sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pekan treeniä

Jippii! Pakkaset vihdoinkin laskivat eilen, nyt ulkona vain -5 astetta.Eilen oli se Kultaisen Kavion gaala. Kerron siitä ensi viikolla enempi. En ole aikaisemmin ollut missään gaalassa palkittavana, joten olihan se tavallaan hieno kokemus! Otin illalla puvustani kuvan, niin näette vähän miltä näytin juhlassa. Asiasta toiseen nyt kun on pakkaset lauhtunut, niin sunnuntaina olemme lähdössä maastoon pitkästä aikaan. Näillä näkymin Aino on tulossa mukaani :) Tänään olen käynyt jo kirkossa ja illalla uudestaa. Pitää käydä keräämässä pistetä rippikoulua varten....Tylsää.

Torstaina ratsastin hallissa Lupun läpi. Pekan valmennus siirrettiin perjantaille, koska pakkasta oli -20 astetta. Alkuraveissa Lupu tuntui mukavalta, mutta sitten jossain vaiheessa kaikki meni taas päin P:tä. Itse tietenkin aloin hermostua, kun heppa poukkoili sinne tänne. Sehän ei asiaa parantanut... Noo yritin kuitenkin itse rauhoittua ja loppuraveissa heppa sitten vähän antoi periksi. Kuitenkin se täydellinen rentoutuminen jäi pois ja ratsastuksesta ei jäänyt kovin hyvä fiilis! Joskus on näitä huonompia päiviä, mutta vikahan löytyy aina kuskista. Pitäisi vain itse yrittää rauhoittaa itseni ja ymmärtää se, ettei hevosen aina tarvi mennä "täydellisesti". Minulla on juuri se ongelma, että lopetan vasta sitten kun menee hyvin, joka ei kaikissa tilanteissa ole paras mahdollinen tapa.

Perjantaina oli pitkästä aikaa Pekan valmennus. Pakko myöntää, että itseä jännitti hiukan minkälaista palautetta saan :D Lupu on nyt viime päivinä ollut todella hias pohkeelle, joten se on vähän vaikeuttanut ratsastustani. Alkuverkassa Lupu ei kekittynyt yhtään. Katselin vain muualle, eikä pidätteen mennyt läpi. Laukassa Lupu tuntui mukavan energiseltä.

Aloimme sitten hommiin. Aluksi tulin muutaman kerran ristikkoa, jota ennen piti laskea kolme viimeistä askelta ja esteen jälkeen mennä suoraan ja pysähtyä. Pysyin hyvin laskuissa mukana! Pysähdyksissä horjahdan liikaa taaksepäin ja teen käsillä liian suuren liikkeen, joten tässä on petrattavaa. Sitten aloimmekin hyppäämään jumppasarjaa, joka näytti todella houkuttelevalta. Itse rakastan eniten jumppia. Jumppasarjan välit olivat lyhyet, jotta hevonen oppisi nostamaan kunnolla jalkojaan. Siten se myös oppii korjaamaan paremmin radalla ratsastajan virheet, eikä tiukan paikan tullen pudota estettä niin helposti. Myöskin maassa oli puomeista tehty kuja, joka auttaa hevosta menemään suoraan. Jumpalla ratsastajan täytyi olla mahdollisimman häiritsemätön ja ohjien piti roikkua kaulalla.Monesti sukellan hyppyyn mukaan liikaa ylävartalolla, joten tämä oli hyvää treeniä pitää vartalo ja istunta tasapainossa ja hallinnassa. Tämä harjoitus meni erittäin hyvin! Pekkakin kehui ja vaikka esteitä nostettiin Lupu nosteli hienosti jalkansa. Pekka sanoi, että onpa ketterä hevonen, vaikka kokoa löytyykin. Lupu selviytyi tehtävästä todella hyvin verrattuna sen jäykkyyteen.

Jumpan jälkeen hyppäsimme pari kertaa tarkkuusesteen eli kapean esteen. Sen viereen oli laitettu häiritteeksi portti, joten tehtävällä testattiin miten tiedotan hevoselle oikean tien.Tulimme siis kapealle jumpalta, joten jumpalla piti olla jo valmiina seuraavaan tehtävään. Tämä sujui hyvin! Tulimme saman toisesta suunnasta eli kapealta jumpalle. Kapealle tulin vähän kiemurrellen, mutta sain asian korjattua ja pääsimme hyvin jumpalle. Tulimme uudestaan, mutta tyrin kapelle täysin! Kaarteessa en liikkunut kunnolla eteen ja sitten pari askelta ennen estettä annoin pidätteen ja nöyrästi Lupu vastasi siihen. Yhtäkkiä este olikin naaman edessä ja Lupu kiltisti hyppäsi esteen ja vieläpä pudottamatta! Pekka sanoikin, että on siinä nöyrä hevonen, joka todella yrittää kaikkensa ratsastajan eteen. Pekka sanoi, ettei koskaan saa viimeisillä askelilla häiritä hevosta! Tulimme esteen uudestaan ja pääsimme ylitse hyvin.

Ennen rataa hypäsimme pari kertaa pysty-okseri linjan. Väliin piti tulla 5 laukkaa, mutta ensimmäisellä kerralla Lupu meni kuudella. Tulin heti perään uudestaan ja ratsastin enemmän eteen, eikä väli tuottanut mitään vaikeuksia. Paikatkin osuivat hyvin!
Lopuksi hyppäsimme vielä rataa. Aluksi hyppäsin väärän tien, joten tulin sitten uudestaan. Kokonaisuudessaan rata meni ihan hyvin. Pysty-sarja linja piti tulla kuudella laukalla, mutta Lupu otti seitsemän. Nyt ei ole talven jälkeen vielä kunnon rata rutiinia, niin tempo on hieman alitempoista. Pekka huusi tällä kertaa vähemmän :DD Johtui varmaankin siitä, että meni viime kertaisia paremmin :) Muutenkin Pekka oikeasti on paljon muklavampi ihminen, mitä ennen kuvittelin.

Käteni olivat jo paljon paremmat, eikä enää tullut niin suuria liikkeitä. Silti vielä on paljon parannettavaa mm käsien rentoutta. Tunnista jäi hyvä fiilis! Ensi viikolla uudestaan joko lauantaina tai sunnuntaina. Tiistaina ja keskiviikkona on Petran treenit, jee!













Lauantaina kävin ensimmäistä kertaa ilman satulaa pellolla. Lupu meni ihan fiksusti, paitsi laukassa sai kerran hirveen kilarikohtauksen ja olin tippua selästä. Kävin lopuksi vielä vähän maneesissa hölkkäilemässä.


PS. Äiti osti uuden kameran! Laatu on 100000 kertaa parempi, mitä edellisessä :) Nyt pääsen taas kuvailemaan ja alan kuvailemaan sitä erikoispostausta.

7 kommenttia:

  1. APINA! Miks mää en oo tienny mittää tästä blogista??? Pitäskö sua nytte kurittaa hituse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehehe en oo kertonut kellekkää :DDD Njaa en tiiä, ehkäpä seuraavalla kerralla kun näät mut!

      Poista
    2. hyi sua! huomenna varmaa pitäs ehtii ratsastaa Preta (tullee kyl kiire ku kouluu 15:30 + pittää värjätä hiukset wanhoja varte :( ) mut koitan tulla hakkaan sut <3

      Poista
  2. Voi että on sitten ihania kuvia !!!!!!
    http://ponitytonelama.blogspot.com Liitythän lukijaks:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä :)! oli pakko laittaa noin monta, kun eihän noita voi perkata :D

      Poista