sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Ihanaa, kun heppa on kunnossa!

Perjantain Petran treenit menivät aivan loistavasti! En edes muista millon viimeksi F on väläytellyt noin hienoja hyppyjä. Se ihan erilailla käytti koko kroppaansa hypyissä: hyppäsi selkä pyöreänä ja avasi hyvin takaa. Hoito on siis tuottanut tulosta, sillä kuukausi sitten se hyppäsi Ruotsissa selkä matalana, eikä hypyt olleet yhtään teräviä. Minulla oli eilen kyydissä pysymistä, kun hypyissä oli niin paljon voimaa.

Foxi tuntui heti alusta asti todella rennolta ja miellyttävältä ratsastaa. Vaihdoimme Petran kanssa kuulumiset ja Petrakin huomasi Foxin liikkuvan jo sileällä paljon paremmin ja myöhemmin tuli kommenttia myös hienoista hypyistä. 

Kesä tule jo!
Ravissa ja laukassa Petra kiinnitti huomiota siihen, että F tekee ympyrällä molempiin suuntiin sulkutaivutuksen kunnolla. Vasempi puoli oli paljon hankalempi, mutta lopulta sekin sujui. Laukassa sain palautetta epäselvistä ohjasotteista. En itse edes huomaa sitä, että käteni ovat välillä turhan epätasaiset: otan pidätteiltä oikealta ja vasemmalta, enkä kumpaakaan kuitenkaan läpi kunnolla. Petra käskikin ottaa esim. ensin vasen asetus läpi ja työstää se ja sitten vasta oikea asetus jne. 

Laukassa tulimme laukkapuomeja ensin niin, että välit pitenivät loppua kohden. Tämä onnistui meiltä helposti. Sen jälkeen tulimme vaikeammin eli välit lyhenivät loppua kohden. Ensimmäistä kertaa ikinä myös tämä onnistui meiltä aivan super hyvin. Meidän tarvitsi tulla vain pari kertaa kyseinen puomilinja. Tuo tehtävä on ennen ollut meille todella vaikea, F on vaihdellut laukkoja, eikä ole mahtunut lyhyempiin väleihin tai vastaavasti ei ole venynyt pidempiin väleihin. Eilen sain kuitenkin pidettyä laukan oikeana koko tehtävän ajan ja sekä pidentäminen että lyhentäminen onnistui ilman sataa uusintakierrosta!

Hypyt aloitettiin tulemalla ravista lankkupystylle ja siitä jatkettiin seitsemällä askeleella okserille. Foxi tuli välissä hyvin takaisin ja teki kivoja hyppyjä, etenkin vikalla kerralla, kun este oli vähän isompi. Kerran minulla valahti lankun jälkeen ohjat pitkäksi, jolloin oma asento meni huonoksi, jolloin myös hyppy kärsi. Seuraavalla kerralla korjasin ohjan pituuden, eikä ongelmaa ollut.

Lopuksi tulimme vielä jumppalinjaa, joka tultiin laukassa sisään puomien avustamana ja ristikko okserilta oli kaksi laukkaa okserille ja siitä neljä laukkaa pystylle. F tuli jumpan joka kerta tosi hyvin, eikä ollut yhtään hätäinen, jes!


Hyvä fiilis jäi siis valmennuksesta. Lauantaina hyppäsimme vihdoin kunnon rata treenin ulkokentällä, siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti