torstai 3. maaliskuuta 2016

Tiinan koulurääkissä

Torstaina minulla oli pitkästä aikaa Tiinan kouluvalmennus. Foxi oli ollut edellisenä päivänä todella hyvä ratsastaa. Ajattelin, että se saattaisi olla hieman jäykkä edellisen päivän hankitreenistä, mutta vaikutus olikin päinvastainen!

Aloitimme normaaliin tapaan ensin käynnissä työstämään heppa rennoksi. Viime koulutreeneissä F oli todella vaikea aluksi saada läpi, mutta tällä kertaa Foxi oli todella kevyt ja rento heti alusta alkaen. F myös taipui hyvin molempiin suuntiin, ei ollut toispuoleinen, eikä liirannut ulos. 
Ravissa tahti oli alusta alkaen hyvä, eikä F yrittänyt juosta alta pois. Sain ratsastettua sitä normaalia pidemmällä ohjalla ja siitä huolimatta Kettu pysyi rentona ja tahdissa. Teimme ravissa myös väistöjä. Foxi meinasi hieman jännittyä väistöissä ja mennä takaosa edellä, mutta saimme melko hyvin korjattua Foxia suoremmaksi. Toisessa päässä hallia aloitettiin keräämään samaan aikaan kouluaitoja pois, josta F myös hieman jännittyi.

Laukassa jouduin aluksi tekemään melko paljon töitä, sillä F oli turhan vahva. Vastalaukassa Kettu vaihtoi laukan pariin kertaan, kun säikähti aitojen purkamista ja toisella kerralla en itse ollut tarpeeksi skarppina tukemassa sitä jalalla. Muuten vastalaukka sujui ihan kivasti ja Tiinakin kehui siinä tapahtunutta kehitystä. Vielä kun saisin sitä vähän enemmän taipumaan vasta-asetuksessa, niin olisi jo aika jees!


Käyntipaussin jälkeen teimme vielä ravi-laukka siirtymisiä. Minun piti vain ajatella laukannostoa ja raviin siirtymistä ja pitää samalla avut mahdollisimman pieninä. Kettu toimi tosi kivasti: nosti laukat rennosti ja siirtyi raviin ilman hirveää vetokilpailua. Kerran se hieman protestoi potkaisemalla, kun korjasin takapäätä suoremmaksi.

Loppuraveissa Kettu oli jälleen oikein rento. Minun tuli kiinnittää huomiota omaan kevennykseeni, joka meinasi olla välillä turhan kiireinen. Valmennukseen olin todella tyytyväinen ja Tiinakin kehui Foxin kehitystä. Sille todellakin näyttää tekevän hyvää päästä kerran viikossa laukkailemaan vähän lujempaa ;)

Muutama kuva seurakisoista (c) Anne Aho


Tällä viikolla en osallistunut hyppytreeneihin, sillä totesimme Tiinan kanssa, ettei Foxin tarvitse hypätä ennen ensi viikon Petran treeniä. Tiistaina meillä on siis Petran treenit ja viikon päästä sunnuntaina ensimmäiset hallikansalliset Äimärautiolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti