perjantai 18. heinäkuuta 2014

Salo horse show

Ärrrhh ihan itseäkin ärsyttää, kun en ole saanut tehtyä tätä postausta aikaisemmin.. Noh parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös? 

Viime pikapäivityksessä mainitsin Petran treeneistä, joka oli pari päivää ennen kisoja. Päästiin ihan kunnon sileänrääkkiin. Keskityimme lähinnä taivutusten sekä sisäpohkeen läpi saamiseen. Meidän piti ihan reilusti johtaa sisäkädellä kohti omaa polvea. Oikeassa kierroksessa alitajuisesti vein käteni sään toiselle puolelle, mikä kertoo siitä, ettei sisäpohje ole läpi. Teimme myös laukka-ravi siirtymisiä, jotka ovat meille hankalia.
Ensimmäistä kertaa ikinä sain kuulla, että keskivartaloni on jopa turhankin joustava. Jälkeenpäin videolta katsoessani totesin aivan samaa. Onkin sitten ihan toinen juttu, miten saan pidettyä keskivartalon vähän jämäkämpänä.. ei ole ihan helppoa!

Lopuksi tulimme kavalleja eri suuntiin. Ei oltu pitkään aikaan hypätty yhtään mitään, joten aluksi meno tuntui vähän säätämiseltä. Foxi kuumui tehtävästä melko paljon, joten lopuksi tulimme ihan vain ravista yhtä kavallettia. Ennen kisoja ei kannata jättä Foxia "höyryämistilaan".Ennen Petran treenejä oli edellisellä viikolla Hannan estetreenit. Siitä ei ole valitettavasti videota, joten en sen kummempia siitä jaksa kertoa. F oli kuitenkin ihan super hyvä ja tuo valmennus oli tähän astisista parhain kotivalmennus. En kertaakaan luovuttanut ratsastamista taikka keksinyt tekosyitä, vaan ratsastin huolimatta siitä, että F on kotona paljon hankalampi. Tulimme lopuksi 120cm:n radan ja lopetimme siihen, kun hommat sujui sen verran hyvin. 

Torstaina juoksutin Foxin aamulla kotona ennen lähtöä. Matka Saloon kesti n.9h ja navigaattori opasti meidät kaikkia mahdollisia kinttupolkuja pitkin, sekä Tampereen ja Salon keskustan läpi.. Kiva siellä trailerin kanssa liikennevaloissa ruuhka-aikaan seisoa. 

Ihanat maisemat!
Sateista ja tuulista oli välillä  kisaviikonloppuna
Foxi kävelyllä

Onnellinen heppa, kun sai syödä rauhassa ilman ötököitä :)
Tähän väliin täytyy kyllä mainita, että aivan mahtavat järjestelyt oli Salossa! Kisat olivat sujuvat ja toimihenkilöt todella ystävällisiä. Ihana tallimestari järjesti meille siirtotallipaikan, jossa Miia oli meidän seurana Rovaniemeltä. Oli aika luxusta, kun oli katto pään päällä, niin ei tarvinnut vesisateessa putsata varusteita. Ainoana miinuksena oli, ettei kuuluttaja ilmoittanut välillä tuloksia ollenkaan, mutta equipesta ne sitten selvisi. Mielellään tulemme joskus uudestaankin!

Siirtotallit, Foxi majaili oikeanpuoleisessa

Ratsastuskoulu oli vastapäätä
Oviaukosta oikealla oli kisa-areena
Perjantaina hyppäsin verkkaluokkana 120cm arvostelulla 367.1. Luokassa oli niin paljon lähtijöitä, joten se jaettiin kahtia. Esteet näyttivät todella pieniltä, mutta viimeksi oltiin SM:eissä kisaamassa, joten oli hyvä mennä astetta pienempi luokka tähän väliin. Noh, itse en keskittynyt radalla sitten yhtään, vaan rata meni vähän hutaisten läpi. Uusinnassa olisin saanut sujua enemmän, mutta nollilla kuitenkin maaliin. Sijoituimme lopulta 5./44.Illalla oli hauska kaksintaisteluestertasastus luokka, joka oli tietysti pakko katsoa! Kettu olisi varmasti aika hyvä tuollaisessa kisassa, kun on sen verran nopea ja näppärä kintuistaan.

Foxi oli selvästi tyytymätön ruusukkeen väriin :D
Kuva lauantailta, kiitos Jennikalle kuvista! (c) Jennika Bogel, www.jennikabogel.pictures.fi
Lauantaina vuorossa oli 130cm:n luokka arvostelulla 367.1, josta 30 parasta pääsi sunnuntain Salo trophy luokkaan. Rata oli huomattavasti eilistä sujuvampi ja uusinnassa pääsin ensimmäistä kertaa tuolla korkeudella ratsastamaan aikaa. Yhteen pidempään viiden laukan väliin otin kuusi laukkaa, mutta se oli ihan järkevä ratkaisu. Toiseksi viimeiselle esteelle tultaessa ajauduin vähän liian kulmaan, joten jouduin turhan paljon etenemään okseria kohti. Okserin jälkeen F lähti hieman lapasesta, mutta onneksi viimeinen pysty oli riittävän pitkän matkan päässä, joten kerkesin saada hepan takaisin kontrolliin. Toisaalta ihan hyvä, että F otti ojia omaan kätöseen, sillä olisin muuten varmaan jäänyt turhaa himmailemaan. Aikamme riitti lopulta 8.sijaan 50:stä lähtijästä. Ei ihan vielä pärjätty konkareille, mutta ihan hyvä tulos silti. Kirjaimellisesti olisi pitänyt mennä täysiä esteitä päin voittaakseen :D Loppupäivä katseltiinkin sitten nuorten GP:tä. Illalla oli myös todella hauska six bar -kilpailu, jossa oli kyllä musiikit kohdallaan! Löysin youtubesta videon tuosta kisasta, joka kannattaa kyllä katsoa. Jos ette jaksa koko videota katsoa, niin ainakin kohta 1:34 on näkemisen arvoinen!Sunnuntaille olin ilmoittautunut aamun 130/135cm:n luokkaan, mutta kanslistit yrittivät saada minut starttaamaan Salo trophyssä, joka oli 135cm arvostelulla AM5. Korkeus vähän mietitytti, eteenkin uusinta, joten laitoin Hannalle viestiä saanko startata. Vastaus oli myöntävä, joten vaihdoin luokkaa. 

Valmiina lähtöön! Ostin yhdestä kojusta vihdoinkin tuollaisen saderatsastusloimen, joka pääsi heti käyttöön!
Onneksi Ville Peltokoski pääsi auttamaan minua verryttelyyn, joten pääsin keskittymään kunnolla vain ratsastamiseen. Rata oli pelkkiä linjoja täynnä, joten siinä oli ihan mukavasti tehtävää. Rata sujui meidän osaltamme todella hyvin! Kolmos-nelos väliin tein kuusi laukkaa pitkän viiden sijaan, mikä oli jälleen fiksu ratkaisu. Sarjan a-osalle lähdin aavistuksen kaukaa, mutta Kettu oli näppärä jaloistaan, eikä ottanut puomia. Sarjan jälkeen oli pystylle kuuden laukan väli, joka kävi aavistuksen ahtaaksi. Viimeisellä linjalla pystyltä sarjalle olisin voinut antaa hevosen laukata enemmän. Sen takia otimme väliin kuuden laukan sijaan seitsemän, muttei se mikään katastrofi ollut. Nollilla siis pääsimme maaliin, joten pääsimme uusintaan. Esteitä ei taidettu juurikaan nostaa, niinpä pääsin vähän hengähtämään helpotuksesta. Ville antoi muutamia ohjeita ennen rataa ja sitten ei muuta kuin menoksi! Uusintaan pääsi 14 ratsukkoa, joista 11 suoritti uusinnankin nollilla. Uusinnassa heti ensimmäisenä oli vuorossa perusradan viimeinen linja, jonka tulimme nyt sujuvasti kuudella laukalla. Pääsin kääntämään uusinnassa suunnittelemani tiet, mutta kärkisijoituksiin nähden minun olisi pitänyt laukata jälleen varsin kovaa. Toiseksi viimeisellä esteellä minulta lähti jalustin jalasta, mitä en kerennyt keräilemään, joten vikalle esteelle tultiin vähän silmät kiinni toivoen, ettei puomi tipahda. Eihän se tippunut, jes! Lopulta aikamme riitti viimeiseen sijoitukseen eli 7:een sijaan. Mahtava Kettu ei ottanut koko viikonloppuna yhtään puomia ja sai joka startista ruusukkeen mukaansa :) Salosta matkasimme sitten maanantaina kohti Savonlinnaa. Savonlinnan kisoista seuraavassa postauksessa, jonka toivottavasti ehdin kirjoittaa luonnoksiin ennen Rovaniemelle lähtöä. Lyhesti mainitsen kuitenkin, että Savonlinnassa Kettu pääsi kunnolla näyttämään taitojaan aikaluokissa ;)
Lauantain 130cm luokka, (c) Jennika Bogel, www.jenninabogel.pictures.fi

6 kommenttia:

 1. Aivan huikea draivi! Onnea menestyksestä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, kiitos paljon! :) Kieltämättä nyt on ollut hyvä tatsi päällä!

   Poista
 2. Onnea hyvin menneistä kisoista! :) Pakko oli katsoa Equipesta Savonlinnankin tuloksia, ja onnea niistäkin :D Postausta odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Onnea menestyksestä !:) Hienoa menoa!:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista