tiistai 21. helmikuuta 2012

Päivittelyä

Hejdå! Meistä ei ole nyt muutamaan päivään kuulunut. Aika on ollut rajallista, tai sitten ei ole ollut kuvia. En pidä kuvattomista postauksista, joten niitä ei myöskään tule!

Perjantaina minua alkoi vähän masentamaan, eteenkin koulun käynti. Syksyllä jaksoin tsempata koulussa ja sainkin elämäni parhaan todistuksen jouluna. Nyt kuitenkin keväämmällä tuntuu siltä ettei vain jaksa... Koulussa on alkanut pieni alamäki ja se harmittaa... Haluaisin vain, että olisi jo kesäloma ja alkaisi kisakausi! Noo jospa nyt yrittäisin jaksaa vielä loppu kevään. Hiihtolomallakaan en saa kunnolla levähtää, kun on ripari.

Loppuviikosta sain hirveän kurkkukivun ja kaikki lihakset olivat jumissa. Nyt kuitenkin tänään kurkkukipu katosi iltapäivällä. Siihen auttoi Strepsils Mint pastillit! Ja söin myöskin pari sinkkitablettia. Näiden ansiosta flunssainen olo lähti hetkessä. Toisin kuin Mynthol pastillit, joista sain vain laksatiivisia vaikutuksia :DD

Sunnuntaina ja maanantaina koulutuuppailin hallissa. Taas oli sellainen päivä ettei mikään onnistut! Meni muutamaan otteeseen itselläni hermot. Kaduttaa jälkeenpäin! Haluaisin olla aina reilu ratsastaja ja ymmärtää se, ettei kaikki aina mene niin täydellisesti. Kuitenkaan aina en sitä "ymmärrä" jolloin alan väkisin vääntämään kunnes olen tyytyväinen. Kuitenkin lopputulos on aina sama = hevonen säntäilee sinne tänne ja kaikki vain pahentuu entisestään, jolloin molemmilla alkaa keittää. Lupukin alkaa vikuroimaan mm ei liiku enää eteenpäin. Kaikki vika on aina kuskissa, joten ei auta muuta kuin syyttää itseäni. Argg ihan ärsyttää se miksi käyttäydyn noin!
Sunnuntaina hermostuin myös siitä kun Lupu ei antanut laittaa kuolaimia suuhun. Lopulta tilanne päättyi siihen kun pyörimme Lupun kanssa kehää karsinassa jne.

Tänään oli Pekan treenit. Kerrankin olimme ajoissa paikalla ja ehdinkin hyvin verkkailemaan ennen tuntia. Aloitimme hypyt aluksi pienellä pystyllä ja kolme viimeistä askelta piti laskea ääneen. Laskut menivät hyvin, mutta pari ekaa hyppyä tuli liian lähelle. Seuraavaksi hyppäsimme viime kerralla ollutta jumppasarjaa. Siinä oli siis apupuomit hevoselle ja myöskin puomeista tehty kuja, jotta hevonen kulkisi suoraan. Tämä sujui tuttuun tapaan hyvin, muttei kertaakaan mennyt "täydellisesti".

Sitten aloimme treenata aikaratsastus teitä. Tulimme vinosti pystylle ja pystyllä piti johtaa sivulle reilusti kädellä. Aluksi en johtanut tarpeeksi sivulle, mutta siltikin Lupu kääntyi hyvin! Kaarteissa piti olla pohkeet kiinni, jotta laukka ei sammuisi. Tulimme saman pystyn uralta täyskaartona. Tämäkin sujui ihan hyvin! Lopuksi samalla tehtävällä hyppäsimme pienen radan.

Seuraavaksi hyppäsimme pysty okseri okseri linjaa. Okseri okseri väliin 2 laukkaa ja okseri pysty väliin 5. Viime valmennuksessa tulin ekalla kerralla kuudella laukalla, joten ajattelin nyt vähän enemmän eteen. Linjalla kuitenkin Lupu lähti kuin ruutitynnyri ja tulimme melkein neljällä laukalla. HuPs! :D Loppu tunnin Lupulla oli ihan järjettömästi energiaa ja siinä oli vähän pitelemistä. Ei se ole pitkään aikaan syttynyt noin paljoa!

Testasimme vielä johtavaa ohjasotetta ja käännöksiä vino hypyllä okserille. Hevosen piti vaihtaa laukka, kun sille vähän vihjaisi johtavalla ohjalla.  Lupu älysi homman ihan hyvin lukuunottamatta ekaa kertaa. Pekka sanoi, että uusinnassa on äärettömän tärkeää, että hevonen laskeutuu aina myötälaukassa. Laukan korjaamisiin sun muihin menee turhaa lisäaikaa.

Loppuun hyppäsimme paria radan pätkää.

Rata 1 alkoi kapeasta okserista, pysty-1laukan sarja´- kaareva linja 7 laukkaa, ja vielä okseri okseri pysty linja. Tämä meni muuten ihan hyvin, mutta 7 laukan välin tulimme kahdeksalla. Tulimme linjan uudestaan ja väliin tuli kuusi laukkaa. Lopulta löytyi se kultainen keskitie.. :)

Rata 2 alkoi myös kapeasta, pysty okseri okseri linja, kapea 1laukan sarja jolta kaarevalla tiellä kuudella laukalla pystylle. Joo ette varmaan saanut selvää :DD Tämä sujui ihan hyvin, mutta sarjalle tuli vähän huono tie, mutta rehellinen hevonen hyppäsi esteet ongelmitta.

Esteiden korkeus oli 100-110cm.Tällä tasolla ei vielä haittaa vaikkei kaikki paikat sujuisi täydellisesti, mutta esteiden noustessa pudotus vaara kasvaa. Pekka sanoi, että tällä kaudella tavoitteena on niitä 120cm ratoja. Ei edetä liian nopeaa ettei tule takapakkia. Kuitenkin jonakin vuonna SM kisoihin ollaan tähtäämässä. Onhan sitä vielä 4 juniori vuotta jäljellä :)

Kuvat ovat 2010 kesältä. Olimme isäni kotona Iissä "kesäleirillä" viikon, kahden kaverini kanssa. Hevoset olivat tonttimme nokalla, johon teimme aitauksen ja katoksen. Hevoset olivat yötä päivää pihalla ja ratsastelimme aitauksessa johon teimme esteitä, uitimme, maastoilimme ja kerran kävimme hyppäämässä lähellä olevalla tallilla "kunnon" esteitä :) Oli aivan huippua! Ihania muistoja <3

Katja

Dani

Dani, Preta ja Katja+Tiina



Uittamassa

Tytti

Elmeri is the lion king!




Iltaraksut



PS: UUSIA kuvia ei valitettavasti ole, joten laitoin vähän kesä fiilistelyjä piristykseksi! Koitan saada uusia kuvia loppu viikosta :) See you! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti