lauantai 9. maaliskuuta 2013

Päivät vilisee silmissä

Hengissä ollaan! Rukalta ollaan palattu ja siellä oltiinkin yksi päivä enemmän kun mitä oli tarkoitus olla :) Hauska ja mukava reissu oli ja sai hetkeksi unohtaa kaikki hevosiin liittyvät asiat. Nyt on taas hitusen enemmän puhtia jatkaa treenejä ja katsoa asioita uudessa valossa. Olenkin lukenut paljon erilaisia blogitekstejä ja niiden avulla omaksunut uusia toimintatapoja hevosten suhteen. Muutenkin olen päättänyt turhaan sterssata tulevasta kilpailukaudesta ja menestymisestä. Ei minun tarvitse edetä samaan tahtiin kun jotkin muut vaan menen sitä vauhtia eteenpäin, mikä minusta tuntuu hyvältä. Turhaa siis kasata paineita siitä, että minun on pakko päästä hyppäämään isompia ja isompia ratoja ja päästä SM kisoihin jne. Silloin koko hommasta menee maku ja ratsastus tuntuu vain hampaat irvessä treenaamiselta, niin kuin se on välillä tuntunut. Ratsastushan on minulle harrastus, niin senhän pitäisi olla mukavaa ja hauskaa!

Joo aihe vähän karkasi käsistä....Tässä muutama kuva Rukalta :)




Normi meininki :D




















Palataan vielä sinne mihin viimeksi jäätiin eli viime lauantain Hannan valmennukseen. Sehän meni siis aivan perseelleen, eikä hommasta meinannut tulla yhtään mitään. Ensin syytin vain hevosta, koska se oli niin hankala. Myöhemmin videolta katsottuani, minun olisi pitänyt vain ratsastaa kahta tehokkaammin, eikä vaan ajatella, että " kun tämä ei nyt näytä yhtään toimivan, niin sama se vaan luovuttaa koko touhu". Itselläni siis iski valmennuksen alussa asennevamma ja heitin hanskat tiskiin ja valitin kuinka hankala hevonen oli. Tottahan se oli, ettei Lupu helpolla päällä ollut, mutta ei asiaa auttanut se, että itse lakkasin ratsastamasta. Alkuverkassa jo Lupu oli hankala ja venkslasi suullaan kokoaja, enkä saanut mitään tuntumaa hevoseen. Silloin olin jo turhautua, mutta ajattelin vielä yrittää. Alkuhypytkin onnistui ihan jees, tultiin linjaa eri laukkamäärillä.


Ongelmat alkoivat ratoja hypätessä. Vaikka estekorkeus olikin pieni, kaikki vaan tuntui minusta mukamas niin hankalalta ja menin epävarmaksi. Ratsastin todella huonosti! Lupu tuntui jotenkin löysältä ja huonolta ja ajattelin vain kokoajan satulassa olevan jotakin vikaa, vaikka todellisuudessa minussa oli se vika! Lopulta minua alkoi ärsyttämään, eikä hyppäämisestä tullut enää mitään. En löytänyt sitä oikeaa fiilistä ja päätin lopettaa. Hanna kävi hyppäämässä Lupulla ja sanoi sen toimivan ihan hyvin. Minusta se vaan tuntui niin hankalalta ja vahvalta suustaan. Hannakin kyllä huomasi Lupun olevan aika vino ja sillä on pää mutkalla ihan vasemmalle. Hannan jälkeen kipusin itse vielä kyytiin ja hyppäsin pienen radan metrin korkeudella... Huoh, että otti päähän! Oma asenteeni vaan pilasi kaiken ja koko valmennus meni ihan plörinäksi. Oli tarkoitus vieläpä hypätä kunnolla raa eri korkeuksilla, mutta minkäs teet..

Lupulta terkkuja kaikille lukijoille! :)


Viime päivät onkin mennyt sitten näin:
su: ratsastin gramaaneilla
ma: Eeva juoksutti
ti: Eeva ratsasti, oli kuulemma tosi hyvä
ke: vapaa
to: Minun oli tarkoitus ratsastaa, mutta jäätiin vielä Rukalle, joten Eeva ratsasti. Lupu oli ollut aika löysä.
pe: Ratsastin Lupulla maneesissa. Aluksi oli todella löysä ja vastusteli. Tuli kuitenkin lopulta hyviäkin pätkiä, mutta nimenomaan vain pieniä pätkiä. Lupu oli varsinkin laukassa aika hankala ja vain nakkeli päätään. Hannakin sanoi, että sen pitäisi olla paljon tasaisempi edestä, joten katsotaan auttaisiko joku toinen kuolain.

Tänään piti olla Hannan valmennus, mutta se peruustui pakkasen takia. Kokeilin Hannan yhtä kuolainta( en tiedä sen nimeä, mutta se näkyy alla olevassa kuvassa).


Lupu oli sillä paljon tasaisempi, kun kolmipalalla. Lupu painoi tällä aika paljon kuolaimelle ja tämä systeemi oli turhan vahva Lupulle. Lupu tuntui juoksevan alta pois, vaikka muuten työskentelikin ihan hyvin. Saattoi olla myös energinen pakkasen takia, mutta silti se ei tuntunut ihan meidän kuolaimelta. Lupu kuitenkin on kolmipalalla tosi kivan tuntuinen ja kevyt, kun sen suu vaan pysyy hiljaa, mutta suurinosa ajasta menee vain värkkäilyyn, joten sekään ei ole hyvä juttu. Huomenna jatkuu kuolaimien testailu ja toivottavasti pystytään pitämään myös estevalkku :)

Ajattelin myös aktivoitua tämän blogin suhteen! Harmi vaan kun hiihtoloma meni vilisten ohi, enkä siellä Rukalla ehtinyt kirjoittelemaan. Lähiviikkoina pitäisi tehdä se varustepostaus ja ehkä jotakin muutakin mukavaa. Laittakaahan  ideoita kehiin! Kohta on 200 lukijan raja rikottu, niin senkin kunniaksi voisi tehdä jotakin mukavaa. Haluaisitteko jotakin arvontaa yms? Jos pidän arvonnan, niin mitä haluaisitte palkinnoksi?

6 kommenttia:

  1. Joku ei hevos aiheinen postaus olis kiva :-) esim. joku kaveri postaus tmv.
    P.s meijänki pitää kyllä joskus lähtä rukalle riehumaan, apinaiseni!!!!!! ;--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, vois kyllä semmoisen tehdä ;) Ja ehdottomasti pitää lähteä riehumaan ja nyt nähdä tässä joku päivä!!!!!!!!!! En ees muista millon ollaan viimeksi nähty ja mun lahjakin odottaa saajaansa ;))))

      Poista
  2. Varustepostaukset on parhaita! :)

    VastaaPoista
  3. Lupu kyllä näyttää koko menon ajan aivan banaanilta vasemmalle, eli se on vino koko rungostaan ja se kääntää häntänsäkin vasemmalle suorallakin liikkuessaan, se myös laukkaa paremmin vasemmalle kuin oikealle. Oletko näyttänyt hevosta esim. jollekin osaavalle kiropraktikolle? Eihän vaivan tarvitse kovin iso olla haittaakseen hevosta ja nopeasti tämä pieni vaiva alkaa häiritsemään hevosta sen takia, että joutuu liikkumaan väärällä tavalla varoen sitä mystistä ongelmakohtaa, joka taas kipeyttää lihaksia ja kuormittaa kroppaa ja näin on oravan pyörä valmis.
    En usko, että sinun ratsastuksessasi on varsinaisesti mitään vikaa, mutta turhaan lyöt päätä seinään hevosen kanssa ja soimaat itseäsi :)
    Myös kaikki tahmeudet liikkua, pään viskomiset ja laukkaamisvaikeudet viitavat johonkin ongelmaan muualla kropassa, eikä varmaan asia korjaannu kuolaimen vaihdollakaan. Mutta tsemppiä teille treeneihin ja toivottavasti voitatte kaikki haasteet, ja muista kuunnella hevosta, se ei kettuillakseen halua vastustella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa! Tämän banaanimaisuuden muistaakseni huomasin jo viime kesänä? Eli se onollut jo pidempään ongelmana. En ole ajatellut sen koskaan olevan mitenkään hirveän paha ongelmana, mutta se tosiaan voi heijastaa paljon muuallekkin. En kuollakseni muista onko Lupulla käynyt kiropaktikko, sillä sitä on hoidettu monenlaisin konstein. Mm, akupunktiolla ja hieronnalla. Kaikki sitä hoitaneet ovat sanoneet, että Lupu on hyvin sopusuhtainen lihaksiltaan, eikä pahemmin mitään suurempia jumeja ole löytynyt. Eli ei varsinaisesti mitään toispuoleisuutta ole löytynyt, vaikka ratsastaessa sen kyllä huomaa, eteenkin esteillä.
      Täälläpäin piti käydä joskus joulukuussa yksi osaava kiropaktikko. Hän ei kuitenkaan ilmeisesti päässyt tulemaan, joten se sitten jäi. Olisi kyllä kiva viedä Lupu sellaiselle, josko sieltä löytyisi jokin ongelma. Koska jostakinhan nämä vastustelut yms johtuvat, pitäisi vain se vika saada löytymään, mikä onkin yllättävän haasteellista. :) Kiitos tsempeistä!

      Poista
  4. Googlaapa osteopaatti Tiina Nyholm Oulusta. Tekee osteopaattisia hoitoja myös hevosille. Lupu näyttää tosiaan banaanilta.

    VastaaPoista