sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Koulutuubbailua

Varoitus! Pitkä teksti luvassa ;) Noniin heipä taas! Pitkästä aikaa kirjoittelen tänne, tosiaan blogi on ollut hiljaiselossa, kun yhden viikon luonani oli saksalainen vaihto-oppilas ja hiihtoloman olin riparilla. Huomenna pitäisi mennä takaisin kouluun ja tuntuu siltä, ettei huvittaisi ollenkaan. Olisin halunnut vähän pidemmän loman kuin pari päivää, mutta rippileirillä oli niin mukavaa, että olisi voinut jäädä pitemmäksi aikaa.

Komia <3

Kisakausikin on aloitettu tänään. Olin Lupun kanssa sen ensimmäisissä koulukisoissa :) Ensi vkloppuna päästään ihan kunnolla kisailemaan Äimärautiolla hallikisoissa. Ilmoitin itseni 100cm ja 110cm, aloitetaan kisakausi rennolla meiningillä tarkoituksena siis saada siistit puhtaat radat.

Perjantaina kun pääsin kotia riparilta suuntasin samantien tallille :) Eeva oli hoitanut ja liikuttanut Lupua kun olin poissa.Torstaina Eeva onnistui tippumaan Lupun selästä, kun se säikähti katolta putoavaa lunta. Eevalla murtui keskisormi kolmesta kohtaa :S

tui <3

Kirkkaus häikäisee



Lupu oli hoitaessa todella kärttyinen. En tiedä kiukutteliko minulle siitä, kun en ole ollut käynyt vähään aikaan tallilla, vai mikä ärsytti? Jouduinkin viemään Lupun hoitopaikalle lämpölamppujen alle, kun karsinassa runnoi minut seinään.

Tuntui vähän oudolta ratsastaa pienen tauon jälkeen :D Lupu oli aluksi todella hankala, eikä oikein mikään sujunut. Tuli sieltä muutama hyväkin pätkä, mutta muuten oli aika kamalaa. Lupu pakoili tuntumaa paljon ja nakkeli päätä taivaisiin ja lonksutteli suuta minkä kerkesi....

Lauantaina oli pitkästä aikaa Mintin valmennus. Tällä kertaa oli koulutunti, ei olla oltu Lupun kanssa kovinkaan monella koulutunnilla, vaan aina ollaan menty vähintään puomeja. Pitäisi kyllä alkaa käymään useammin, kun tunti osoittautui oikein hyödylliseksi.

Harjoittelimme siis huomisiin koulukisoihin. Aloitimme ravissa tekemään kolmikaarista kiemurauraa. Sitä työstettiinkin useaan kertaan kun Lupu alkoi aina kiihdyttämään tahtia yms. Teimme väliin voltteja ja väistättelimme perää ulos ja etuosaa sisään. Tässä onkin paljon petrattavaa, Lupulle tämä osoittautui todella hankalaksi kuin myös muutkin väistöt. Tuntuma oli välillä todellakin hakusessa ja Lupu pakoili sitä minkä kerkesi. Muutamia super pätkiä saimme, kun Mintti neuvoi palikat kohdalleen. Lupulla on vähän huono tasapaino ja se on aika jäykkä ja heti kun mennään sen mukavuus alueen ulkopuolelle, niin se rupeaa hankalaksi.

Lopuksi tulimme huomisen radan pari kertaa läpi. Ei se mitään päätä huimaavaa menoa ollut... Mietin menenkö ollenkaan huomenna kisoihin, mutta Mintti kannusti kuitenkin menemään. En jää mistään paitsi, jos menen ja muutenkin kilpailuihin osallistuu vain muutama ratsukko.


Tänään oli siis meidän tallilla harjoituskoulukilpailut. Lupulla menin helppo C:n. Verkka oli aivan kauheaa! Lupu hyppi ja pomppi sinne sun tänne ja suuta aukoi taas hulluna. Ajattelin, ettei tästä tule mitään. Muutenkin tavoitteeni oli saada hyväksytty suoritus ja olla tuomarin viihdyttäjiä ;) Ulkona vuoroa odotellessa Lupu mukavasti rauhoittui, mutta heti kun jouduimme yksin maneesiin niin heppa jännittyi. Alkurata oli aika kamala, kunnollista tuntumaa ei ollut ja Lupu vastusteli. Kuitenkin kolmikaarisella kiemurauralla Lupu rauhoittui ja alkoi kulkemaan oikeinpäin :) Välillä tuli todella hyviäkin pätkiä! Helpottuneina pääsimme radan loppuun saakka ja Lupu vielä nosti pään ylös ja katseli pihalle.

Tyrmistyin kun hain ratapaperini. Olin saanut 62,5% ja voitin luokan! Kai se sitten meni ihan hyvin? Ei me ainakaan tuon parempaan oltais nyt Lupun kanssa pystytty :D

Video kisaradasta:

Huomenna olisi Pekan treenit Pikkaralassa ja torstaina Petran treenit Äimärautiolla. Pitää kaikki välipäivät mennä todella rennosti, jotta poika jaksaa hypätä sunnuntaina :) En ole kahteen viikkoon hypännyt, niin saapa nähdä miten huomenna menee...

Varustepostaus tulee tällä viikolla! :) Heippa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti