keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Syvä jäätyminen

Pakkaset ei vain tunnu loppuvan! :( Onneksi loppuviikosta on luvattu hellittävän, muttei ennusteisiin 100%:sesti voi luottaa... Tilasin vajaa pari viikkoa sitten Hööksiltä kuolaimet ja suojat. Tänään ne tulivat postissa ja testasin niitä heti Lupulle. Suojat osoittautui hyviksi! Tuntuivat laadukkailta, vaikka suojasetin hinta olikin vain huimat 33 euroa!! Kuolaimet olivat koon liian pienet, joten ne pitää lähettää takaisin. Hävettää, kun olen lainannut yhdeltä tallilaiselta kuolaimia jo kuukausia :/ Kameratilanne on todella huono, pari valmennusta on jäänyt kuvaamatta, eikä uutta materiaalia ole :( Äidin kamera on siis rikki. Pitäisi ostaa uusi, kun korjaaminenkaan ei kannata kameran vanhuuden ja huonon laadun vuoksi. Yritän kokeilla toista muistikorttia kameraani, jos se auttaisi siihen, että kuvat tulisivat koneelle... En haluaisi hankkia uutta kameraa, kun siinä on niin hyvä laatu.

No sitten vähän kuulumisia:

Lauantaina oli todella kylmä päivä, joten kävimme Heidin ja Ainon kanssa kävelemässä Oulunsalon huudeilla. Menin ilmansatulaa ja pysyin onneksi selässä. Lupu ei saanut autoista suurempia hepuleita. Aino kävi hakemassa kotoa vaatteita, koska meille oli tulossa yötä kunnon tyttölauma. Meille isän luokse Iihin yökylään tuli minun lisäksi viisi heppatyttöä. Meillä oli todella hauska päivä ja saimme nukkua samalla tontilla olevassa mökissä keskenämme.

Jonsu ja minä

Ja Jutta

Iltakahvit tai oikeastaan yökahvit


Anniina, Jutta, Jonsu ja minä



+ Aino vasemmalla ja Heidi oikealla

Koko poppoo meidän sillalla :)

Sunnuntaina oli Mintin valmennus jäätävissä tunnelmissa. Mietimme ensin perutaanko valmennus, mutta lopulta se pidettiin. Pakkasta oli -30, mutta hallissa kuitenkin -20. Alkuverkassa Lupu tuntui ihan hyvälle. Mintin tultua aloimme työstämään enemmän. Yhtäkkiä kaikki tuntui hankalalta ja ratsastin huonosti. Jotenkin ei vain huvittanut ratsastaa ollenkaan! Kun en keskittynyt kunnolla niin oma istunta kusi aikalailla. Esimerkiksi kädet sinkoili sinne tänne.

Onneksi tuli pari hyvääkin pätkää. Työstimme siirtymiä niin, että ohjastuntuma ja hevosen pyöreys säilyisi. Lupu tuuppaa nakkaavan pään ylös ja paeta etuosalleen. Lopulta tuli muutama super siirtymä! Lupu oli todella hias pohkeelle! Ei vastannut siihen millään! Se tuottikin hieman ongelmia. Teimme eri puomitehtäviä, joihin kuului joko siirtymisiä tai jyrkkiä käännöksiä. Voitte vain kuvitella miltä meno näytti, kun hevonen ei vastannut kunnolla pohkeeseen.
Laukassa menimme aluksi puomilinjaa, jonka väliin 5 tai 4 laukkaa. Tämäkin aluksi meni ihan plörinäksi, kun en vain jaksanut keskittyä lainkaan. Lopuksi hyppäsimme vielä innaria. Itseä ärsytti koko valmennus, oisin
vain perunut sen... Meni niin huonosti, mutta aina ei voi onnistua ei edes joka kerta!

Maanantaina oli vain -5 astetta! Mutta kauhea lumimyräkkä. Ratsastin hallissa sileää ja Lupu tuli pitkästä aikaa hikiseksi. Ei pahemmin ole hikoillut, kun on klipattu. Tein aluksi tuttuun tapaan väistöjä, jonka jälkeen annoin ravata ja laukata löysin ohjin. 
Sitten aloin työstämään Lupua. Tuli paljon hyviä pätkiä, mutta välillä oli hankalempaa. Pienien keskustelujen jälkeen rupesi taas sujumaan. Harjoittelin paljon siirtymiä, niin että hevonen pysyy mahdollisimman tasaisena. Laukassa menin kahta puomia, välissä 17m. Paikat sujui ihan hyvin ja tulin väliä 4-6 laukalla. Oikealle asettaminen laukassa edelleen tuottaa vaikeuksia. Loppuraveissa Lupu venytti hyvin eteen alas.

Tiistaina juoksutin Lupua liinassa. Pakkanen oli noussut takaisin, joten ei huvittanut ratsastaa. Annoin juosta aluksi ilman sivuohjia. Laukassa veteli pukkeja ja välillä sai kilarikohtauksia. Olikohan oikeassa kierroksessa takapäästä jäykän oloinen. En muista kumpi suunta oli. Sitten laitoin sivuohjat ja poika juoksi nätisti. Erityisesti laukka oli hyvän näköistä ja takapää ei ollut enää jäykän oloinen.

Tänään minulla oli Mintin valmennus. Käynnissä teimme aluksi väistöjä ja sitten verryttelimme ravissa. Tällä kertaa minun lisäksi oli mukana toinenkin ratsukko. Tulimme sitten puomilinjaa,jonka välissä piti tehdä kaksi käynti siirtymistä. Aluksi ei oikein onnistunut, koska istuntani palaset eivät olleet kohdallaan. Mintti korjasi ne ja johan onnistui. Istuin liian takakenossa, jolloin rintakehän tuki katosi ja horjahdin taaksepäin. Myöskin käteni olivat levottomat. Istunnan korjauksella kädet pysyivät paremmin paikallaan ja käytin enemmän vatsalihaksia siirtymissä. Jatkoimme puomilinjalta tiukan käännöksen kautta toisille puomeille. Käännöksen tuli tapahtua enemmän istunnalla. Tämä sujui hyvin! :)

Laukassa työstimme ensin itsenäisesti. Lupu tuntui mukavan eteenpäinpyrkivältä. Laukka rullasi hyvin ja Mintti korjasi istuntaani enemmän jalkojen päälle ja ylävartaloa eteenmmäs ilman, että notkistan selkää. Sitten aloimme tulemaan puomi pysty linjaa 4 laukalla. Puomi oli heti kaarteessa, joten välillä askel ei sujunut. Lupu kiirehti liikaa, eikä kunnolla pidentänyt laukkaa. Tässä onkin tämän hetkinen, ehkä suurin ongelma. Ennen Lupu venytti askelta paremmin kiirehtimättä. Sen pitäisi vastata pohkeeseen paremmin.
Lopuksi hyppäsimme rataa useampaan kertaan ja viimeisin oli about 100cm. Viimeisellä kerralla paikat sujui hyvin. Pohkeeseen vastasi hitaasti, johon pitää saada muutos. Kokonaisuudessaan valmennuksesta jäi hyvä mieli! :)


Huomenna olisi Pekan treenit Pikkaralassa, mutta koitetaan sirtää se perjantaille. Huomiseksi kun on luvattu yli -20 astetta, niin ei viitsisi lähteä kuljettamaan hevosta kopissa. Koitan nyt saada kamera-asiat kuntoon, että tulisi uutta materiaalia ja pystyisin tekemään sen erikoispostauksen.




Tällaiset suojat Hööksiltä

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi Kirsi, huippua seurailla sun kuulumisia täältä kun ei enää niin usein ehditä nähdä !

    Ja kiitos vielä huipusta viikonlopusta, oli mahtavaa kuten aina Iissä :)

    Muista laittaa viestiä kun oot Pikkaralaan tulossa niin tuun kattomaan

    -Jonsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt tiiä onko tää kovin ihana :DD Mutta kiitoksia vaan teille kun piditte mulle seuraa!! Teidän seurassa ei oo koskaan tylsää :) Pitää sopia mennäänkö Rukalle ja jos mennään niin millon. Juu laitan viestiä!

      Poista