tiistai 20. maaliskuuta 2012

Pekan treenit 20.3

Tänään oli taas Pekan treenit Pikkaralassa. Tulimme paikalle hyvissä ajoin ja ehdinkin verrytellä jo hevosen valmiiksi. Pekka kyseli, että olimmeko sunnuntaina kisoissa. Hän ei ollut kuulemma tunnistanut meitä, kun oli kilpailuvarusteet yms. Hän sanoi, että jatkossa voin tulla ihan rohkeasti nykäisemään häntä hihasta, niin saan verryttelyyn apua.

Kynitty harja :D Lähti tosiaan ainakin 10cm pois.

Tuttuun tapaan aloitimme ensin verryttely pystyllä ja sen jälkeen jumppasarjalla. Pekka sanoi, että hypätään nyt jumpassa isompia esteitä, että saan harjoitella mukautumista isommassa hypyssä. Sain korjattua taaskin hyvin istuntaani, eikä esteiden korkeus häirinnyt asiaa. Yläkropalla piti mukautua mahdollisimman vähän, käsien piti myödätä ja perse ei saanut koskettaa satulaan. Viimeinen okseri oli 135cm ja Lupu hyppäsi sen kevyesti yli.

Sitten harjoittelimme lopputunnin aikaratsastusta. Se sopikin hyvin ajankohtaan, kun kisoissa 110cm uusinta epäonnistui. Aluksi hyppäsimme pienemmillä esteillä radan.  Tehtävän tarkoituksena oli tehdä pienet tiet niin, että johdan esteen päällä jo menosuuntaan. En herättänyt Lupua kunnolla rataan, joten se oli pohkeentakana. Kapealle tynnyrille en suoristanut hevosta kunnolla joten tuli ohimeno. Tämä rata ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. Tulimme saman radan metrin korkoisena. Laitoin Lupun liikkeelle ennen rataa, joten se meni ihan hyvin. Yksi harmittava pudotus tuli samalla tynnyrillä, kun en taaskaan suoristanut tarpeeksi hevosta. Tulimme lopuksi vielä talo esteen ja tynnyrin, jottei pudotus jäisi hampaankoloon.


Pekka kehui paljon hevosta ja että sillä ei ihan heti lopu kapasiteetti kesken :D Myöskin minä sain positiivista palautetta. Nyt pitää muistaa sunnuntain kisoissa johtaa kädellä kunnolla menosuuntaan, jotta heppa varmasti kääntyy. Pekka sanoi, ettei kannata vielä yrittää mitään hullun tiukkoja käännöksiä ja toivotti onnea kisoihin. Menemme Kajaanin aluekisoissa vielä 100cm ja 110cm. Myöskin minun ryhdistä Pekka huomautti. On tärkeää, että on hyvä ryhti ja köh köh istun aina suorassa ja ryhdikkäästi niin hevosen selässä kuin muuallakin.... :DD



Kaverini on ottanut muutamia hyviä kuvia sunnuntain kisoista. Laitan ne heti tänne, kunhan saan ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti