tiistai 11. kesäkuuta 2013

Finnderby 2013

Aloin jo potemaan huonoa omatuntoa blogin hiljaiseloa kohtaan, joten "pakko" oli ryhdistäytyä ja tulla kirjoittamaan teille kisaviikonlopusta. :D Kokonaisuudessaan meillä oli oikein mukava viikonloppu Ypäjällä ja Lupukin näytti hyvin osaamistaan! Kuvia ei kauheasti ole, kun piti säästää akkua ja muistikorttia Hannan ratojen kuvaamiseen.

Keskiviikkona heräsimme jo aamuvarhain, sillä tarkoitus oli lähteä klo 8 aikaan ajamaan kohti Ypäjää. Hanna tuli tallille vähän myöhässä, joten myöhästyimme n.45min, mutta väliäkös tuolla. Pääsimme lopulta starttaamaan Oulunsalosta viiden hevosen kanssa. Matkaan meni n.8 h pysähdyksineen (Hesburger) ja kerran onnistuimme eksymään huoltoasemalla. Perillä hevoset vain kävelytettiin ja grillattiin porukalla.

Pakollinen ruokapaikka ;)

Torstaina oli vuorossa ensimmäinen kisapäivä. Lupu starttasi heti ensimmäisessä luokassa, joka alkoi klo 11. En tiedä miten onnistuimme möhlimään aikataulun niin huonosti, kun tajuttiin kahveja juodessa, että 20 minsan päästä pitäisi olla kaksi hevosta valmiina letitettyinä lähtemään kisapaikalle. Huhhuh sitä juostiinkin sitten pää kolmantena jalkana, mutta lopulta myöhästyimme vain 10min ja Hanna ehti hyvin verryttelemään Winolalla, jolla hän starttasi luokassa ensimmäisenä.

Lupu oli vuorossa Winolan jälkeen ja verryttelyssä se hyppäsi todella hyvin. Minä tyhmänä olin jäänyt katsomoon kuvailemaan Hannan suorituksen jälkeen, vaikka olisin ehtinyt auttamaan hevosien vaihdossa. Onneksi äiti ja Hannan hevosenhoitaja hoitivat tilanteen ilman minuakin. Ennen Lupua olisi pitänyt olla vielä yksi ratsukko, mutta he peruivat osallistumisensa. Niimpä Lupu ei ehtinyt tutustua isoon derbyareenaan ollenkaan. Lisäksi herra ei suostunut tulemaan portista sisään, koska se oli niin pelottava (koko viikonlopun ajan). Kun se viimein saatiin talutettua sisään Hanna sai jo lähtömerkin ja ensimmäinen este oli derbykentän toisessa päässä. Lupu oli sen näköinen, että mihin helevettiin hän on joutunut :D Katsoi vain silmät pyöreinä isoa nurmikenttää esteineen. Rata olikin aika jännittynyt ja varsinkin eka hyppy oli mielenkiintoinen. Nelos este oli sarja ja Lupu vain hyytyi a-osalle ja siihen tuli siis kielto. Loppu rata sujuikin sitten ongelmitta.Hyvin Lupu kuitenkin hyppäsi elämänsä toisen 130cm luokkansa. Hanna totesikin, että seuraavina päivinä hän laittaa pidemmät kannukset ja raipan. Hannan olisi pitänyt mennä vielä Foxilla sama luokka, mutta harmittavasti se sai pienen sairasloman. Winola kuitenkin teki hienon nolla radan ja sai sinivalkoisen ruusukkeen. Iltapäivällä oli vielä vuorossa senioreiden SM luokka, mutta Lux ei nähtävästi oikein tykännyt ajatuksesta ja Hanna ei päässyt enää muina päivinä jatkamaan SM skapoissa.

Perjantaina hyppäsi vain Lupu ja Winola. Siltikin hommaa tuntui riittävän, kun piti uudelleen laittaa nurmihokit takaisin jalkoihin ja radan jälkeen ottaa pois. Aikataulukin suunniteltiin paremmin, eikä tarvinut kiireessä juosta paikasta toiseen. Minä en myöskään jäänyt Winolan radan jälkeen katsomoon istuskelemaan :D Vuorossa oli jälleen 130cm luokka, mutta se sisälsi derbyesteitä. Hanna päätti, ettei Lupun kanssa niitä hyppäisi, vaan menisi ihan normi esteet, jotta saataisiin puhdas suoritus alle. Verryttelyssä Lupu sai jonkun sekokohtauksen, mutta muuten meni ihan hyvin, paitsi portista meneminen oli taas ylitsepääsemätön juttu. Rata meni hyvin ja Lupu hyppäsi kivasti. Vähän epätasainen se oli välillä edestä, mutta epävarmuutta ei ollut enää yhtään. Yliaikaa tuli perusradalta, kun Hanna meni ne normi esteet, joiden takia piti tehdä pidemmät tiet.

Lauantaina olikin sitten viimeinen kisapäivä meidän osalta. Ensin oli vuorossa Finnderby luokka, jonka Hanna hienosti voitti ainoana nolla radalla Winolan kanssa, jee! Sen jälkeen tulikin sitten melko kiire, kun Hanna joutui mennä haastatteluun ja meidän piti kolmestaan rynnätä tallille laittamaan kahta hevosta kuntoon seuraavaa luokkaa varten. Minun piti lisäksi ratsastaa Winola tallille ja vieläpä shortsit jalassa :D Vähän hävetti, kun tuli oikein hienoja kouluratsukkoja vastaan ja minä vetelen siellä kypärä vinossa ja shortsit jalassa juuri Finnderbyn voittaneella hevosella. Tallille päästyähyppäsin melkein heti Lupun selkään ja ratsastin sen sitten kisapaikalle, niin kuin muinakin päivinä.

Finnderbyn voittaja ratsukko. Winola okein ylpeänä :)

Radalla Lupu hyppäsi todella hyvin ja oli paljon tasaisempi kuin muina päivinä. Hienosti Hanna ja Lupu sijoittuivat toiselle sijalle 130cm luokassa :) Luokan jälkeen takaisin tallille ja hepalta varusteet pois. Nopeasti pääsimme lähtemään ajamaan kohti Oulua tällä kertaa kahden hevosen kanssa. Mukaamme lähti Foxi ja Hanna jäi kolmen hevosen kanssa vielä viikoksi etelään. Perillä kotitallilla olimme vasta klo 2 yöllä ja oli melko väsynyttä porukkaa siinä vaiheessa.

Video on hyvin sumea, koska äiti osaa niin hyvin tarkentaa...


Mukava reissu oli siis ja tutustuin moneen hauskaan ihmiseen Ypäjällä. Ehdin myös nähdä vähän kavereitakin ja shoppailla. Mukaan tarttui "karsinaportti" ja aivan ihana Animon bling bling kisapaita <3 Ne esittelen sitten vähän myöhemmin.

Pitäisi muistaa tässä joku päivä tilata Fotomedialta kuvia viime vuoden kisoista :DD Yksi hyvä kuva löytyi myös Hannasta ja Lupusta viime viikonlopulta. Niitä myös sitten myöhemmin, kunhan joskus ne saan sieltä tilattua... Nehän piti melkein vuosi sitten tilata, mutta tuli pari muuttujaa..

13 kommenttia:

 1. Mä luulen että näin teidän torstaina(?), seisoskelitte siinä nurmella kai porukalla ja mulla oli joku heppa kädessä myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, että olen meidät nähnyt :D Joka päivä oikeastaan seisoskeltiin siinä verkkakentän viereisellä nurmella :)

   Poista
 2. Heh, mitäs noloa siinä on ratsastella Finnderby voittajalla ;D Ei ihan moni likka pääsekään niin tekemään! :D Ihana toi kommentti tossa perjantain radalta 'Kato sehän hyppäs' :D Naureskelin sitä täällä itsekseni tovin :) Lupu hyppäsi oikein hyvin nuo 130 esteet! :) Tsemppiä tälle kaudelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah hävetti vaan pikkasen, kun itellä jotkut paskaiset shortsit jalassa ja vastaan tulee sellaisia tip top kouluratsukkoja :DD No joo nuo kommentit oli aika hyviä ;D Lupu näytti tosiaan helposti hyppäävän nuo 130cm esteet ja Hanna totesikin, ettei pienellä treenillä 140cm radatkaan olisi ongelma. Kiitos paljon tsempeistä, toivotaan nyt että alkaisi hommat taas sujumaan :-)

   Poista
 3. "Perillä hevoset vain kävelytettiin ja grillattiin porukalla." rupes naurattamaan tuo lause :DD Mutta hienosti noi radat Hannalla ja Lupulla meni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD joo grillattiin katos ne heposet ;)

   Poista
  2. :DDDDDD et oo kirsi ymmärtäny että ne hevoset grillataan vasta jos ne ei kulje, ei ennen kisoja ;)

   Poista
  3. No jos tarpeeksi alkaa ärsyttämään, niin voi ne grillata jo ennen kisoja ;) ei tartte mennä sinne radalle asti nolaamaan itseään.

   Poista
 4. Hemmetti mä oon ollu tosi hyvin hereillä lauantaina kun katoin tota 130cm luokkaa! :D Ajattelin, että Hannan hevonen muistuttaa kummasti Lupua, mutta en sitten osannut yhdistää kun eihän mulla ollut lähtölistoja ja en muistanut, että olitte Ypäjällä... Oli miten oli, Lupu suoriutu radasta hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD aika hyvin oot tosiaan ollut hereillä! Eikun Hannalla on katos Lupun kaksoisolento ;)

   Poista
 5. Sulla on upee hevonen ja hyvät puitteet treenata, tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
 6. We are a gгoup of volunteers and startіng
  a new ѕсheme іn our community.
  Yοuг website offered uѕ with
  νaluable info to work on. Yоu've done a formidable job and our entire community will be grateful to you.

  my blog ... näSplastik

  VastaaPoista