keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Vipinää ja vilskettä

Nykyään tuntuu siltä, että aika menee liian nopeaa. Päivät vain vilisevät silmissä, eikä ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisi. Jospa viikonloppuna olisi vähän aikaa rentoutua tai sitten ei. Viime kuulumisista onkin aikaa, joten tässä nyt teille pitkä stoori parin videon kera :)

Sunnuntaina kävimme pitkästä aikaa maastossa. Mukaan tuli myös Aino ja Heidi. Oulunsalon upeissa maastoissa vierähti taas jokunen tunti. Tällä kertaa jouduimme kiertämään vähän pitempää kautta, kun ei viitsitty tuhota hiihtolatuja. Matkaan mahtui taaskin extremeä, jota on aina, kun maastoilee Lupun kanssa :D Lupu heitti matkan aikana ainakin 20 pukkia. Aino ja Katja saikin väistellä Lupun takalistoa ihan urakalla. Me kaikki olimme taas aivan mielissään ja oli aivan mahtava reissu jälleen kerran. Laukkailimme täysiä pitkin loputonta suoraa. Menimme myös ihanassa umpihangessa laukkaa ja ravia. Ensi kerralla jonkun pitää tulla kuvaamaan! :)

Maanantaina ehdin ainoastaan juoksuttaa Lupua. Lupu juoksi nätisti liinassa sivuohjien kera. Tallilta pitikin kiiruhtaa koululle vanhempainiltaan. Siellä käsiteltiin Saksan oppilasvaihdon ohjelmaa. Minulle siis tulee reilu viikon päästä Saksasta vaihto-oppilas ja menen itse vuorostaan syksyllä Saksaan. Hiihtolomalla minulla on ripari, joten tiedossa on sitten pitempi postaustauko. Koitan yrittää postata silloin kun saksalainen on täällä, mutten lupaa mitään...

Tiistaina oli pitkästä aikaa Petran valmennus ja tällä kertaa pääsin molempina päivinä. Lupu oli aluksi kauhean jäykkä. Tiesin tämän jo etukäteen, koska eilen en ehtinyt jumpata poikaa. Kaikki tuntui hankalalta ja meinasin jo lyödä hanskat tiskiin. Kuitenkin tapahtui jokin ihme ja Lupu alkoi kulkea paljon paljon paremmin! Ensimmäinen päivä on aina enemmän perusratsastus painotteinen ja toisena päivänä hypätään rataa.

Aluksi teimme ravissa puomien ympärille voltteja. Sama juttu laukassa ja puomit nostettiin kavalleteiksi. Tämä tuotti hieman ongelmia, kun Lupu oli niin jäykkä ja laukka ei pysynyt kunnolla yllä. Minun piti ratsastaa paremmin jalat hevosen ympäri ja rentouttaa käsi. Johan alkoi tiukka käännös kavalletille sujumaan, niin ettei hevonen hypännyt lähes paikaltaan. Ravissa tulimme myös muutaman kerran puomeja.

Estetehtävät sujui todella hyvin! Paikat sujuivat ja minun täytyi vain muistaa ratsastaa kaarteissa laukkaa. Ongelmana oli se, että Lupu hyytyi kaarteissa ja esteille tulo vaikeutui. Yksi ohi meno tuli tiedotusvirheen takia. Viimeinen radanpätkä meni aivan superisti!

Lupun ratsastettavuus on parantunut todella paljon. Petra sanoi, että Lupu hyppäsi nyt edellistä kertaa paremmin. Se ei hypännyt pelkästään ylöspäin, vain myös eteenpäin. Viimeksi Lupu tiputtikin isompia oksereita, kun ei hypännyt tarpeeksi eteenpäin. Hyvillä fiiliksillä lopetin tunnin, vaikka alku ei ollut mitenkään riemastuttava.



Tänään oli sitten Petran treenejen toinen päivä. Lupu tuntui jo heti alussa paremmalle mitä eilen. Verryttelimme itsekseen ja sitten heti rupesimme hyppäämään. Tulimme aluksi pari kestaa puomia jolta yhellä laukalla ristikolle. Tämä sujui hyvin ja Lupu teki mukavia hyppyjä ja meni suoraan. Este nostettiin pystyksi ja aina tuli vain parempia hyppyjä. Jatkoimme sitten radanpätkillä, jotka kokonaisuudessaan meni todella hyvin! Yksi kielto tuli, kun lähdin liikaa tuuppaamaan esteelle. Laukka rullasi hyvin ja paikatkin sujui mallikkaasti! :) Lupu tuntui mukavalle ratsastaa, eikä suurempia ongelmia ollut. Valmennuksista jäi mahtava fiilis! :)) Valitettavasti en pääse seuraavalla kerralla, kun on se vaihto-oppilas täällä. :( Petra on kyllä paras valmentaja, jolla koskaan olen käynyt.Hänen tunneistaa saa paljon irti. Vähän harmittaa, kun en pääse, mutta käyn sitten sen sijaan Pekassa ja Mintissä.

6 kommenttia:

  1. Näytti todella hyvältä etenkin tuo viimeinen video =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo viimeisenä päivänä meni paljon paremmin.

      Poista
  2. Ihanan näköstä ratsastusta ! :) pystyisinpä määki kehittyyn samalla tavalla ku sää.. Mää käyn kans hoitamassa aina ku pääsen yhelle Mialle, joka käy kans nuissa Petran valkoissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ei meidän mmeno aina näytä ihan noin hyvälle... Jospa sitä joskus oppisi aina ratsastamaan sievästi! ;)

      Poista
  3. vautsi tosi hienolta näyttää teidän meno! :--)
    on sulla kyllä kivan näkönen hevonen! paljon tuolla on säkää ja paljon oot ite pitkä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Vielä on paljon parannettavaa, ei muuta kuin treeniä treeniä.

      Lupu on mitattu joskus 4 vuotiaana, jolloin oli 168cm, mutta on siitä kasvanut eli nyt on lähemmäs 175cm. Itse olen n.165cm :)

      Poista