tiistai 31. toukokuuta 2016

Ensimmäinen GP-startti

Kolmisen viikkoa sitten olimme tämän kauden ekoissa ulkokisoissa Järvenpäässä. Lähdimme torstaina Iiriksen heppa-autolla kohti Etelä-Suomea ja kahdeksan tunnin matka taittui yllättävän nopsaa kahden pysähdyksen taktiikalla. Perillä meitä odotti loistavat toimihenkilöt ja tietysti ihana ystäväni Aino! Pakko kyllä hehkuttaa tuota kisapaikkaa, kaikki toimi aivan mielettömän hyvin ja oli kerrassaan mukava viikonloppu, vaikkei menestystä tullutkaan.

Sara ratsasti Ketun keskiviikkona ennen kisoja, kun mulla oli töitä 12h.


Torstaina kävimme illalla ratsastamassa ponit ja F oli todella hyvän tuntuinen. Perjantaina kävin vielä aamupäivästä pitkästä aikaa juoksuttamassa Foxia juoksutusympyrässä. Ajattelin sen olevan aivan kahjo, kun viimeksi sitä olen päässyt juoksuttamaan syksyllä. Heppa kuitenkin oli jopa hieman laiskahko lämpimän kelin takia. Säät kyllä kerrankin olivat loistavat koko kisaviikonlopun ajan. Vettä ei tullut kertaakaan, vaan päinvastoin aurinko paistoi ja lämpöä oli jopa 20-23 astetta!

Perjantain 120cm

Pikkaisen oli heppa menossa!


Perjantaina hyppäsin pienemmän luokan 120cm. Kisataukoa olikin jo kerennyt olla n. kuukausi. Hanna auttoi radankävelyssä  ja verkassa. Radalla Foxi oli aika paljon menossa, kun pienemmät esteet eivät sitä hidasta. Foxi oli kuitenkin paljon skarpimpi ja oma itsensä verrattuna edellisiin Ruotsin kisoihin. Toiseksi viimeiseltä esteeltä tuli turha  puomi hipaisusta matkaan. Tulimme siihen pienellä tiellä hiukan epätasapainoisesti. Video katkesi juuri ennen toka vikaa estettä, joten siitä ei voinut katsoa tarkempaa syytä pudotukselle.Lauantaina oli vuorossa meidän ihka ensimmäinen nuorten GP osakilpailuluokka. Meidän piti jo viime vuonna hypätä kyseistä sarjaa, mutta heppa saikkuili ekat osakilpailut, joten sarja jäi väliin. Nyt päästiin kuitenkin strattaamaan, tosin tulos oli aika hirvittävä listalta katsottuna: 20 vrp! Rata tosiaan oli tekninen, muttei missään nimessä mahdottoman vaikea. Alkurata alkoi todella hienosti vesihautaan saakka. Vesihaudan jälkeen oli kuuden/seitsemän askeleen linja pystylle. Tulin sen sujuen kuudella, mikä jälkikäteen oli huono ratkaisu. F otti pystyn alas, jonka jälkeen se tuli älyttömän vahvaksi.

GP 135cm


Foxi on sen verran kuuma hevonen, kun sen kerran päästää, niin sen jälkeen menee vaikeaksi. Vielä seuraava okseri-trippeli linja meni hyvin, mutta sitten tuli yksittäinen puomi matkaan pystyltä. Kolmoissarjalta tuli kaksi puomia myös matkaan. Komoissarjan jälkeen minulta lähti jalustin jalasta, enkä saanut sitä jalkaan, kun vasta radan jälkeen. Seuraavasta okserista kuitenkin selvittiin, vaikka kyydissä olikin hankala pysyä. Kirsikkana kakun päälle otimme vielä vikan esteen alas...Radan jälkeen pääsi itku, vaikka kuinka yritin pidätellä. Harmitti ja hävetti yhtä aikaa. Rata itsessään ei edes näyttänyt pahalta, itseasiassa kaikki sanoivat, että ratsastin siististi, mutta Foxista vain tuli todella hätäinen hypyissä veden jälkeen. Missään nimessä en kuitenkaan voi olla rataan tyytyväinen. Alisuoriuduimme kyllä todella paljon. Noh onneksi kirjoitan tätä postausta näin jälkikäteen, niin ei tule hirmu negatiivista tekstiä. Nimittäin toinen osakilpailu Ypäjällä meni aika paljon paremmin ;)
Sunnuntaina hyppäsin avoimen 130cm:n luokan. Radan viimeisenä esteenä oli vaihtoehtona joko vesihauta puomilla tai vesimatollinen pysty. Päätin mennä vesihaudan, sillä loppuradasta F saattaisi helpommin ottaa pystyn alas, kun taas vesihauta ei ole meille ongelma. Radalla oli aivan eri meininki kuin edellisenä päivänä. GP:ssä jotenkin jo vesihaudan jälkeen luovutin, kun tuli eka puomi. Sitähän pitäisi päinvastoin puomin jälkeen skarpata ja ratsastaa vielä paremmin.

Sunnuntain 130cm

Kaksoissarjan jälkeinen pysty tuli aivan pienestä kosketuksesta ns. hidastetusti alas. Kerkesin jo laukata pari askelta esteen jälkeen, kunnes puomi tippui. Sen sijaan kolmoissarjan c-osan puomin pistän oman piikkiin. Sarjat käyvät Foxille aina ahtaiksi, enkä vain riittävästi ollut sarjan välissä ylävartalolla pystyssä ja tehnyt kunnon pidätettä. Sieltä siis karkea puomi matkaan. Tuloksena kahdeksan virhepistettä. Rataan pystyin olemaan melko tyytyväinen edellis päivän flopin jälkeen. Silti harmitti, kun edelleenkään ei oltu tehty siihen mennessä yhtään nollarataa tällä kaudella 130cm:n luokasta.


Saattoi hyvinkin olla, ettei Foxi vielä ollut täydessä huippukunnossa yskäongelmien jälkeen. F onkin päässyt Ainon kisojen jälkeen kuntokuurille: ollaan tehty pitkiä maastoreissuja ja käyty pari kertaa viikossa merellä ratsastamassa.

Lähiaikoina tulossa postausta Chia de Gracian tuotteista ja postaukset sekä Pikkaralan palkinnosta että Ypäjän GP-kisoista!

2 kommenttia:

  1. Näinkin ihan paikan päällä tuon nuorten GP radan ja yhdyn kyllä muihin mielipiteisiin, ratsastit tosi siististi!! Näytti katsomoonkin että foxista tuli vaan niin pirun vahva ja kiireinen että niitä keppejä tuli, mutta ei se epäsiistiltä näyttänyt missään kohtaa! Ja onnittelut Ypäjän menestyksestä, meno näytti ihan super hyvältä mitä nyt livestä näin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, ihana kuulla! Kiitos paljon, Foxi oli aivan liekeissä derbykentällä! :)

      Poista