sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Savonlinna opera games

Salosta suuntasimme maanantaina kisojen jälkeen suoraan viikoksi Savonlinnaan. Ouluun olisi ollut turha lähteä pariksi päiväksi ja taas ajaa monta sataa kilometriä kisoihin. Säät eivät suosineet viikolla sitten yhtään ja joka päivä satoi enemmän tai vähemmän... Hieman aiheutui päänvaivaa karsinapaikkajärjestelyistä, kun ei voitu koko viikkoa samassa paikassa olla. Tämän takia oli turhaa sähellystä ja loppujen lopuksi meidän pitikin vain siirtyä muutama metri kauemmas.. Noh onneksi itse kisat olivat hyvin järjestelty ja aikataulut pitivät aina täysin paikkansa, kuten myös viime vuonna :)

"Mamii, mun karsina on ihan märkä!"
"Hei ihan oikeesti voitko tehä asialle jotain, mun kaviot kastuu!"
Alkuviikosta pääsimme myös Villen kanssa lehtijuttuun, josta mainitsin aikaisemmin. Tässä kuva jutusta, jossa mukana hieman virheellistä tietoa:

Toivottavasti näistä näkee jotain.

Taisin vanheta parilla vuodella tai kenties toimittaja on jo ennustanut tulevaisuutta :D
Salossa olin jo maanantaiaamusta ratsastanut Foxin, joten ei tarvinnut enää Savonlinnassa alkaa hevosta ratsastamaan. Tiistaina F sai ansaitun kävelypäivän. Keskiviikkona ja torstaina ratsastin kevyesti sileällä hevosta jumpaten. F toimi joka päivä ihmeen hyvin ja pystyin jopa tekemään vastalaukkaa uraa pitkin kolmipalalla, wohoouu!

Maanantaina tallialueella oli vielä varsin rauhallista ja ennen kaikkea, kuivaa!
Kumpparit tulivat todellakin tarpeeseen...
tämän takia :D

Foxin jabalta otettu kuvaonneksi ihan siinä edessä oli kuivapläntti. Tuossa edessä F oli alkuviikon eli pitkästi siirryimme :DD
Hööksiltä ostetut uudet suitset pääsivät alkuviikosta testaukseen ja ne osoittautuivat oikein hyvälaatuisiksi hintatasoonsa nähden. Ei viitsitty ostaa taas kalliita merkkisuitsia, jotka sitten hajoavat parin käyttökerran jälkeen.. Nyt siis vasta saimme ostettua uudet suitset talvella hajonneiden tilalle. Okei ne luultavemmin hajosi samassa rytäkässä kuin kuolaimetkin, joten siinä ei varmaan mitkään suitset olisi kestänyt. Kuvaa suitsista myöhemmin.

Uusi boxi piti heti koeajaa ;)

Ketulle löytyi huoltoasemalta hieno kyltti.
Perjantaina vaihdoin 120cm:n luokan 130cm:n lady champion luokkaan. Lauantaina oli mahdollista mennä vain 125cm:n luokka, joten halusin hypätä edes kaksi vähän isompaa rataa. Luokka oli siis avoin naisille ja arvosteluna oli AM5 eli kaikki vähimmän pistemäärän saaneet uusivat keskenään.

Kuva sunnuntailta, kiitos Emilia!
Koko rata oli vähän alitempoinen ja Foxikin pari kertaa yritti minulle kertoa, että anna mun laukata. Kakkos-kolmos -linja oli sujuva viiden laukan väli, jonka meninkin kuudella ilman minkäänlaista ajatusta... Toiselle esteelle tulin lähelle, joten annoin hevosen edetä reippaammin ja sitten pari askelta ennen estettä hidastin ja jäin vain könötysasentoon ja toivoin parasta, ei näin! Linjasta selvisimme kuitenkin ja seuraavalle esteelle saimme hyvät kuusi laukkaa. Sarjan jälkeen taas nypin laukkaa, joten sarjan jälkeiselle pystylle tuli yksi turha askel. Pystyn jälkeen Foxi yritti juurikin sanoa, että lisää kaasua, muttei mennyt kuskille jakeluun. Pahinta oli, että itsekin huomasin olemattoman laukkamme radan aikana, mutten tehnyt asialle mitään!? Kolmoissarjan a-osalta tuli sitten lopulta puomi.Radan jälkeen olin pettynyt ratsastukseeni. Olisi ollut niin kiva päästä uusintaan, mutta näin tällä kertaa. Leuka nöyränä rintaan ja katse kohti seuraavaa päivää.

Lauantaina taivas repesi juuri kun olin ratsastamassa, aikaisemmin oli tietysti paistanut aurinko.. -Niin mun tuuria! Kiitokset Heidi Lammille kuvista!Lauantaina Ville pääsi avukseni ja siitä olikin paljon apua, sillä jouduin oikeasti laittamaan hevosen itseni liikkeelle. Hyppäsin luokan 125cm lemppari arvostelulla A.2.0 eli koko rata täysiä ;) Rata oli paljon paljon sujuvampi eiliseen verrattuna. Harmikseni rata oli täynnä pitkiä laukkapätkiä, jotka eivät ole meille se ihanteellisin vaihtoehto, sillä Foxilla ei ole kovinkaan suuri laukka. Foxi pärjää hyvin luokissa, joissa pääsee oikeasti kääntämään tiukkoja teitä. Sain tehtyä kaiken suunnitelmieni mukaan ja nolla radalla pääsimme maaliin. Sillä hetkellä sijoituimme kolmansiksi. Lopulta putosimme yhden pykälän alemmas eli sijoituksemme oli 4./75.Lauantaina vesisateen sijaan olikin sitten kunnon hellepäivä. Hyppäsin luokan 130cm ja jälleen oli luvassa aikaratsastusta. Villen sain taas verkkaan avuksi. Radankävelyssä olin innoissani, sillä radassa oli mahdollisuuksia kääntää tiukemmin ja ne me tietenkin hyödynsimme. Lähdin radalle sillä asenteella, että nyt mennään eikä meinata! Laukka kuntoon ennen ensimmäistä estettä ja sitten menoksi!

Kuvat sunnuntailta, kiitokset Maria Purmoselle kuvista! 
Tarkkana kuin porkkana lähestymässä kohti sarjaa

Kohta kääntyy!
Tiukasta kaarteesta vitoselle. Foxin ilme on ihan et no problem ja kuski toivoo, että selvitään yli puhtaasti. Harmi, kun mun hieno irvistys ei näy tässä :D

Kolmoissarja oli aika työn takana.
Rata alkoi trippelillä, josta oli pidempi linja pystylle. En laskenut siihen mitään tiettyä askelmäärää vaan menin sen fiilispohjalta 8:lla askeleella. Seuraavaksi oli vuorossa kahden laukan sarja, jolta oli viisi laukkaa pystylle. Pystyn jälkeen käänsin todella tiukasti seuraavalle okserille, jonka jouduimme hyppäämään melko vinoon. Hienosti Foxi liisi esteen ylitse. Esteen ylitettyä oli pidempi laukkapätkä, jonka jälkeen oli lyhyt tie pystylle, jolta viidellä laukalla kolmoissarjalle. Kolmoissarjalle tulin melkoisen isosti, joten jouduin käyttämään ääniapuja hidastamisessa. Foxi oli todella skarppina ja nosti hienosti kinttunsa täpärässä tilanteessa. Toiseksi viimeiselle esteelle lähdin vähän tohottamaan kolmoissarjan jälkeen ja paikka tuli todella kauas. Foxi ihan ilmiömäisesti venyi siitäkin esteestä yli ja vielä viimeinenkin este puhtaasti. Pääsimme maaliin puhtaalla suorituksella ja nopealla johtoajalla, jes! Fiilis radan jälkeen oli mahtava!Luokan loppuun asti jännitin pidänkö johtopaikkani. Pari kovaa ratsukkoa teki hitusen kovemman ajan, mutta ottaen puomeja matkaansa, joten niinhän siinä kävi, että voitimme koko luokan! Tuntui hienolta voittaa kovassa porukassa kokeneempien ratsukoiden joukossa. Toiseksi tulleeseen minulla oli jopa 4 sekunnin ero. Kettu sai hienon loimen itselleen ja oli oikein lunkisti palkintojenjaossa.Kaitsoimme vielä GP:n ennen kuin lähdimme takaisin Oulua kohti. Normaalisti lähdemme varsin reippaasti ajamaan kotia päin, mutta nyt ei pidetty mitään kiirettä. Hyvään fiilikseen lopetimme kahden viikon kisaputken. Oli kyllä kieltämättä ihana päästä takaisin kotiin. Seuraavaksi suuntana oli Rovaniemen kilpailut nurmella, joita ennen oli kuitenkin yhden viikonlopun tauko. Ensi postauksessa viime viikolta kuvia ja videota kouluvalmennuksesta, kuulumisiin!

12 kommenttia:

 1. Onnea menestyksestä Savonlinnassa, te ootte ihan super taitavia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En tosin sanoisi ihan samaa viime viikonlopun jälkeen.. :D

   Poista
 2. Sulla on upee hevonen :) Onnee voitosta ja sijoituksista !

  VastaaPoista
 3. Onnea voitosta ja sijoituksista, ratsastit hyvin :)!

  VastaaPoista
 4. Te sovitte todella hyvin yhteen! Ihan eri näköistä menoa kuin silloin alkuun kun sait Foxin! Paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ihan "pikkusen" eri näköistä xD meno oli sillon kyllä melko kaoottista! Kiitos! :)

   Poista
 5. Vitsi teidän menoa on hienoa kattoo!! Ihan super upee hevonen ja hienoa yhteistyötä, WAU:)

  VastaaPoista
 6. Onnea menestyksestä ! Upeat suoritukset! Blogisi muutenkin on todella hieno!:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista