sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Mega kuulumisia :)

Nonniin rupesin nyt tekemään yötä vasten pitkää postausta! Kerrottavaa on paljon... Minun luokseni tuli perjantaina Saksasta vaihto-oppilas, Hannah. Hän on minua vuoden vanhempi ja todella mukava tyttö. Itse en osaa puhua juuri lainkaan saksaa, vaikka olenkin opiskellut sitä 4,5 vuotta!! Keskustelemme siis englanniksi, enkä ole siinäkään kovin hyvä, mutta olemme ymmärtäneet ihan hyvin toisiamme :) Olemme käyneet ratsastamassa, pulkkaratsastamassa, Tietomaassa jne. Nyt en pääse taaskaan postailemaan vähään aikaan! Lähdemme saksalaisten kanssa Rovaniemelle ja laskettelemaan. Käyn tallilla ainoastaan torstaina. Lauantaina Hannah lähtee takaisin Saksaan ja minä lähden hiihtolomaksi rippileirille.


Keskiviikkona laitoin maneesiin pari kavallettia, joiden väliin 17 metriä. Harjoittelin edellisenä päivänä Pekan treeneissä tehtyjä harjoituksia. Lupu oli välillä vähän hankalan tuntuinen, mutta pidin hermoni ja lopulta Lupu menikin oikein hyvin! Lupu painoi hirveästi oikeaan ohjaan, mikä on ollut yleistä viime aikoina.

Laukassa tulin kavallettilinjan 5,4 ja 6 laukalla. Aluksi laukan säätelemisessä oli hiukan ongelmia, mutta lopulta sujui ihan kiitettävästi. Sitten aloimmekin itse asiaan, nimittäin harjoittelimme tiukkia käännöksiä. Tulimme kavalleteille vinosti ja esteen päällä johdin ohjalla kohti maneesin seinää ja avitin pohkeella jotta hevonen kääntyisi. Tämä meni ihan hyvin, mutta oikealle kääntyminen oli hankalaa juuri sen takia kun Lupu painaa oikealle ohjalle. Tulimme myös kavalleteille täyskaarrolla. Lopuksi vielä hyppäsin pienen radan kaikkine käännöksineen :) Lupulle tuli ihan kunnon hiki ja kuskille myös!

Torstaina Lupu meni hienosti! Johtui varmaan osaksi siitä, etten eilen lähtenyt Lupun kanssa tappelulinjalle. Tänäänkin pidin pääni kylmänä ja hommat sujui huomattavasti paremmin, kuin silloin kun hermostun hevoselle. Lupua oli mukava ratsastaa ja me molemmat tykkäsimme työnteosta.

Perjantaina juoksutin ensin Lupua liinassa. Muuten meni ihan hyvin, mutta kerran Lupu sai ihme kilarit ja juoksutusliina kietautui jalkojen välistä. Lupu pääsi minulta karkuun maneesiin, mutta onneksi siellä ei ollut ketään muita :D Kun sain Lupun kiinni päätin päästää sen ihan luvan kanssa irti, kerran herralla on noin paljon virtaa! Lupu laukkasi aivan mielissään ympäri hallia ;)




Lauantaina ratsastin Hannahin kanssa. Minä menin Lupulla ja Hannah kaverini hevosella Pretalla. Hannah on ratsastanut joskus 4 vuotta.. Menimme ensin kentälle. Kokeilimme käyntiä ja ravia. Hannahilla meni hyvin Pretan kanssa. Kokeilimme pienen pätkän laukkaa, mutta Lupu alkoi vain pukittelemaan ja Preta villiintyi, joten päätettiin olla laukaamatta, ettei vain satu jotain. Kävimme sitten pienen lenkin metsässä ja pellolla kävellen ja ravaillen umpihangessa.


Illemmalla kävin vielä Hánnahin kanssa tietomaassa ja siellä oli kivaa! Valitettavasti emme ehtineet käydä näköalatornissa, kun paikka suljettiin ja meidät potkittiin pihalle :D

Tänään pitkästä aikaa pukkaratsastimme Katjalla. Tämä oli vasta toinen kerta tänä vuonna. Mukana oli minä, Hannah, Jutta ja Aino. Meillä oli todella hauskaa! Hannah tykkäsi kovasti siitä ja varsinkin kun sai mennä yksin pulkassa. Katja taaskin mennä tuuletti hidastamatta. Eikä meinannut millään pysyä paikallaan kun käskettiin. Katja tykkää vetää pulkkaa ja on muutenkin TURBOponi. Pari kertaa löysimme itsemme ojasta pulkan kanssa. Aurinko paistoi ja taivas oli kirkas <3

Kävin vielä Lupun kanssa maneesissa. Lupu oli ihan ok, vähän jäykkä, muttei aivan kauhea kuitenkaan. Lupulta on lähtenyt kaksi kenkää, joten sillä ei voi nyt hypätä, eikä käydä maastossa.















Mutta nyt täytyy mennä nukkumaan. SEE YOU!

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja video, haha! Pulkkaratsastus on siistiä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito paljon, postaus oli vähän hutaistu, kun tein sitä väsyksissä yötä vasten ja blogger ei suostunut julkaisemaan kuvia :D Jep se on tosi kivaa ;) Ja Katja on siihen juuri sopiva poni.

      Poista
  2. Kivoja kuvia! Ja toi pulkkaratsastusvideo oli kyllä hieno :---D

    VastaaPoista