torstai 6. maaliskuuta 2014

Hackamorella ratsastusta + uusia kuvia

Heissan! Foxin kanssa olemme menneet viikon ajan hackamorella suupielessä olleen haavan takia. Huomenna estevalmennukseen koitan laittaa sille jälleen kuolaimet suuhun tuttien kera, joten toivottavasti pääsisin jo eroon noista hackamoreista. En yhtään pidä niillä ratsastamisesta, kun tuntuu ettei voi kunnolla taivuttaa hevosta ja Kettu painaa niiden kanssa mukavasti kädelle.  

Tässä lämpölamppujen alla on kiva chillata!
Sunnuntaina ratsastin jälleen Diamantinolla. Tällä kertaa se oli oikein kiltisti, eikä itse tarvinnut enää olla koko ajan varuillaan. Noh, kesken ratsastuksen Jatta tuli seisomaan oviaukkoon ja D mukamas säikähti Jattaa oviaukon kohdalla, vaikka oli hänet nähnyt jo puolen kierroksen ajan. Sen jälkeen D ei suostunut mennä oviaukon ohi rauhassa koko sinä aikana, kun Jatta siinä seisoi :D Aina se vinkaisi ja lähti laukkaspurtin kanssa ohi. Heti kun Jatta lähti pois, niin pystyi herra menemään taas rauhassa ohi..."Suuri saavutus" oli kuitenkin se, että pystyin loppuravit ravaamaan eteen alas antaen pitkät ohjat, wohouu!

Foxin kanssa tein paljon jumppausta erilaisilla väistöillä käynnissä ja ravissa. Heppa tuntui oikein mukavalta ja selvästi sitkeä jumppaaminen tuotti tulosta, kun liike oli huomattavasti irtonaisempaa. Laukassa tulin muutaman kerran kolmea puomia ja harjoiteltiin jyrkempiä käännöksiä ja väistöjä laukassa - tosin ne olivat hackamoren kanssa vähän haasteellisempaa.Foxi ja hullu tallikissa Lassi <3

Maanantaina päätin ennen hierontaa käydä juoksuttamassa Foxin champonilla. Maneesissa tuli muutenkin lumia katolta, joten juoksutus osoittautui hyväksi valinnaksi. 

Hierojan mukaan Foxilla oli lavat tällä kertaa irtonaisemmat luultavasti väistöjen ansiosta. Kuitenkin satulan takakaaren kohdalta löytyi ikäviä jumeja ja myös niskasta löytyi jumituksia. Onneksi uusi satula tuli jo! :)

Tiistaina Essi tuli Oulunsaloon kuvailemaan meitä pitkästä aikaa. Ensin odottelimme pakettilähetystä tallille, ja paketista paljastui reilu viikko sitten tilattu uusi CWD:n satula! En tiennyt yhtään minkä värinen satula olisi, sillä Hannalle oli sanottu vain, että se on vaaleamman ruskea. Tumman ruskeaa olisimme joutuneet odottamaan vielä 1,5kk, joten se saatiin unohtaa. "Alkushokin" jälkeen satulan väri on oikeastaan kivan erilainen ja parin kerran rasvaamisen jälkeen se on tummunut huomattavasti. 

Essi <3
Satula paketista otettuna (otan huomenna uuden kuvan värin vaihdettua). Jalustinhihnojen kiinnitysoperaatio käynnissä
Emme saaneet Essin kanssa uusia Freejumpin jalustinhihnoja satulaan kiinni, joten laitoin vielä viimeistä kertaa Antareksen penkin sen selkään, joka pitäisi laittaa joskus myyntiinkin, keh keh.

Rattastus on mukavata!
Voi pojat noita mun käsiä...


Energian purkua...
...Ehkä se auttoi, tai sitten ei :D

Foxin takajalat :D

Foxi oli vähän nihkeämpi väistöjä tehtäessä, eikä olisi oikein halunnut vastata pohkeeseen heti. Ratsastus meni vähän höpöksi, kun oma ajatus ei ollut oikein mukana. Laukassa annoin hevosen ensin laukata reippaasti muutamia kierroksia maneesia ympäri purkaen energioitaan. Sen jälkeen pyysin rauhallisempaa laukkaa ja tulin muutamia kertoja yhtä kavallettia. Essi kävi vielä Foxin kyydissä ottamassa loppuravit.

Kuskin vaihdos :)
Kettu on saanut viime viikon aikana uusia nimiä mm. Kebabbi, Keba ja Kebaleisson :D


Foxin jälkeen oli vuorossa Pretalla ratsastusta. Yleensä Putte on ollut oikein mukava ja helppo ratsastaa, mutta nyt jo alkuraveista alkaen heppa vastusteli ja liikkui nihkeästi. Hevosella ei ollut juurikaan omaa moottoria ja sain oikeasti tehdä töitä, jotta se liikkui edes siedettävästi eteenpäin. Laukka oli vielä vaivalloisempaa ja annoin hevosen laukata muutaman kierroksen vertyäkseen. 

Essi varustamassa Pretaa Ketun boxissa
Voi Putte raukkaa.. :D
En tiedä, mistä repäisen nää ilmeet aina..
Kyttämummo


En saanut hevosta tällä kertaa kunnolla läpi ja ajanpuutteen takia Essi käväisi vielä Pretan selässä kera gramaaneiden. Pikku hiljaa heppa alkoi vähän antautumaan, muttei vieläkään liikkunut normaalilla tavallaan. Täytyy antaa Heidille vähän palautetta, ettei ilman satulaa hölkyttely enää riitä! ;)

Söpö Essi :D


Keskiviikkona menin ensin Ketulla uudella satulalla + jalustimilla. Satula tuntui oikein hyvältä, toki hieman vielä uudenjäykältä. Itselläni oli huonopäivä ja kaikki vaan jostain syystä ärsytti :D Ärsyyntyminen tarttui sitten myös Kettuunkin, kun se laukassa yritti heittää takapäätä uran sisäpuolelle. Tulin 17m kavallettilinjaa eri askelmäärillä. Oikeassa kierroksessa sujui hyvin, mutta vasemmassa laukassa ratsastin niin huonosti, että hyvä että edes päästiin kavallettejen ylitse.. Ennen ratsastusta harjoittelin tekemään Foxille sykeröt kisoja varten! Olen aina ollut huono tekemään yhtään mitään kampauksia, joten hevosen letittäminenkin on ylitsepääsemättömän hankalaa minulle. Koko hommaan meni aikaa puoli tuntia ja tulos oli ihan siedettävä, tosin ei mikään kovin hienokaan. (unohdin valitettavasti ottaa kuvan, mutta teen huomenna uudestaan, joten otan sitten) Sykeröt ovat kuitenkin niin paljon siistimmän näköiset kisoissa, joten päätin loman kunniaksi harjoitella niiden tekemistä.

Joskus Lupulle harjoittelin näiden tekoa ja tulos oli ainakin 100 kertaa parempi kuin nyt :D
Ketun jälkeen ridasin vielä Diamantinon, joka oli vähän nihkeä aluksi ja kyttäsi kaikkea mahdollista. Saatuani hepan pohkeen eteen D liikkui sitten oikein mallikkaasti :)

Tänään menin astetta paremmalla asenteella ratsastamaan ja kas kummaa Foxi toimi paljon paremmin. Edelleen se painui välillä liikaa luotiviivan taakse hackamorella ja tuli raskaaksi edestä. Tein jälleen paljon väistöjä käynnissä sekä ravissa, vaikken itse niitä yhtään tykkää eteenkään ravissa tehdä. Olenpahan poistunut siltä ainaiselta ympyrällä pyörimiseltä! :) Laukassa harjoittelin ensin laukka-ravi siirtymisiä ja loivaa vastalaukka kaarretta. Kun nämä sujui niin tein molempiin suuntiin temponvaihteluita ja hain isompaa ja rennompaa laukkaa tikiti -laukan sijaan.


Viikon päästä perjantaina lähdemme aikaisin aamulla ajelemaan Ypäjää kohti. Oli aika säätöä majoituksen suhteen, kun hienosti jäi asiat vähän viime tippaan. Noh lopulta saimme karsinapaikan kengittäjältämme Oliverilta ja oman majoituksen Ypäjän keskustasta. Opiston majoitukset olivat kaikki aivan täynnä, joten vaihtoehdot olivat aika vähissä. Oliverin talli on kuitenkin lähellä Opistohallia ja palvelukin on kohdallaan, joten en valita :)


Hanna ei lähdekään mukaan, joten meinasimme mennä Villen kyydillä Ypäjälle. Lähdemme nyt kuitenkin omalla autolla vinkan kanssa matkaan, niin ei tule turhaa sählinkiä. Saa nähdä miten pärjään tuon höyrypään kanssa ilman koutsia ja ensikertalaisena  itse hyppäämässä Ypäjällä. Apuvaa, ehkä me selvitään jotenkin :D Hyppään pe warm up metrin, la 110cm ja su 120cm. 

Huomenna on vuorostaan Hannan estetreenit, toivottavasti heppa olisi astetta rauhallisempi kuin viimeksi.

Suuret kiitokset Essille kuvista! Viimeksi blogissa on ollut joskus kesällä kunnon ratsastuskuvia, joten oli jo korkea aikakin saada uutta materiaalia :) Mitäs piditte kuvapläjäyksestä? Jätin kuvia vielä paljon varastoon, kun tuskin heti olen uusia kuvia saamassa.

6 kommenttia:

 1. mutta tehän olisitte voinu nukkua teiä autossa ;D problem solved!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo miettiinki tota vaihtoehtoa, mut jostain syystä taitaa jäädä täl kertaa väliin... ;D

   Poista
 2. Kiva että oli paljon kuvia! Mä ainakin jaksan lukea postaukset aina sitä huolellisemmin, mitä enemmän kuvia ja videoita on tungettu väliin :) Harmi että en oo tulossa noihin ypiksen kisoihin, olis ollu kiva nähdä teidän menoa livenä! Meinaatteko tulla etelään enemmänkin kisoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on se paljon miellekkäämpää lukea tekstiä, joiden välissä on kuvia, kun vaan pelkkää tekstiä ilman mitään. Harmi vain kun en saa kovin usein ketään paikalle ottamaan kuvia...

   Tarkoitus olisi tulla etelämmäs kisoihin, sillä täällä ei varsinkaan kansallisia kisoja ole kuin yhden käden sormilla laskettavissa. :D

   Poista
 3. Valitsit sit kaikista edustavimmat kuvat, thanks! ♡ olkaapa hyvät vain kuvista :3 voisin tulla taas joku päivä kuvailee ku on aikaa nii saat lisää kuvia taas ja voisin yrittää säädellä niitä asetuksia vähä paremmaksi ;) :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! ;) Sä se yleensä ne "parhaimmat" valitset! Tule millon haluat, otan sut vastaan mielelläni! :3

   Poista