maanantai 2. helmikuuta 2015

Petran treenit #2

Seuraavana päivänä saimme lainaan nahkaiset gägiremmit, joten toivoin hartaasti, että ne auttaisivat. Alkuverkkasimme itsenäisesti tällä kertaa. Vielä sileällä mentäessä Foxi oli huonon tuntoinen. Se oli vähän jäykkä liikkeestään, mutta onneksi laukan myötä palautui normaaliksi. Pystyin vähän huokaisemaan helpotuksesta, sillä yhtä kavattettia mentäessä Foxi tuntui toimivan hyvin. Videolta katsottuna  näyttää aivan kamalalta, kun oma ylävartalo heittää ja kiertyy laukanvaihdoissa..

Junnu söpöliini on Foxin vieressä
Tämän jälkeen jatkoimme ravihypyillä ensin pystyä ja sitten  myös okseria. Meille tämä tehtävä oli helppo nakki, sillä olen tehnyt Foxin kanssa ravihyppyjä ennenkin. Petra kehottikin tekemään näitä Foxin kanssa usein, sillä se pysyy ravihypyissä rentona ja tekee todella hyviä hyppyjä. 

Seuraavaksi tulimme pari rataa. Ensimmäisen radan aikana pidin vielä gramaaneita, mutta jumppalinjan jälkeen olisi tehnyt mieli jo ottaa ne pois, sillä F tulee niillä joskus todella vahvaksi. Jumppalinjan jälkeen jäin vähän liikaa taistelemaan Foxin kanssa, jolloin pidätin askelta liikaa ja ennen seuraavaa okseria tulimme ravilaukka sekoitusta. Petra huomauttikin, että anna kaarteen hidastaa sen sijaan, että vielä itsekin jäisin niissä jarraamaan. Tämän kun tajusin, niin oli mukava huomata kuinka Foxi jo itsestään hidasti kaarteissa ja seuraavalle esteelle pääsimme näin kaarteesta sujuvammin.



Viimeinen rata onnistui ihan super hyvin! Foxi teki jälleen kivoja hyppyjä ja oli tasainen edestä. Se myös tajusi hyvin hidastaa itse jumppalinjalla, jolloin jumpan keskellä ollut isompi pysty ei tuottanut mitään ongelmaa. Aivan huikea ero edelliseen päivään oli hevosessa ja omassa ratsastuksessa! Tuo nahkainen remmi sopii Foxille ja minun kädelle vaan niin paljon paremmin. Yleensä naruisen pitäisi olla parempi, sillä sen kanssa pidätteet menevät "kulkevat" nopeammin. Luultavasti Foxi juuri sen takia naruisella ärsyyntyy, kun välillä jään kädellä pitämään liikaa edestä. Itse myös tunsin tällä remmillä oloni "turvallisemmaksi" ja paikat näin ihan normaalisti. Foxi ei ollut enää yhtään tyhjä edestä saatikka lähtenyt esteiden jälkeen niin kovaa pinkomaan. 

Esteet pidettiin vielä aika maltillisena. Foxin kanssa muutenkaan ei treeneissä yleensä hirveän isoa hypätä, sillä se on elämänsä aikana hypännyt jo niin paljon isompia esteitä. Tällä tavoin säästämme hevosta, jotta se kestäisi mahdollisimman hyvin käyttöä. Tottakai minulle tekisi hyvää päästä harjoittelemaan isompaa, sillä korkeammista radoista (130cm+) minulla on vielä niin vähän kokemusta. Kisoissa ei kuitenkaan ole ollut mikään ongelma, ettei kotona ihan sillä tasolla olla treenattu, kun perustyö pienemmillä esteillä on tehty hyvin. Petran sanoin minun pitää kuvitella treeneissä 120cm:n rataa hypätessä, että ne olisi isompia ;) 

Minulla on vielä huomenna on viimeinen koe koeviikosta jäljellä ja sitten alkaakin uusi rankempi jakso.. Vanhojen tanssit ja kisakausi lähestyy, mutta yritän kuitenkin postailla vähintään kerran viikkoon :) 

2 kommenttia:

  1. mikä kuolain teillä on hypätessä,entä sileällä? :) ratsastat todella siistin ja sujuvan näköisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, vielä on kuitenkin paljon parannettavaa, mutta pikku hiljaa paranee :) Esteillä nivelgägi ja sileällä ohut kolmipala.

      Poista