maanantai 7. maaliskuuta 2016

Pomppuponi Petran treeneissä

Meillä oli tänään Petran yksipäiväiset treenit. Foxi tuntui alkuverkassa tosi kivalta ja oli rauhallinen myös ravi -ja laukkapuomeilla. Hypyt aloitettiin yksittäisellä pystyllä, jota tultiin kahdeksikolla. Foxi oli tänään hypyissä heti alusta asti vähän turhan paljon menossa, eikä hypyt olleet rentoja.

Jatkoimme hyppyjä Mäkelästä tutuilla käännöksillä, joita aikanaan Pekan luona tuli paljon harjoiteltua. Tulimme ensin pystyn/okserin täyskaartona uralta ja myöhemmin pitkällä lähestymisellä kääntäen uralle päin. Kettu meni aina ensimmäiset kaksi hyppyä kivasti, mutta tehtävää jatkaessa se jo tajusi mistä on kyse ja alkoi kuumumaan. 


Äiti ja Kettu <3

Muutenkaan F ei ollut tänään niin hyvä kuin parilla viime kerralla ja se pitkästä aikaa jäi vähän pomppimaan laukan kanssa ennen esteitä. Ei sentään niin pahasti kuin joskus vuosi/pari sitten, eli ei jäänyt jumittamaan kaarteeseen. Pomputtaminen vaikutti kuitenkin lähestymisiin, sillä en päässyt lähestymään esteitä rennosti, vaan jouduin jäämään kädellä liikaa vastaan tai vastaavasti käyttämään turhan paljon jalkaa.
Harjoittelimme myös pari lyhyempää käännöstä okserille ja pystylle. Foxi oli heti elementissään. F ottikin homman vähän turhankin tosissaan ja sai meidät kaikki nauramaan, kun teki niin lyhyen käännöksen pystylle. Itsekin yllätyin, sillä en ajatellut sen kääntyvän ihan niin nopeasti :D 

Tulimme yhden vähän pidemmän radan n. 110cm tasolla. Pidimme esteet tarkoituksella pieninä, sillä pohja oli vähän turhan joustamaton. Onneksi se taas möyhitään kunnolla ennen sunnuntain kisoja! Yhteen väliin otin viiden laukan sijasta kuusi, mutta tulimme lopuksi linjan uudestaan sillä viidellä ja meinasi käydä villiketun kanssa jopa ahtaaksi!


Lopuksi nostimme kolmea ensimmäistä estettä isommaksi ja Foxi viimein väläytteli hyviä hyppyjä! Uskomatonta miten se ei yhtään keskity pienemmillä esteillä, mutta heti kun esteet nousee se on kuin eri hevonen. Tietysti hyvä näin päin, mutta on hieman turhauttavaa välillä treenata sen kanssa pienemmillä esteillä.

4 kommenttia:

 1. Vitsi mä kyllä niin fanitan teitä! :D Käyn kattelee näitä teidän videoita niin mua ei sen jälkeen jännitä yhtään ratsastaa omalla uudella vuokrahevosella :D Mulla eka pv (tamma) alla ja vaatii hiukan totuttelua, vaikka teidän menoon verrattuna tää tamma on erittäin rauhallinen. Tammalta kyllä oma moottori löytyy ja vauhtia, muttei mitenkään vaarallinen kaveri kuitenkaan ole. Mutta jos edesmennyt suokki puksuttminen perusvauhti oli "40km/h" niin tämän uuden on "60km/h" niin vaatii totuttelua. Ihailen tuota sun rohkeutta ja taidosta kai se rohkeuskin lopulta muodostuu! ONNEA KISOIHIN! Erika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Foxin meno tosiaan on välillä vähän vauhdikasta.. Monet onkin ihmetellyt sitä, miten pysyn itse niin rauhallisena ja "coolina" :D Foxi ei kuitenkaan ole koskaan pelottava, vaikka lähtisikin kovempaa. Pari vuotta sitten en osannut olla ohan näin rauhallinen, vaan lähdin itse vähän mukaan Foxin hössötykseen ja meno oli sen takia aika epätasaista. Harjoittelu on näköjää tehnyt tehtävänsä! :) Tsemppiä sulle uuden vuokrahepan kanssa!

   Poista
 2. mistä noi chapsit on? tahtoo samanlaiset!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilattu Parlantin omilta sivuilta! On aika tyyriit, mutta tuolta saa paljon halvemmalla kuin esim. heppaliikkeen kautta. Suosittelen, ovat aivan superit, talvella kyllä tarkeni nuo jalassa, eikä tarvinnut käyttää tönkköjä toppahousuja :)

   Poista