keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Helpotusta yskään ja nivelvaivoihin

*Postaus toteutetuttu yhteistyössä Chia de Gracian kanssa. 

Sain noin kuukausi sitten valita muutaman tuotteen Chia de Gracian valikoimasta Ketulle testiin. Ensimmäisenä mieleeni tuli valita tuote, josta voisi olla apua ketun yskään. Selailin nettisivuja ja kysyin vielä Mirvalta mielipidettä, mikä tuote olisi paras. Hän osasi hyvin suositella meille oikeat tuotteet testiin. Päädyin siis testaamaan lakritsijuuri nimistä yrttiä, koska siinä ei ollut minkäänlaisia dopingvaroaikoja. Lisäksi valitsin testaukseen MSM:n ja sen kaveriksi Ruusunmarjarouheen.

MSM, lakritsijuuri ja ruusunmarja
Tuotteita tosiaan olen jo kuukauden ajan saanut testata ja olen huomannut positiivisia vaikutuksia. Ketun yskä on vähentynyt huomattavasti, eikä se yski enää oikeastaan yhtään. Kerran pari korkeintaan köhäisee aamuisin. Vielä kolme viikkoa sitten se yski jonkun verran Järvenpäässä, mutta Ypäjällä viime viikonloppuna ei ollut yskää. Kisojen aikana olen kuitenkin varmuuden vuoksi syöttänyt yrtin lisäksi Respiratol/Balsamic Air nimistä yskänsiirappia, jotta kisoissa hengitys kulkisi mahdollisimman hyvin. 

(c) Essi
"Lakritsijuuri hoitaa suoliston ja vatsan limakalvoja. Siksi sitä voidaan käyttää apuna erilaisissa vatsavaivoissa ja vatsan ärsytystiloissa kuten ripulissa.
Lakritsijuuri toimii myös limaa irrottavana yrttinä, jota voidaan käyttää erilaisissa hengitystievaivoissa ja yskässä. Lakritsinjuurella on tulehduksia estäviä ominaisuuksia -  osa sen ainesosista muuttuu aineenvaihdunnassa molekyyleiksi, joilla on samantyyppinen vaikutus kuin kortisonilla.
Voidaan käyttää myös nivelvaivoihin - sopii käytettäväksi yhdessä inkiväärin  ja nokkosen kanssa."
Ypäjä 2016 135-140cm 
Toki pahimpaan yskään auttoivat eläinlääkäriltä saadut kunnon lääkkeet, mutta uskon, että lakritsijuuren avulla pystymme ennaltaehkäisemään pahan yskän tuloa. Yrtti on hyvin maistunut kuivana Foxille iltamyslien seassa, joten sitä ei ole tarvinnut syöttää turvotetun mössön seassa.

MSM:n valitsin sen takia, että jo hieman iäkkään hevosen jalat pysyisivät hyvässä kunnossa. Aikaisemmille hevosilleni olen syöttänyt erilaatuisia MSM valmisteita, mutta Foxille en jostain syystä ole sitä aiemmin syöttänyt. MSM:n vaikutuksia on vaikeaa nähdä selkeästi ulospäin, kun meillä ei varsinaista ongelmaa liikkumisen suhteen ole ollut. Foxiltahan reilu kuukausi sitten piikitettiin molempien etusten vuohisnivelet, jonka jälkeen liike ja hyppy parani huomattavasti. MSM auttaakin ennaltaehkäisevästi ongelmiin, mutta uskon, että siitä huolimatta Foxin jalkoja pitää kerran/pari vuodessa hoidattaa piikityksen avulla.


"MSM on hyvä tuote mm. hevosten nivelvaurioiden ennaltaehkäisyyn ja luonnollisen niveltoiminnan varmistamiseksi."

"Ruusunmarjajauheen on todettu lieventävän nivelrikon ja nivelreuman oireita.  Vaikuttavana aineena toimii galoktolipidi, joka hillitsee nivelten tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua. Sopii hyvin käytettäväksi nivelvaivoihin yhdessä nokkosen ja MSM:n kanssa. Erityisesti kovassa rasituksessa oleville ja vanhoille hevosille ruusunmarja on tehokas luonnollinen lisäravinne."


MSM:n kaveriksi saimme Ruusunmarjarouheen, jotka molemmat ovat tehoyhdistelmä vivelvaivojen hoitoon. Sekä MSM:n että ruusunmarjan olen syöttänyt Foxille turvotetun mashin seassa, johon laitetaan myös biotiini ja valkosipuli. Mössö maistuu Foxille hyvin, joten kaikki tuotteet ovat olleet helppoja yhdistää Foxin ruokavalioon. Jalat ovat olleet hyvännököiset, pientä nesteisyyttä on havaittavissa aamuisin, mutta päivänmittaan jalat ovat täysin kuivat. Ketulla on kuitenkin ikää 15 vuotta, joten ei ihmekään, ettei jalat ole aina täysin kuivat. 

Syötättekö te jotain luontaistuotteita hevosillenne?

2 kommenttia:

  1. Hieno blogi sinulla! Onko Ketulla diagnosoitu keuhkotulehdus tms? Mietin kun omani yskii myös ja nyt alkaa varsinainen lääkekuuri olla lopuillaan niin mietin minkä valmisteen ottaisin tukihoidoksi että kisakausi ja treenit pääsisi jatkumaan :) Olen miettinyt Cavalorin tuotteita mutta miksei voisi olla nuo chiatkin :) Hyvää kesää sinne teille ja tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä on joskus vuosia sitten Hannan omistuksen aikana ollut keuhkoputken tulehdus. Meidän aikana ei ole ollut tulehdusta tms mutta on tähystyksessä näkynyt limaa. Ell on vain todennut sen olevan pölyherkkä. Meillä kävi usein noiden lääkekuurien jälkeen niin että parin vk päästä yskä jatkui. Parhain apu on ollut olosuhteiden muutos: ulkokarsina heinien uppokastelu ja kuivikkeiden kastelu. Lisäksi syötetään tuota lakritsijuurta ja satunnaisittain yskänsiirappia(respiratol tai Balsamic air). Nyt F ei ole yskinyt moneen viikkoon, joten voin kyllä suositella noita tuotteita 😊 Kiitos paljon ja samoin teille!

      Poista