maanantai 22. joulukuuta 2014

HIHS -valmistelut osa 2

Ninan valmennuksien jälkeen otin kuitenkin Hannalta vielä yhden valmennuksen. Halusin saada tutulta valmentajalta viime hetken ohjeet tulevia skaboja varten. Valmennus ei sujunutkaan ihan suunnitellusti, joten meinasi iskeä pieni paniikki viimeisinä päivinä. Yksi valmennus vaihtui kahdeksi ja pelkäsin sitä, että Foxille tulisi liikaa hyppyjä alle ennen kilpailuja ja se olisi väsynyt. Kisoissa väsymyksestä ei ollut onneksi tietoakaan, mutta viimeisten päivien sähläily saattoi ehkä näkyä suorituksissa.

Valmennuksen alussa päätimme kokeilla uutta tekniikkaa verrytellä kuumaa hevosta. Jälkiviisaana voin sanoa, ettei ainakaan kokeilla uudestaan kyseistä tekniikkaa! Tarkoitus oli tehdä maneesin ympäri kahdeksikkoa puomien yli laukassa, niin että minä pyytäisin hevosta jalalla koko ajan eteen isossa laukassa. Näin olisi ollut tarkoitus saada energiaa purettua Foxilta niin, että se olisi hypättäessä rauhallisempi. Noh kuten osasin aavistaa, niin Foxin kohdalla vaikutus oli päinvastainen. 

Laura ja tallikissa Lassi :)
Foxi kirjaimellisesti laukkasi maneesia pitkin täysiä ja minä kiikuin kauhuissani selässä :D Lopulta tehtävä päättyi siihen, kun meiltä hajosi gägiremmi! Ei voi olla totta, laskeskelin jo että meillä on tänä vuonna hajonnut tavaraa n. 600e edestä ellei enemmänkin, huhheijaa... Ihan älyttömän huonoa tuuria ollut mukana, kun on mennyt rikki varusteita kuolaimista jalustimiin asti. Remmin mentyä rikki iski paniikki, että mitäs nyt tehdään, mistä saan uuden samanlaisen remmin? Tallilla ei ollut yhtään ehjää gägiremmiä, joten laitoimme Hannan jonkin kuolaimen suuhun ja Hanna hyppäsi pitkästä aikaa Foxin kyytiin. 

Foxi oli laukkaharjoituksen jäljiltä ihan höyryissään ja ratsastuksesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Hanna otti Foxilla myös hyppyjä ja vasta ihan viimeiset hypyt olivat rauhallisia. Kävin itse vielä loppuravit ravailemassa, mutten halunnut hypätä, sillä kuolain ei tuntunut omaan käteen sopivalta.

Sovimme uudet treenit seuraavalle päivälle ja siihen mennessä minun piti hankkia uusi gägiremmi. Valitettavasti mistään ei löytynyt samanlaista nahkaista remmiä, vaan löytyi ainoastaan naruremmi. Hanna käski olla murehtimatta tilanteesta, mutta väkisinkin tämä härdelli pisti stressaamaan.

Seuraavana päivänä tunnustelin, miltä F tuntui uudella remmillä. Foxi tuntui aavistuksen huonommalta, mutta sillä täytyi nyt pärjätä. Laitoin verkkaan gramaanit ja niillä hyppäsin myös verkkahypyt. Aloitimme pienellä ristikolla, jonka edessä ja takana oli puomit. Myöhemmin tulimme myös okseria, jonka edessä oli puomi. Foxi hyppäsi normaaleita hyviä hyppyjä, eikä ollut yhtään hätäinen. Lopuksi tulimme vielä kaksi  kertaa radan ensin pienenä ja sitten vähän isompana. Isommalla radalla vikalle pystylle otin ylimääräisen askeleen, joten tulin sen vielä uudestaan. Toinen kerta oli jo parempi, muttei silloinkaan paikka täysin optimaalinen ollut. 

Treenistä jäi lopulta positiivinen fiilis kaiken sähläämisen jälkeen. Vähän kuitenkin mietitytti, miten kisoissa uusi remmi toimisi... Ensi postauksessa sitten vihdoin ja viimein itse kilpailuista :)

2 kommenttia:

  1. Kuinka monta kertaa viikossa oikeen hyppäät Foxilla? :O Miten sen jalat kestää? En siis halua olla ilkeä, kuhan ihmettelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1-2 krt viikossa, joista toinen on kavalletteja. Poikkeuksena tietenkin kisaviikonloput, mutta silloin hyppään kisoissa yhden radan per pv, mikä on vähän verrattuna siihen että monet vetävät kaksi rataa päivittäin. Kuten tekstissä mainitsin, niin tämä oli poikkeus kerta. Foxia ollaan muutenkin säästelty melko paljon, sillä treeneissäkin usein hyppäämme vain muutaman isomman esteen kavallettien lisäksi :) Toivottavasti selvensi! Mulla oli niin pitkä kirjoitustako, joten kaikki postaukset ovat estevalmennuksia täynnä, sillä niistä on videot tallella. Siispä voi saada helpommin väätän kuvan siitä kuinka usein hyppäämme.

      Poista