lauantai 24. marraskuuta 2012

Ongelmien ratkaisuja

 EDIT. Postauksen yritin julkaista jo eilen, mutta nyt sitten loppui kokonaan blogista kuvatila. Taistelin pitkään tämän ongelman ratkaisussa ja nyt sain tehtyä toisen tilin, jolla nyt jatkossa tähän blogiin kirjoittelen :)

Hellurei! Nyt vihdoinkin sain sen verran järkättyä aikaa, että pääsin tännekkin kirjoittelemaan. Koulussa on ollut nyt paljon kokeita, projekteja yms ja tuntuu vaan ettei aika riitä mihinkään! Itsessäni ärsyttää valtavasti se, että olen niin aikaan saamaton ihminen ja tuuppaan jättämään kaiken aina ihan viime tinkaan, niin koulussa kuin vaikkapa kotonakin. Esimerkiksi lupasin itselleni, etten jätä yhtä isoa koulu projektia viimeiselle viikolle, niin kuinkas kävikään. Ja tosiaan sitä on ollut tässä useampi kuukausi aikaa tehdä... Toinen asia mikä ärsyttää suunnattomasti on tuo paskamainen keli.. Koko ajan vaan vettä sataa ja on pimeää, hyi! Tulisi edes lunta, niin piristäisi huimasti.

Joo kohta jo joulukuu ja tän näköistä täällä...


Lupukin haluaa lunta!

Maanantaina Lupulla oli klinikka-aika. Lupun kaula siis tutkittiin, kun sillä on välillä mennyt kaula ihmeellisesti jumiin. Heti aluksi menin maneesiin ratsastamaan ja eläinlääkäri katsoi miltä Lupun liike näyttää. Ratsastin ehkä n.15min käyden kaikki askellajit reippaasti läpi. Lupu liikkui ihan kivasti ja oli yllättävän energinen. Oli mukavaa ratsastaa omalla moottorilla liikkuvaa hevosta, kun Lupu on yleensä vähän hidasliikkeinen hevonen.

Lupu aineissa
Ratsastuksen jälkeen eläinlääkäri tutki hevosen kaulan ja niskan hieromalla. Hän halusi nähdä miten Lupun pää menee jumiin, joten tein porkkanavenytykset molemmille puolille ja niska meni jumiin. Tämän jälkeen Lupu piti tainnuttaa, koska se ei meinannut pysyä paikallaan ja värkkäsi kokoajan turhia. Hieromisen perusteella ei niskasta löytynyt mitään, joten seuraavaksi niska ja kaula kuvattiin. Lopulta kuvistakaan ei löytynyt mitään poikkeavaa ja päädyttiin semmoiseen lopputulokseen, että hevosella voi jatkaa normi treeniä. Porkkanavenytyksiä ei saa enää tehdä, koska kaikkille hevosille se ei vain sovi. Jännä, kun ei sillä ole aina mennyt pää niistä jumiin. Lupulle annettiin myöskin kipulääkekuuri, koska vuosi sitten tähän ongelmaan auttoi kipulääkitys. Kaikki veriarvotkin olivat kohdillaan, joten ihan terve heppa meillä on. :)

Tiistaina ratsastin ilman satulaa ehkä n.30min. Lupu oli ihan sika hyvä heti jo alusta alkaen! Tein väistöjä käynnissä, ravissa paljon voltteja ja taivutuksia ja laukassa myöskin vastalaukkaa. Lupu oli jälleen mukavan reipas ja ei tarvinut kertaakaan pyytää kunnolla eteen.


Keskiviikkona ratsastin Lupulla normaalin koulutreenin. Heidi laittoi maneesiin ravipuomeja ja Lupu suoritti ne hienosti. Jälleen heppa oli niin virkeällä päällä, että kuskiakin pisti jo kunnolla hymyilyttämään. Mikäköhän tolle hepalle on nyt tullut, kun se on nykyään paljon energisempi ;D Toivottavasti tämä "virkistyminen" kestää pitkään ;) Harjoittelin tai no kokeilin myös vähän taka- ja etuosakäännöksiä, koska luultavasti Pekan treeneissä joudumme niitä tekemään. Voin sanoa, ettei ihan onnistunut :D Lupuhan ei osannut minulle tullessaan edes kunnolla väistöjä ja eikä laukanvaihtoja yms. Se oppi laukanvaihdot tosi nopeasti hyviksi, mutta väistöt ovat vieläkin vähän hankalia, vaikka tehdään niitä lähes joka päivä. Nämä taka- ja etuosakäännökset ovat jääneet aivan liian vähälle, olen niitä ehkä pari kertaa aikaisemmin kokeillut tehdä. Takaosakäänökset sujuvat paljon paremmin verrattuna etuosakäännöksiin. Yleensä se menee vain siihen että hevonen pyörii ympyrää tai peruutta, eikä ymmärrä mitä siltä halutaan. Odotan siis varsin innokkaasti, että näitä treenataan Pekan kanssa.......

Eilen minun oli tarkoitus juoksuttaa Lupu liinassa sivuohjien kera. Aluksi hevonen oli vähän laiskahko varsinkin käynnissä. Ravissa se sitten reipastui, mutta yhtäkkiä hevonen sekosi ja lähti täysiä pukkilaukkaa ympyrällä. Minulla oli täysi työ pitää liinasta kiinni jottei Lupu jälleen kerran pääsisi minulta irti. Päätin sitten päästää hevosen riehumaan irti maneesiin, kerta sillä oli niin paljon energiaa. Lupuhan vetikin sitten aikamoista rallia mylläten koko maneesin pohjan, heh :P

Sitten kouluhommiin!
Tänään heppa sai vapaa päivän. Huomenna meillä on iltatalli ja sen jälkeen lähtään meidän tallin pikkujouluihin :) Sunnuntaina olisi tarkoitus ainakin klipata tuo elukka. Maanantaina meillä on sitten pitkästä aikaa Pekan treenit, jipii!! Kiva päästä taas valvovan silmän alle. Valmennuksesta tulee sitten kunnon treenipostaus, kunhan vain sen kerkiän tehdä :)

2 kommenttia:

  1. Jotenkin kuulostaa tutulta tuo (koulu)juttujen jättäminen viime tippaan.. :D onneksi kohta on joulu!

    Onpa hyvä että Lupun kaulassa ei oo kummempia! Ja muutenkin kiva kun teillä tuntuu menevän mukavasti, toivottavasti Lupu pysyy energisenä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo välillä kyllä pistää ärsyttämään tuo asioiden viime tippaan jättäminen. Varsinkin kokeisiin luku tuottaa ongelmia, jos pöydällä on koulukirja ja tietokone, niin arvaavaan kumman ääreen sitä menee :D Niimpä! Ihana kun tulee Joulu, rakastan vaan sitä joulun tunnelmaa niin paljon :)

      Jospa nyt Lupun kanssa lähtisi hommat sujumaan ja toivotaan, että heppa pysyy energisenä ;D

      Poista