torstai 1. elokuuta 2013

Elämä on täynnä valintoja

Nyt on asiat hieman selkeytyneet, niin voin kertoa tulevista suunnitelmista tännekkin :) Juttelimme alkuviikosta Hannan kanssa miten jatkamme tästä eteenpäin. Lupun käytös Rovaniemellä oli hyvin erikoista, eikä se ole aiemmin noin tehnyt. Varsinaista syytä emme tuolle käytökselle tiedä, mutta väsymys ja stressi saattoivat olla aika olennainen tekijä. Lupuhan oli koko edellisviikon juossut tarhassa ötököitä karkuun, eikä ollut syönyt kunnolla ruokiaan. Viimeisenä kisayönä oli melkoinen ukkoskuuro ja Lupu oli melkein tullut jabasta läpi. Ei siis ihmekkään, jos oli hieman väsyttänyt.

Tässä vielä muutama kuva Rollosta. Kiitos Fiia Lappalaiselle kuvista! :)

DAY 1

Kuski erittäin pirteänä lähdössä radalle.. No heppa sentään edustaa! Tuossa näkyy muuten se mun uusi blig bling Ainimon kisapaita <3
"Istahdan tähän nyt pikku taolle, ratsasta paremmin, nii saatan hypätkkin!"
Jotakin yritystä edes!
"Määhän sanoin, et ratsasta paremmin!"

Tämä viikko otetaan hyvin rennosti. Sunnuntaina kävin Heidin kanssa n.1,5h kävelemässä ja vähän hölkkäämässä maastossa. Maanantaina Lupu sai vapaapäivän ja tiistaina juoksutin sen kevyesti liinassa. Eilen menin maneesissa ilman satulaa vain askellajit läpi ja tänään se sai juosta irti maneesissa ja minun perässäni.

Ensi viikolla Hanna ratsastelee Lupulla ja perjantaina lähdemme Lappeenrantaan kisoihin. Siellä Hanna hyppää Lupulla pari 130cm luokkaa. Ratojen perusteella voimme punnita mitä tehdään seuraavaksi. Jos Lupu käyttäytyy samallalailla Hannan kanssa eli ei hyppää tai suostu liikkumaan, niin sitten suuntaamme klinikalle tutkimuksiin. Jos kuitenkin kaikki menee hyvin, niin varmaankin jatkamme treenejä normaalisti. Sen näkee sitten Kalajoella kisoissa possuileeko se vain minun kanssani, vai johtuiko Rovaniemen sikailut väsymyksestä yms. Jos käypi niin, että heppa ei vaan toimi minun kanssani, mutta toimii paremmalla ratsastajalla, niin sitten varmaan pitää vaihtaa hevosta johonkin sopivampaan. En kovin mielellään haluaisi luovuttaa, mutta toisaalta en myöskään jaksa treenata kisoihin, jos siellä meno on tuurista kiinni.

DAY 2Vauhdikas kunniakierros ;)


WRUUM! Oikeesti tää kuva on jotain niin kaunista.... :D Ollaan aika edustavia kieltämättä ;) Istunta 10+


Lupu on kuitenkin hyvä hevonen, ettei sen kapasiteetista hyppääminen ole kiinni. Mutta tällaista tämä hevosten kanssa harrastaminen välillä on. On niin ylä -ja alamäkiä. toisilla ne on vaan vähän isompia kuin toisilla. Lupun kanssa ollaan koettu paljon myös niitä hyviäkin hetkiä tässä 2,5 vuoden aikana. Tuntuisi vähän kurjalta heittää kaikki työ hukkaan, mutta enhän minä sille mitään mahda, jos ei vaan pelitä. Lupu ja minä ollaan sen verran kovapäisiä, ettei kumpikaan anna kovin helposti periksi, mikä ei aina ole se ihan paras yhdistelmä :D Kaksi hevostahan ei olisi yhtään pahempi juttu, mutta en tiedä riittäisikö siihen aikaa lukion ohella. Tietenkin se olisi aikalailla järjestelykysymys, miten aikaa käyttäisi, mutta ainakin tarvitsisin ehdottomasti jonkun luotettavan apukäden. Kesällä aika ei olisi mikään ongelma, mutta talvisin saattaisi välillä tehdä tiukkaa ellei käy lukiota 3,5-4 vuoteen.

DAY 3Hei, me lennetään...

tai sitten ei. Katsokaa kaunista hevostani ;) Mää taas näytän joltain apinamieheltä, kuten yleensäkkin!Vielä en yhtään tiedä mitä lähitulevaisuus pitää sisällään. Parempi lopettaa tämä kirjoittaminen, kun tässä menee jo omakin pää ihan sekaisin saatikka sitten teillä :D

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti suunnitelmat selviytyy Lupun suhteen! Harmi kun teillä on ollu vähän katkonainen tää kausi, mutta ehkä kohta alkaa jo näkyä valoa tunnelin päässä :)

  P.s. hajosinko yhtään tolle "näytän apinamieheltä"-kuvatekstille :DD et nyt ehkä kummiskaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! Heti kun hetken ehti jo sujua, niin sitten taas romahdetaan rytinällä alas. Sitkeästi kuitenkin yritän vielä elätellä toivoa Lupun suhteen :)

   :DD Hahah, tuo kuva ei vielä ole ees paha.. Joissakin kuvissa näytän oikeasti ihan joltain eläintarhasta karanneelta apinalta :DD

   Poista
 2. Tsemppiä, mitä ikinä sitten päätätkään tehdä. :) Kiva kun kirjoitit tästä, ei ole häpeä vaihtaa jos tuntuu, ettei ala toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jotenkin koen välillä epäonnistuneeni Lupun kanssa.En vaan ole tarpeeksi osaava ratsastaja silloin kuin se heittäytyy hankalaksi. Mielelläni haluaisin vielä yrittää kuin luovuttaa.. Pitää tässä syksyn aikana punnita mikä on järkevin vaihtoehto molempien kannalta :)

   Poista
 3. Meillä oli brindan kanssa yksi kausi kun tipuin kokoajan ja se kielsi ulos. Siitä kuitenkin ollaan noustu. Tsemppiä valintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Voihan tässä vielä joku käänne tulla, jos vaan löydetään vielä ne oikeat nappulat. Ainakin kovasti haluan uskoa niin. Välillä vaan ei meinaa usko riittää, mutta jospa se alkaisi meilläkin helpottamaan!

   Poista
 4. mikä alko mättäämään ku viime kausi meni niin hyvin? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! :D Viime kaunna saimme tuloksellisesti parempia kisoja alle puhtaita 120cm ratoja ja muutama vähän isompikin luokka. Mutta melkein kaikki radat olivat yhtä tahtojen taistelua ja kerrankin yksissä kisoissa voitin radan, niin siltikin tulin itkukurkussa maaliin, kun oli vaan niin hankalaa. Hevonen kiskoi ja oli hankala kääntää. Se oli aina todella kiinni oikeassa ohjassa. Syksyllä sitten meillä oli kuolainongelmaa ja hampaat piti raspata. Ratsastaessa ja porkkanavenytyksiä tehdessä sillä saattoi mennä pää jumiin, niin ettei se voinut kääntää päätään. Sillä oli selvästi lukkoja kaulassa. Käytettiin sitä klinikalla yms muttei mitään kummenpaa löytynyt.

   Talvella sitten hevonen alkoi ratsastaessa yhtäkkiä pysähtelemään, eikä liikkunut eteenpäin. Taas käytiin tutkimuksissa, ei ollut mahahaavaa tai mitään.. Sitten alkoi välissä jo vähän sujuakkin ja päästiin treenaamaan isompiakin esteitä, mutta sitten alkoi yhtäkkiä lähes joka reeneissä kieltelyt. Mentiin Bruunolle tutkimuksiin ja se aukaisi Lupulta lukkoja ja piikitti takajalat. Hän oli ainut joka löysi Lupulta sen ongelman.

   Hanna ratsasti Lupua parisen kuukautta ja kävi kisoissa hyppäämässä 130cm luokkia hyvillä tuloksilla. Sen jälkeen meilläkin alkoi pikku hiljaa sujumaan, tosin itse en enää osannut luottaa hevoseen kunnolla. Nyt sitten tuli tämä.. Siinä kaikki lyhykäisyydessään :D

   Poista
 5. kirsiiii, i feel you! kuulostaa liianki tutulle toi yks tekstin pätkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Ollaan kohtalontovereita.. Ehkä me molemmat näytetään muille vielä joku päivä ;))

   Poista
 6. Mulla alkaa nyt lukio seuraavaksi ja olen reilun vuoden mennyt kahdella hevosella. Nyt äiti on sitten alkanut mietiskellä toisen myymistä, koska tuossa on nyt tulossa meidän 3v lapsukkainenkin töihin. Itse olen kyllä sitä mieltä, että selviydyn kyllä. Varsakin tekee kuitenkin töitä vain pari kertaa viikkossa tuon ikäisenä ja koeviikoillahan sitten voi aina hellittää hevostenkin treeniä. Keväthän tässä varmaan se kaikista pahin väli on, kun kisakausi on alkamassa ja muuta, mutta aikataulutuksellahan tämän kaiken pitäisi onnistua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä varmasti selviäisin, mutta apua kuitenkin tarvitsisin, kun meidän tallilla pitää tehdä myös tallivuoroja. Kevät olisi varmasti kiireisintä aikaa, kun kisat alkaa ja pitäisi jaksaa koulussa tehdä viimeiset rutistukset. Aikataulut jos on kunnossa, niin tuskin suurempia ongelmia tulisi. Mää en muutenkaan käy paljon missään muualla kuin tallilla ja koulussa, niin eipä tuo elämä mitenkään radikaalisesti muuttuisi :D Aikaisemmin mulla oli kaksi heppaa yhtäaikaa koulun ohella ja kyllä siitä selvittiin. Oishan se kaksi hevosta ihan mukava juttu! Kaksi kertaa enemmän iloa, mutta sitten taas kaksi kertaa enemmän huolta ja vastuuta. Yhden kanssa on aina vähän sellaista arpapeliä ja jos heppa sairastuu, niin sitten ei tehdä mitään. Kun taas jos on kaksi, niin on sitten se toinen jolla mennä ja kisoissakin saa vielä toisen mahdollisuuden, jos ekan kanssa ei oikein sujunut ;) Ensin pitäisi kuitenkin testata miten jaksaa lukiota yhden kanssa ja sen perusteella katsoa jaksaisiko toista. Sitten vaan enää äiti ja iskä suostuteltua :DD

   Poista