lauantai 17. marraskuuta 2012

Lusmuilua

Hei vaan kaikille! Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia ihania lukijoita! Perustin tämän blogin vähän yli vuosi sitten ja teitä lukijoita on kertynyt siinä ajassa ihan kiitettävä määrä :) Yksi pieni yllätys minulla olisi teille, kunhan sen saan ensin tehtyä loppuun! ;) Tämä viikko on jatkettu vähän samaan malliin kuin edellinenkin, eli vähän löysemmin ollaan menty. Valmennuksissa ei olla käyty reiluun kuukauteen ja ollaan muutenkin otettu aika iisisti. Itselläni nyt olisikin jo kova hinku takaisin treeneihin, onneksi kohta starttaa taas Pekan treenit käyntiin. Maanantaina meillä on kuitenkin se klinikka-aika, jolloin selvitellään, mistä Lupun kaulajumit johtuvat. Nyt kaula ei ole mennyt vähään aikaan jumiin ratsastaessa aikä hoitaessa. Mutta eilen kun kokeilin tehdä kokeiluksi porkkanavenytyksiä, niin hetihän se meni jumiin. Jo on ihme heppa! Klinikalle otamme varusteet mukaan ja tarkoitus on ratsastaa siellä. Toivottavasti saataisiin jokin ratkaisu tähän asiaan.


Tämä viikko on kulunut kutakuinkin näin:

ma: koulua
ti: ilman satulaa
ke: vapaa
to: koulua
pe: maastokävely
la: puomeja
huomenna luultavasti juoksutusta tai kouluvääntöä


Maailman laadukkain kuva, mutta Lupu on vaan niin pölijän näköinen tässä :D

Likainen hepo

Maastoon lähdössä

Torstai-perjantai yönä käytiin katsomassa Twiligt Aamunkoi osa 2 ensi-illassa. Arvaatkaas väsyttikö seuraavana päivänä koulussa.. Tänään sitten nukkuinkin sen edestä! Tänään minulla oli myös Preta hoidettavana ja liikutettavana ja päätin ratsastaa sen ensin. Maneesiin olin laittanut neljä puomia innarivälein, joista kaksi oli kavallettina. Viimeksi olentainnut ratsastaa Pretalla kesällä, joten oli ihan kiva päästä pitkästä aikaa sen kyytiin.

Ratsu nro 1
Aluksi Preta oli kiinni oikessa ohjassa ja kulki aika jännittyneesti. Taivuttelin sitä paljon molempiin suuntiin ja lopulta sain sen liikkumaan ihan kivasti. Laukassa huolehdin siitä ettei hevonen vain juokse alta. Kun olin laukkaan tarpeeksi tyytyväinen aloin tulemaan kavalletteja. Preta kuumui niistä todella paljon ja aluksi pysäytin sen kavallettejen jälkeen seinään. Oikeassa kierroksessa työstettävää oli enemmän. Preta laskeutui aina vasemmassa laukassa kavallettejen jälkeen ja sen jälkeen ei ottanut pidätteitä vastaan. Sain hevosen paremmin rentoutumaan,mutten saanut sitä laskeutumaan oikeassa laukassa. Menin aika monta kertaa puomeja ja muutenkin treeni oli tänään laukka painoitteista. Laukan jälkeen Preta tuttuun tapaan ei malttanut tehdä enää mitään muuta kuin kaahata, ja sainkin sitä työstää aika paljon, jotta se rauhoittuisi.



Seuraavaksi oli vuorossa Lupu. Maneesissa oli yhtä aikaa toinen ratsukko vähän hyppäämässä, joten puomitehtävät olivat vähän erilaisia mitä Pretan kanssa. Aluksi Lupu tuntui aika kamalalta ratsastaa, se ei liikkunut tasapainoisesti ja heilutti välillä päätään. Otin jalustimet pois ja yritin työstää hevosta paremmaksi. Lupu päätti sitten keksiä vähän muuta virikettä hyppien ja pomppien sinne tänne ja itseltäni meinasi palaa päreet! Rauhoitin kuitenkin itseni ja tadaam hevonen alkoi lopulta toimia ihan kivasti. Tuolla hackamorella on välillä se ongelma, että kun yrität taivuttaa hevosta paremmin sivulle niin ilmeisesti paine tuntuu silloin kovemmin ja Lupu melkein pysähtyy. Tämä saattaa tuottaa esteillä vähän pään vaivaa, mutta sen näkee sitten.. Lopulta Lupu toimi puomeillakin super hyvin ja siihen olikin hyvä lopettaa. Treenin jälkeen Lupu oli ihan hikinen ja luultavasti huomenna olisi tarkoitus klipata se. En ole sitä vielä koko syksynä kertaakaan klipannut, kun ei sille ole vielä ollut tarvetta.
Ratsu nro 2
Kärsämobiili

Nyt pitäisi mennä tekemään koulujuttuja ja kaikkea muuta vähemmän mukavaa... Näkyillään!

1 kommentti:

  1. Hei! Teen blogiini postausta, johon kokoan pohdiskelua harrasteratsun ja kilparatsun treenaamisen eroista. Tarvitsisin tähän sinun kommenttiasi! Postauksessa en nimeä ketään. Jos sinua kiinnostaa osallistua tähän, täytä alla oleviin kysymyksiin vastaukset, ja lähetä ne kommenttina blogiini tavoitteenataydellisyys.blogspot.fi
    1. Onko hevosesi harrasteratsu vai kilparatsu?
    2. Painottuen esteille vai kouluun?
    3. Kuinka usein kilpailette? (Keskimäärin)
    4. Teidän tämänhetkinen liikutuslista (suunnilleen)(Merkitse näin: estetreeni, koulutreeni, kevyt treeni, vapaa, maastakäsin/juoksutus jne)
    Ma:
    Ti:
    Ke:
    To:
    Pe:
    La:
    Su:

    - kiitos ajastasi! :)

    VastaaPoista