pystyin syömään aamupalan ja olin yllättävän rauhallinen koko päivän! Ei edes jännittänyt niin paljoa kuin normaalisti.

Kisapaikalle tulimme just ja just oikeassa ajassa. Purimme ja varustimme heti hevoset. Kaverini hevonen Preta tuli siis meidän kyydillä kisoihin. Äiskät kävivät näyttämässä hevosten rokotustodistukset sillä välin kansliassa. Kappas radankävely oli jo alkanut kun me vielä olimme hevosten kanssa varikkoalueella. Ennen kisapaikalle kuljettiin raviradan kautta nyt pitikin mennä tietä pitkin ja ravasimme aika nopsaa maneesille :D Kuitenkin ehdimme radantutustumiseen ja siellä etsimme oikeita esteitä, kun ei papereita ehditty vilkaisemaan.

Lähtöni oli luokan loppupäässä, joten ehdin hyvin verrytellä ulkonakin. Siellä Lupu toimikin todella hyvin! Mutta kun menin maneesiin verkkaamaan niin enpä sanoisi samaa! Lupu pelkää vähän muita hevosia, eteenkin jos ne tulevat kovin läheltä tai vastaan. Sain kuitenkin ihan onnistuneita hyppyjä! Kun lähdin radalle, niin Lupu vähän kattoi yleisö ja pysähtyi ja kääntyi poispäin, mutta kuitenkin suostui sinne kiltisti menemään! Lupu ei ole koskaan kisoissa kieltänyt tai tiputtanut esteitä, joten sitä ei tarvitse paineistaa erikoisemmille esteille. 100cm oli arvostelultaan  A.2.0 eli aikaratsastus luokka. Radalla tuntui siltä, että Lupu veätti minua 100/0 ja muutenkin rata tuntui hirveältä! Videolta kuitenkin kun katsoin, niin eihän tuo ees näyttänyt kamalalta!! Lopputulokseksi tuli lopulta 4-sija! :)


110cm rata näytti paljon yksinkertaisemmalta tai se oli ainakin helpompi opetella. Ulkona taas kun verkkasin heppa tuntui vielä ihan hyvältä, mutta herranjumala mitä se oli sitten kun menimme halliin. Sai hävetä silmät päästä, kun Lupu hyppi ja pomppi sinne tänne ja jopa potkaisi toista hevosta!! Onneksi sille ei sattunut mitään, pelkällä säikähdyksellä selvittiin! Rata tuntui menevän paremmin, mitä edellinen, mutten sitten tiedä mille se näytti, kun kamerasta loppui akku. Lupu oli radalla jo vähän väsyneempi. Uusinnassa päätin tehdä okserilta lyhyen tien viimeiselle esteelle. Tämä käännös kuitenkin epäonnistui! En tiedottanut tarpeeksi paljon, että käännymme oikealle ja Lupu "törmäsi"edessä olevaan esteeseen. Se siis pysähtyi kesken radan ja siitä saimme 4vrp. Kuitenkaan taaskaan ei tullut yhtään estevirhettä! Tuokin oli täysin oma virhe! Noo aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta! Kuitenkin ihan hyvillä mielin lähdimme kotia, vaikka radat tuntuivatkin huonoilta. Ehkä olen vain liian kriittinen itselleni!

Muuten sunnuntaina eli kisapäivänä oli minun syntymäpäivä! Täytin siis 15 vuotta :)

Tänään ratsastin hallissa ilmansatulaa. Lupu oli aika kauhea välillä ratsastaa, mutta saattoi väsymyskin painaa! Kävimme Heidin kanssa pihalla loppukäynnit ja vaihdoimme hevosia.

100cm

100cm

110cm viimeinen este, ei onnistunut tuolta 11 tiukkakäännös, ei!... :D

Huomenna olisi Pekan treenit, toivottavasti Lupu jaksaa hypätä. Keskiviikkona pidän todella rannon päivän ja torstaina on Mintin kouluvalmennus. Perjantaina ansaittu lepopäivä ja sunnuntaina Kajaanissa alue-estekisat!

Sunnuntain kisoista tulee kuvia vielä lisää, kunhan saan niitä omalle koneelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti