sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sanna Backlundin treenit

Moikka! Meillä oli tällä viikolla pitkästä aikaa Sannan treenit, viime kerrasta olikin melkein vuosi aikaa. Kieltämättä vähän jännitti mennä, sillä viime kerta meni päin mäntyä, kun Foxi vei minua radalla kuin märkää rättiä.

Vaihdoimme Sannan kanssa kuulumiset ja ensin verkkailtiin itsenäisesti hevosia. Foxi tuntui varsin mukavalta ja jännitys laantui. Jatkoimme sitten Sannan kanssa ilman jalustimia puomeja neliöuralla, kaarteissa hevosten tuli olla suoria, eikä yhtään taipuneita. Foxi teki tehtävän hienosti ravissa ja laukassa, itse käänsin hevosen muutaman kerran vähän liian aikaisin kaarteessa, mutta muuten harjoitus tuntui helpolta ja F pysyi toistojenkin myötä rauhallisena. Itse sain vähän noottia oikeassa kierroksessa sisäohjassa roikkumisesta.

Tämän jälkeen siirryimme hyppäämään jumppalinjaa: pysty - kolme laukkaa - pysty - kolme laukkaa - okseri. Ihan ensimmäisellä kerralla jäin liikaa humputtelemaan ja ensimmäiseen väliin tuli neljä. Korjasin tilanteen rentouttamalla käden ja sen jälkeen ei ollut ongelmaa. Foxi odotti linjalla hienosti, vaikka välit olivat lyhyet. Yhden kerran toisesta suunnasta tultaessa lähdin okserille itse dyykkaamaan kauempaa, mutta F otti siihen itse vielä pienen askeleen..hups.

Voi näitä surkeita puhelinkuvia... Koitan järkätä Essin meitä kuvailemaan, niin saataisiin uusia kuvia! F ja hänen uusi hieno takkinsa, huomatkaa sävysävyyn pukeutuminen, oranssit bootsit ja kaikki :D
Jumpan jälkeen tulimme erilaisia ratoja, jotka näettekin videolta. Foxi yllätti kaikki, sillä edes sarjalta pitkä neljän laukan linja ei ollut ongelma ja sen jälkeen sain aika nopeasti kontrollin takaisin ja pystyimme jatkamaan rataa. Olin aivan varma, että meille tulisi ongelmia normaaliaskeleilla menemisessä, mutta Sannan mukaan Foxin laukka on mennyt niin paljon eteenpäin, ettei venyttäminen ollut niin ongelmallista. Sillä ei ole enää niin paha pomputipomputi -laukka, kuten ennen. Kuitenkin edelleen, jos kisoissa on jokin sujuva linja, niin siihen on parempi ottaa yksi rauhallinen extra-askel, jottei F pääse liian pitkäksi.

Kuuden laukan linja aiheutti minulle eniten päänvaivaa. Se oli hyvin sujuva ja jos tulin ensimmäiselle esteelle lähelle, niin piti heti reagoida eteen. Kerran kävi kunnon kämmi, kun en lähtenytkään heti sujumaan. Minun olisi tällöin kannattanut tulla linja seitsemällä, mutta päätin ihan viime hetkellä, että kuudella mennään... tuloksena oli hyppy pystyn läpi Rovaniemen tapaan :/ Tämän kömmähdyksen jälkeen kyllä muistin sujua välissä. Kerran F otti puomin sillä linjalla, kun pääsi pitkäksi, eikä kerennyt noudemaan edestä. Se onkin tämän hevosen heikkous, kun se joutuu venyttämään askelpituutta, niin se saattaa hypätä vähän laakana. Viimeisellä radalla tulimme lopuksi vielä jumppalinjan. Minulle iski jokin järjetön päähänpistos hypyttää Foxi okserille kolmen laukan sijaan kahdella.. Foxi urhoollisesti otti pienen laukka-askeleen ennen okseria ja vielä hyppäsi esteen puhtaasti. Moni hevonen olisi varmasti sanonut, että ei kiitos, hyppää yksinäsi! Tulimme saman linjan uudestaan (ei tullut videolle), eikä siinä ollut mitään ongelmaa, kun en tehnyt siitä ongelmaa.Kerran vain jouduin Foxin pysäyttämään kesken radan, kun se tuli niin vahvaksi. Muuten se tuli aika hyvin takaisin. Kaarteesta sarjalle tulo oli välillä hakusessa, kun helposti jäin joko pompottamaan Foxia sitä ennen, jolloin se joutui ryykäämään sarjan välissä tai sitten tulin sinne hieman liian lujaa. Itselläni oli rytmi vähän hakusessa, kun pitkästä aikaa monen kuukauden jumppaamisen jälkeen hypättiin rataa. Sanna ymmärsi tilanteen ja oli kuitenkin hyvin positiivinen, sillä meidän yhteistyö on kehittynyt vuodessa niin paljon. Vielä kun saan itseni takaisin vireeseen, niin sitten olisi hyvä! :D

Vähän ristisiitaisissa fiiliksissä lähdimme kotia kohti. Foxiin olin todella tyytyväinen, mutta omassa ratsastuksessa oli paljon petrattavaa ja tein muutaman typärän virheen. Sain ainakin todella paljon lisää motivaatiota treenaamiseen! Kohta alkaakin kisakausi, joten silloin toivottavasti helpottaa, sillä F oli ainakin viime kaudella niin paljon helpompi ratsastaa kisoissa.

Oletteko jo ihan kyllästyneitä treenipostauksiin? En ole kaiken kiireen keskellä kerennyt muita postauksia kirjoittelemaan, mutta eiköhän kohta kiireet helpota.

PS. Seuraa minua instagramissa nimellä kirsikankaala

5 kommenttia: