tiistai 6. marraskuuta 2012

Ongelmia toistensa perään

Heipähei vaan kaikille! Nyt pitäisi ottaa itseä vähän niskasta kiinni tämän bloggaamisen suhteen. Edellisestä postauksesta on taas kulunut reilu viikko ja enkä saa aikaiseksi kirjoitettua mitään järkevää. Yritän nyt loppuviikosta tsempata ja kirjoittaa kaikki rästissä olevat postaukset. Koulussakin pitäisi petrata huomattavasti, jos mielin pitää vähintäänkin keskiarvoni samana, jotta pääsisin haluamaani lukioon. Ongelmat myöskään Lupun kanssa ei ole loppuneet... Edelleenkin meidän täytyy jatkaa kuolaimien etsimistä. Varsiniveltä en enää ikinä sen suuhun suostu laittamaan, koska viime viikolla sen kanssa ei oikein sujunut ja se on ilmeisesti liian kova/ohut Lupulle. Meillä on siis tällä hetkellä käytössä vain hackamore, enkä sillä halua joka päivä mennä. Ja mielummin menen kuolaimella, mikäli toimiva sellainen löytyy. Jutalta saan kokeiltavaksi oliivikuolainta ja jotain sprengerin kuolainta, jossa keskellä on semmoinen pyörivä pallukka. Sen pitäisi auttaa hevosta tukeutumaan kuolaimeen. Lisäksi jos nämä ei toimi, niin haluaisin myös kokeilla lusikka- ja matokuolainta. Tämä kuolainasia ei ole ainoa ongelmamme, vaan Lupun pää on nyt alkanut menemään enemmän jumiin lähes joka päivä, joten tänään sen käy hieroja hoitamassa, samalla kun hän hoitaa Hannan hevoset. Katsotaan nyt jos kaikki lähtisi rullaamaan vähän parempaan suuntaan!

EDIT: Hieroja kävi hoitamassa Lupun ja käski soittaa Ylivieskan klinikalle. Äiti soitti sinne ja he sanoivat, että Lupulle pitää alkaa syöttämään magnesiumia ja se tarvitsee akupunktiohoitoa. Sieltä passitettiin soittamaan Oulun klinikalle ja sinne on nyt sitten varattu aika. Lupun kaula mahdollisesti kuvataan siellä. Tälläista siis tällä kertaa..

Tiistaina ja keskiviikkona ratsastin vielä varsinivelellä ja Lupu vielä toimi sillä ihan ok:sti. Keskiviikkona jopa kasasin pari puomia maneesiin ja menin niitä vähän ristiin ja rastiin ja Lupu toimi todella hyvin. Torstaina Jutta laittoi maneesiin kavalletteja, joita mekin sitten menimme. Tällä kertaa ratsastin hackamorella. Lupu oli pienistä kavalleteista ihan innoissaan. Sain hyvin pidettyä rytmin yllä ja askeleet osuivat joka kerta kohdilleen. Perjantaina Lupu sai vapaapäivän ja minä lähdin Essin kanssa elokuviin katsomaan Niko lentäjän poikaa :D Viikonloppuna tuli myös seurattua Ypäjän livelähetystä netistä.

Lauantaina suunnittelin ensin meneväni hackamorella lepopäivän jälkeen, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun Lupun pää meni yhtäkkiä karsinassa 10 minuutiksi jumiin. Hieroin Lupun kaulaa, eikä sekään auttanut. Vein sitten lopulta Lupun lämpölamppujen alle, niin heti jumi aukesi. Annoin sitten hepan olla siinä lämpimässä jonkin aikaa, ennenkuin lähdin ratsastamaan. Laitoin sittenkin Lupulle kuolaimet, koska sillä on mennyt pari kertaa hackamorella ratsastaessa pää jumiin. Noh eihän siitä ratsastuksesta tullut sitten yhtään mitään. Ratsastin n. tunnin, enkä saanut sinä aikana hevosta hyväksi, vaikka mitä yritin. Ai että oli hankalaa edes käynnissä työskennellä sillä.


Sunnuntaina menin ilman satulaa hackamorella. Lupu liikkui hyvin pohkeesta eteen. Yhdessä vaiheessa pyysin Lupua vähän enemmän eteen ja tästähän heppa vähän ärsyyntyi ja pukitti maneesin seinään, heh! Lopuksi ratsastus sujui hyvin ja sain lopetettua ihan hyvään fiilikseen. Eilen menin jälleen hackamorella. En tehnyt mitään ihmeempää, kun Pekka oli pitämässä Hannalle valmennuksia ja minun piti pysytellä pois heidän tieltään. Lupu oli välillä aika hidas pohkeelle ja kun tein vähän tiukempia käännöksiä, niin koko hevonen hyytyi ja ei kääntynyt niin hyvin kuin halusin. Ääh löytyisi nyt joku kuolain, kun tuolla Lupu on niin ärsyttävän hidas.


Niin ja meillä oli viime viikolla se valmennuskeskustelu Pekan kanssa. Luulin että siellä menee ehkä noin 1-1,5h niin loppuen lopuksi olimme siellä kolme tuntia juttelemassa :D oli kyllä oikein hyödyllinen keskustelu. Kävimme läpi ensivuoden tavoitteita ja sitä miten jatkamme treenausta ensi kautta varten. Olisi hyvä, jos pääsisin kahdestikkin viikossa käymään valmentautumassa. Siinä sitten heräsi ajatus, jos muuttaisimme Pekan tallille. Asiassa olisi niin hyviäkin ja huonoja puolia. Hyviä olisi ainakin hyvät ratsastuspuitteet ja ei tarvitsisi kuljettaa hevosta aina valmennuksiin. Huonoja olisi, että hevoset tarhailevat samassa tarhassa, joka ei Lupun kohdalla onnistuisi ja siellä ei myöskään loimiteta hevosia, muuta kuin syyssateilla ja kovemmilla pakkasilla. Lisäksi tallimatka pitenisi 10min suuntaansa. Marttilassa on kuitenkin huiput puitteet ja siellä on hyvä porukka. Ainut miinuspuoli on se, että minun pitää lähteä aina muualle valmentautumaan, koska Pekka valmentaa vain omalla tallillaan ja Petra käy Äimärautiolla. Myöskin puhuimme siitä, jos hankkisimme toisen hevosen, mutta jos joskus toisen hevosen hommaisi, niin mielellään vasta lukion jälkeen. Pekka painotti, että koulu on aina se ykkösjuttu, sitten vasta hevoset. Toisessakin hevosessa olisi hyvät ja huonot puolensa.

PS. Uutta matskua ei nyt pahemmin ole... Mutta video Petran treeneistä on latautumassa Youtubeen

6 kommenttia:

  1. Kyllä Lupukin varmaan pystyisi tarhailemaan jonkun tyyliin eläkeläisponin kanssa? Ja hyvinhän nuo Pekan tallilaiset pärjäävät kisoissa. Siellä on uudet, hienot karsinat ja mielettömän kivoja ihmisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voisihan se tietenkin olla mahdollista. Lupu vaan ei ole koskaan tarhaillut kenenkään kanssa ja kerran kokeilimme yhden pienen hevosen kanssa laittaa samaan tarhaan, mutta meinasi sen jälkeen molemmat olla entisiä hevosia. Lupu kun ei osaa oikein käyttäytyä toisen kanssa ja on kokoajan kiusaamassa toisia. Pelkään sitä, että jos joku toinen hevonen potkaisisi Lupua. Mutta sitten taas jos Lupu olisi jonkun ponin kanssa ja niille tulisi riitaa niin ponille saattaisi käydä aika kalpaten. Muuten voisin ihan hyvin Lupun tarhata jonkun kanssa... Äitikään ei Lupua haluaisi mielellään tarhata kaverin kanssa.

      Kieltämättä Pekan tallilaiset pärjäävät hyvin kisoissa!Ja kuten Pekka sanoi, että silti niillä on/on ollut sm-tason hevosia, vaikkei niitä loimitetakkaan, ettei se menestys siitä riipu. Mutta kuitenkin hevoset ovat yksilöitä ja lupu on tunnetusti vähän turhan herkkis kaikelle mahdolliselle,kuten nytkin pää jumi. Pekan tallilla on myös paljon mukavia ihmisiä. Marttilassa olemme kuitenkin tykänneet paljon asua ja siellä on kuitenkin Hanna(lupun ent.omistaja) ja paljon minun kavereita. Mutta mutta näitä asioita pitää tässä mietiskellä nyt ajan kanssa. :)

      Poista
  2. kyllä Lupu saisi luultavasti takin päälle :) toivottavasti kaula selviää. Ja voin kokemuksesta sanoa, että kyllä lukiosta selviää kahdenkin kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, en sitten tiedä aletaanko siellä kuitenkaan hirveästi poikkeamaan loimituksessa, mutta tätä pitää pohdiskella vanhempien ja Pekan kanssa :) Toivotaan! Toivottavasti ei oo mitään suurempaa siinä. Ainakin sinä oot selvinnyt kahden kanssa! Kyllä määkin varmaan selviäisin, mutta Pekka sai kyllä aika hyvin iskostettua isälle ja Päiville, että kannattaa hankita toinen heppa vasta sen jälkeen :DD Eipä nyt toisaalta toiselle ole tarvettakaan, mutta ainahan se kaks ois kivempi ;)

      Poista
    2. Hahhah! Pekka on tunnetusti koulun puolesta puhuja mikä on kyllä hyvä. Mutta sekin on ihmisestä kiinni - jollekkin yksikin hevonen voi tuottaa vaikeuksia. Pohtikaa asiaa, mekin vaihettiin sillon tuonne melkein juuri valm takia. :)

      Poista
  3. Toivottavasti toi kaulahomma nyt selviäis :/

    VastaaPoista