maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kauden aloitus; viimeisen esteen kirous!

Nyt on sitten kisakausi vihdoinkin päästy aloittamaan! Kuski oli selvästikkin jäänyt vielä talviunille, mutta eiköhän se tästä lähde rutiinin myötä taasen sujumaan. Hevoseen saa olla kuitenkin ylpeä, sillä Lupu ei varmaan koskaan ole käyttäytynyt noin hienosti ja fiksusti kisapaikalla. Ehkä se alkaa jo pikku hiljaa aikuistua ;)

Ennen kisoja torstaina juoksutin Lupun ensin liinassa ja päästin lopuksi pojan myös irti. Heppa oli kyllä niin innoissaan taas! Suunnittelin kuvaavani joskus videon juoksutuksesta ja maastakäsittelystä, jotta tulisi jotain eri materiaalia välillä. Saa nähdä saanko koskaan aikaiseksi sitä tehtyä :D Nimimerkillä varustepostaus piti tehdä jo vuosi sitten...Perjantaina ratsastin ilman satulaa ja lauantaina läpiratsastin Lupun sunnuntain kisoja varten. Heppa tuntui oikein toimivalta ja hyppäsin muutaman kerran paria kavallettia. Ratsastuksen jälkeen buunasin hepan kisakuntoon; nypin harjan, leikkasin niskasiilin, pesin jalat ja hännän ja putsasin varusteet.

(c) kirmailevat.kuvat.fi
Sunnuntaina sain nukkua pitkään, sillä luokkani arvioitiin alkavan vasta klo 14.30. Heti jo herättyäni vähän jänskätti, mutta pystyin kuitenkin syömään aamupalan. En nimittäin jännittäessäni pysty syömään ja juomaan juuri mitään, sillä muuten saattaa tulla aika nopeasti tavaraa takaisin :D Ei ole mikään kovin kiva juttu, sillä joskus on huono olo noustessaan hevosen selkään, kun ei ole pystynyt syömään mitään. Vasta startin jälkeen voin syödä ja juoda huoletta... Tallille menimme hyvissä ajoin joskus 12 aikoihin. Pakattiin tavaroita autoon ja hain hevosen sisälle. Lupukin aavisti, että nyt ollaan lähdössä jonnekkin ja oli hieman hermostuneen oloinen. Itselläni oli ajoittain valtavan huono olo ja oli naurettavaa, kun jännitin niin paljon, sillä viime kaudella menin niin monta kympin rataa. Kisapaikalla olimme 12 jälkeen ja siinä oli hyvin aikaa tutustua rataan ja laittaa heppa kuntoon.


Kuskilla tuskainen ilme :D

Verkassa sai olla 8 ratsukkoa, joten verryttelin sitä ennen käynnissä ja ravissa hevosta kentällä. Hirveästi en laukannut, sillä pohja oli melko liukas. Keli oli kerrankin mitä mainioin, aurinko paistoi kirkkaasti ja piti hakea aurinkolasitkin, jottei pää menisi kipeäksi. Lupu tuntui pihalla toimivan ihan kivasti, mutta sitten maneesiin siirtyessä se ei enää ollut niin hyvin kuulolla. Pekka ei ollut vielä ehtinyt paikanpäälle, mutta onneksi ihana Jutta tuli auttamaan minua verkassa. Lupu hyppäsi tosi kivasti ja sain hyvää rytmiä ylle. Lähdinkin sitten oikein positiivisin mielin radalle. Rata menikin oikein mukavasti ja sujuvasti toiseksi viimeiselle esteelle asti. Sen hypättyäni minulla ei ollut mitään hajua missä oli viimeinen este ja ratsastin sen ohi... Jouduin sitten tekemään voltin ja sen seurauksena 4vrp! Että otti päähän tuollainen aivan naurettava virhe!! Muuten rata tuntui lasten leikiltä ja hevonen hyppäsi hyvin, mutta sitten minä pilaan kaiken.. Olisi vielä tullut ihan hyvä aikakin ja mahdollisesti olisi irronnut myös junnu halli P-SM mitalli. Mutta aina ei voi onnistua!
Kympin radan jälkeen vietiin hevonen pariksi tunniksi koppiin syömään ja sen aikaa katselin kisoja ja söin vähän ruokaa! :D Kyllä alkoi heti ruoka maistua suorituksen jälkeen, vaikka edessä olikin vielä 120cm luokka. Lähtöjä oli yllättävän paljon, joten kisat venyivät ihan iltamyöhäseen asti. Kun viimeinkin pääsin taas Lupsakan selkään, niin pihalla olikin jo hieman kylmä, kun aurinko ei enää paistanut. Verkassa tällä kertaa oli Pekka auttamassa. Lupu oli vähän laiskemman tuntuinen, mutta toimi kuitenkin ihan hyvin. Pystylle tulin aina tosi hyvin, mutta okseri osoittautuikin aika hankalaksi. Aloin aina pyytämään hevosta liian kaukaa, mutta sitten Lupu joutuikin ottamaan vielä yhden pienen askeleen. Sama toistui uudelleen ja Lupu kielsi kerran. Viimeisellä kerralla tulin vihdoinkin ihan hyvin okserille.

Radalle lähtiessä olin opetellut varmaan 100 kertaa radan ulkoa, joten ei ollut pelkoa siitä, etten osaisi rataa. En herätellyt Lupua tarpeeksi ennen ekaa estettä, joten rata alkoi vähän alitemmossa ja löysästi. Jäin liikaa värkkäämään ja hypyt tulivat aika lähelle. Kolmosen jälkeen kuitenkin alkoi sujumaan paljon paremmin ja löysin hyvän rytmin. Kunnes sitten tuli viimeinen este..... aloin säätämään jotakin omia ja tein saman virheen kuin verkassakin ja Lupu kielsi! Arggggghhh, ei muuta kuin uusi lähestyminen ja puhtaasti ylitse. Arvostelu oli AM5, joten ei päästy korotettuun uusintaan tällä kertaa.


Kokonaisuudessaan ihan jees kisakauden aloitus. Olisi voinut mennä paremminkin, mutta myös huonomminkin. Hevonen kyllä hoiti homman hienosti ja käyttäytyi niin fiksusti. Meillä oli ihan ilmi selvästi viimeisen esteen kirous, joka vainosi meitä :DD Keh keh, koskaan vika ei ole kuskissa ;)) No joo täytyy vain saada rutiinia paljon tähän hommaan, niin saataisiin radat sujuvimmiksi, lähinnä ne 120cm radat. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin kohti tulevia haasteita.

4 kommenttia:

 1. Lupuhan näytti todella hyvältä radalla! Ihan erilaiselta, kuin mitä katselin silloin n. kuukausi sitten teidän valmennusvideota! Hienosti menette ja onnea tulevalle kaudelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jep, se on muuttunut kyllä parempaan suuntaan! Olenkin kiinnittänyt paljon huomiota eteenkin sileäntyöskentelyssä hevosen suoruuteen. Muutenkin meillä sujuu työskentely niin esteillä kuin muutenkin, nykyään paljon paremmin ja ratsastus on taas mukavaa. :-)

   Poista
 2. Tosi hyvän näköset radat! Todella hyvältä näyttää :)
  Ja vielä täällä olisi sulle haaste: http://qheppa.blogspot.fi/2013/03/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! (: Jess haastetta pitkästä aikaa ;)

   Poista