keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kulunut viikko

Heips! On jo viikko kulunut viime postauksesta... Bloggaus intoa on kyllä löytynyt, mutta kaikki ylimääräinen aika menee koulujuttuihin. Täällä Oulunseudulla on ollut hyytäviä pakkasia. Ratsastamaan on kuitenkin tarennut kunnon eskimo varusteilla. Itse käytän topparatsastushousuja ja kerrospukeutumista. Mielummin pysyn lämpimänä, kun näytän hyvältä! Onneksi maneesissa ei ole kuin jotain -15 astetta ja maneesiin pääsee suoraan tallista. :)

Keskiviikkona ja torstaina ratsastus meni suoraan sanottuna päin P:tä. Tietenkin kaikki viat löytyi kuskista... Itselläni meni hermot, kun ei mikään sujunut. Lisäksi vaadin liikoja, kun vasta oli ollut hyppytreenit. Jäi vähän paha mieli ratsastuksesta, jonka pilasin täysin. Noh jospa sitä joskus oppisi olla kärsivällinen tilaanteessa kuin tilanteessa...

Perjantaina oli Petran valmennus! Tällä kertaa menin vain yhtenä päivänä, kun lauantaina oli rippikoulu juttuja. Kerroin Petralle, että viime päivien ratsastus ei oikein sujunut, mutta Lupu hyppäsi todella hyvin Sannan treeneissä. Aluksi verryttelimme yhdessä ryhmän kanssa, tällä kertaa meitä oli jopa 5. Lupu oli alkuun vähän hankalan oloinen, mutta sitten tapahtui IHME! Lupu alkoi kulkea mukavasti, eikä aukonut suutaan paljoa. Teimme lankkuesteiden ympärille voltteja ja toisella pitkällä sivulla avoa. Petra käski aina ratsastamaan tehtävien välissä eteen. Laukkakin sujui ihan mukavasti.

   Aloitimme hypyt 3 esteen lankkulinjalla. Väleihin tuli 4 laukkaa. Tämä sujui meillä hyvin ja Petra sanoikin, että Lupu näyttää jo kahden viikon jälkeen paremmalta! Laukkaa pystyy säätämään paremmin, eikä se mene liian pitkäksi. Myöskin tempo pysyy paremmin yllä, eikä tule yhtäkkisiä ryntäyksiä :) Kotiläksyt on siis tehty! Tulimme tehtävää molemmista suunnista. Esteitä nostettiin ja välit tultiin 3 laukalla. Se ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa. Lopuksi hyppäsimme vielä rataa. Meillä meni ihan hyvin, lukuunottamatta 2 esteelle tullutta huonompaa paikkaa, kun lähdin taas itse tuuppaamaan esteelle. Radan jälkeen itselläni oli naama aivan jäässä :S Lopuksi hyppäsin vielä okserin uudestaan ja yritin olla ryntäämättä esteelle, mikä on ollut minun pahin ongelmani. VALITETTAVASTI kamera ei ollut mukana! :( Treenit meni niin hyvin, että harmittaa kovasti.

Lauantaina menin hallissa ilman jalustimia. Minulle on iskenyt nyt joku vimma, että pitää aina ratsastaa ilman jalkkareita. Lupu oli alusta loppuun mukavan iloinen. Laukassa menin paria kavallettia. Suu oli kokoajan aika hiljaa ja Lupu liikkui tosi hyvin.

Sunnuntaina vapaapäivä. Itselläni oli aamulla 5h rippikoulujuttuja ja sen jälkeen kouluhommia...

Maanantaina tuuppailin taas ilman jalustimia. Lupu meni todella hyvin! :)))

Tiistaina meninkin ilman satulaa :D Lupulla menen todella todella harvoin ilman satulaa. Sen selkä ei ole mitä ihanin... Käytänkin aina lampaankarva viritystä pehmentimenä. Lupu meni hyvin! Virtaa oli todella paljon! Johtuen varmaankin pakkasista ja oli ollut 2 päivää tallissa sisällä pienen väärinkäsityksen takia. Nyt kuitenkin tarhailee pihalla koko päivän, mutta jos yli -25 niin on puolipäivää. Saakoot siellä pihalla purkaa enimpiä höyryjä ;)
    Kaverini Jasmin ratsasti yhtä aikaa Katjalla. Hän ei ole ratsastanut pitkään aikaan. Jasminilla meni hyvin Katjan kanssa. Yhdessä laukannostossa poni sinkosi täysiä eteenpäin ja Jasu tippui kyydistä :S Ei kuitenkaan sattunut pahasti. Lopuksi kiipesin itse Katjan kyytiin vähän laukkailemaan ja ponillahan oli virtaa. Vitsit kun se on niin pieni! Jasu talutti sillävälin Lupua. Lupu villiintyi kun Katja mennä tohotti eteenpäin ja potkaisi Jasua ja lähti pukkilaukkaa ympäri hallia. Onneksi Lupun potkaisu ei osunut kunnolla ja selvittiin ilman lommuja. Aina kun Jasmin tulee tallille luvassa on jotain "äksöniä" :D Viime kerrasta ei sen enempää... Pitää päästää Lupu joku pv irti maneesiin, kun noin näyttää virtaa olevan.

Tänään minulla piti olla Mintin valmennus, mutta Mintillä olikin lääkäri käynti. Mintti oli jättänyt illalla pitäneestä tunnilta esteet haliin, joten hyppäsin sitten niitä :) Ilokseni siellä oli jumppasarja! + pysty ja pari puomia. Lupu oli heti aluksi mukavan oloinen! Toimi kokoajan kivasti ja tuntuma pysyin tasaisena. Suutaan Lupu ei paljoa aukonut. Käynnissä tein väistöjä ja aloinkin sitten ravaamaan. Menin lävistäjillä olevia puomeja ravissa ja laukassa.


   Hyppäsin aluksi pystyä. Paikat sujui hyvin. Äiti korotti pystyä joka hypyn jälkeen ja lopuksi se oli joku 110cm. Siihen tuli hyviä ilmavia hyppyjä. Kerran jouduin hypyssä irroittamaan raippakäden, jotta hyppäisi terävämmin. Lopuksi hyppäsin monta kertaa jumppasarjaa. Lupu hyppäsi todella hyvin. Lopulta este oli 140! :) Este ei mielestäni näyttänyt edes isolta ja Lupu hyppäsi todella hyvän ja ilmavan hypyn. KAMERA sekosi (kirjaimellisesti) juuri kun aloimme hyppäämään jumppaa. Joten videoita on vain pystystä, puomeista ja työskentelystä. Loppuraveissa Lupu venytti hyvin eteen alas. FIILIS oli aivan mahtava!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti