maanantai 18. maaliskuuta 2013

Alustavaa kilpailukalenteria

Innostuin nyt katselemaan vähän tulevan kauden kisakalenteria tarkemmin. Mitkään näistä ei ole 100% varmoja, sillä suunnitelmat voivat aina muuttua. Toivotaan ainaskin, että heppa pysyisi terveenä, eikä kisakausi menisi sen takia pilalle :) Sulkeissa olevat ovat vielä aika auki mennäänkö vai eikö mennä. En tiedä kiinnostaako ketään lukea tuota kisakalenteri suunnitelmaa, mutta itselleni siitä kuitenkin on hyötyä.

maaliskuu

24.3 Oulu/OR kansallinen110cm ja (120cm (uusinta 120-130cm))

Vuosi sitten


huhtikuu

7.4 Kajaani kansallinen120/110cm ja 130/120cm
(20.4 Ruukki  alue (110cm) ja 120cm) En tiedä mennäänkö näihin kisoihin, mennään varmaankin, jos on hallikisat. Kutsussa ei käy asiaa ilmi :D
26-28.4 Ypäjä Spring show

toukokuu

5.5 Oulu/OR aluekisat ulkokentällä
18-19.5 Oulu/Pikkarala kansallinen
25-26.5 Iisalmi kansallinen  -Tänne mennään ehdottomasti. Viime vuonna oli niin mukavat kisat Iisalmessa :) Vissiin mökkikin jo varattu? :D

Iisalmi 2012

kesäkuu

(7-9.6 SM Ypäjä) Taidetaan varmaankin skipata nämä karkelot vielä tänä vuonna :)
16.6 Oulu/OR kansallinen      
29-30.6 Tampere Summer challenge tai Salo joukkue SM - Tampereella näyttäisi olevan myös junioriluokkia.

heinäkuu

13-14.7 Korpilahti kansallinen
(18-21.7 Jumping Kemiö) Ilokseni huomasin, että kisat ovat siirtyneet viikolla aikaisemmiksi, joten sinne sitten mahdollisesti päästäisiinkin. Kuitenkin on niin kaukana, että pitänee vielä miettiä asiaa. Huippua olisi päästä!!
26-28.7 Rovaniemi kansallinen -Ehdoton yksi lempparipaikka, siellä on tähän mennessä aina mennyt kisat meidän osalta hyvin ;)


elokuu

(4.8 Kiiminki alue-este)
29.8-1.9 Kalajoen venetsialaiset  -Tämä kuuluu kans "pakko päästä" -listalle. Venetsialaisissa on vaan aina niin mahtava fiilis ilotulituksineen :)

syyskuu

7-8.9 Kiuruvesi kansallinen, viimeiset ulkokenttäkisat
(27-19.9 Ypäjä Horse show)

lokakuu

13.10 Oulu/OR hallikansalliset    

Daniponi 2011

marraskuu

(24.11 Tampere Junioreiden hallimestaruus)


Täytin tänään 16 vuotta :) Äidilläkin on huomenna synttärit, joten nyt saa leipoa sitten urakalla. Pekallekkin pitäisi kakku keskiviikoksi leipoa, kun tipahdin Lupun selästä :D Käytiin tänään Ratsumestareilla katsomassa uusia saappaita, sieltä löytyi vain yhdet sopivat, mutten halua nyt Mountain horsen saappaita. Nykyiseni ovat juurikin Mountain horsen, olen ollut muuten ihan tyytyväinen, mutta tässä kahden vuoden aikana on kolmesti hajonnut vetoketjua ja nauhat katkeilee aika helposti.. Liikkeeseen on tulossa kuulemma keväämmällä lisää saappaita, joten katsellaan tarpeen mukaan niitä sitten. Nykyiset pitää vielä viedä korjaukseen. Joudun kuitenkin varmaan menemään sunnuntain kisoissa kaverin toisella saappaalla. Haluan nimenomaan vain yhden saappaan, sillä oma on aina parempi ;)

Kuitenkin Ratsumestareilta löytyikin sitten uusi kisatakki, jee!! Nyt saan heittää hyvästit vanhalle Pikeurin lörpölle kisatakille :) Ostettiin siis Equilinen ihan perus musta x-cool kisatakki. Se voisi olla hitusen tiukempi, mutta istuu kuitenkin tuhat kertaa paremmin kuin edellinen teltta. Takkeja oli jäljellä vain yksi kipale, joten saatiin siitä sitten 125e alennusta, not bad! Eiköhän tällä pärjätä ainakin seuraavat parisen vuotta! :D Tuo vanha Pikeurin takki tuleekin sitten tässä lähiaikoina myytiin. Noista saappaista tuli muuten mieleen, että bongasin eilen hötönetistä tällaiset saappaat. Mitäs ootte mieltä? Kelpais ainakin meitsille ;) Enpä oo pahemmin kenenkää jalassa tuollaisia nähnyt.

Ei saatu yhtään järkevää kuvaa :D Joko kauheen vakava...

Tai sitten kauhee irvistys :DD

Tänään oli Lupuskalla vapaata. Eilen ratsastin sen maneesissa. Heppa toimi jälleen tosi hyvin! Aluksi käynnissä vastusteli, joten siirryin melko nopeasti ravaamaan. Ravissa Lupu lopetti värkkäämisen ja oli mukava ratsastaa. Aloitin ensin pidemmällä ohjalla ratsastuksen ja pikku hiljaa keräilin sitten ohjat käteen ja työtin hevosta enemmän. Ravissa tein myös vähän avotaivutusta, joka oli vasemmassa kierroksessa paljon haastavampaa. Laukassa jälleen ensin pidemmällä ohjalla kevyessä istunnassa laukaten. Otin mukaan kavallettilinjan (17m) ja tulin sitä 5,6 ja neljällä askeleella. Oikessa kierroksessa tämä sujui hyvin, mutta vasen oli jälleen hankalampi. Minua alkoi ärsyttämään Lupun vinous ja meinasin hetkeksi menettää hermoni. Lupukin muuttui taas siinä vaiheessa hankalaksi ja älysin rauhoittua, jolloin heppakin yhtäkkiä toimi taas kuin unelma. Sen jälkeen ei ollut vasemmallekkaan ongelmaa. Lopuksi otin vielä eteen alas raveja :)

Nyt jotenkin tuntuu siltä, että sileällä ollaan tehty huima harppaus eteenpäin tässä lähi aikoina, mutta estepuoli on aika vaihtelevaa. Katsotaan keskiviikon Pekan treeneissä sitten sitä katastrooffia uudelleen :D

2 kommenttia: